10 טיפים לניהול עובדים

Spread the love

מזל טוב! היית הכי טוב בצוות שלך וקודמת להיות מנהל.

עכשיו מה?

ניהול היא אומנות עדינה שאם עושים אותה טוב- הרמוניה ואושר על פני האדמה. אבל אם לא עושי אותה טוב, יכולים לגרום לרגשות שליליים אצל העובדים, הרגשה של חוסר יציבות תעסוקתית, ירידה בתפוקה וכמובן נטישת עובדים. וכל זה מבלי לדבר על הסטרס שייגרם לך כמנהל שמכבה שריפות.

אז מה זה ניהול ואיך עושים את זה טוב?

על פי ויקיפדיה, ניהול הוא התהליך או אוסף הפעולות של הנהגה והובלה של ארגון.  בניהול נעשה שימוש במשאבים שונים, ובכלל זה משאבי אנוש, הון, נכסים חומריים ונכסים לא-מוחשיים, לצורך השגת מטרות שונות של הארגון.

על פי קרן רייטלר, ניהול זו היכולת להביט על הארגון/ הצוות ממבט עילי ולהבין מה הן הפעולות והתהליכים הנדרשים על מנת שיתרחשו: 1. מקסום הרווח/ השגת המטרה 2. צמיחה וגדילה 3. שביעות רצון העובדים ומחויבותם לארגון.

אין אף אדם שנכנס לתפקיד ניהולי ראשון ולא עשה טעויות. וגם אחרי 20 שנה בתפקידי ניהול, עדיין עושים טעויות. איגדתי עבורכם מספר טיפים שיהפכו את הניהול להרבה יותר אורגני:

1. עבדו מסודר

תמיד תהיו עם אצבע על הדופק ותדעו מה המטרה שלכם, מהי תכנית העבודה שלכם, מה הביצועים של הצוות שלכם, מה הם הנתונים והמאזנים הכספיים של המחלקה והארגון, מי ומה צריכים  יותר תשומת לב ואילו פגישות נחוצות לכם.

 

2. היו המנהל/ת שתמיד רציתם שיהיה לכם

אם קראתם את שאר המאמרים שלי, אתם כבר יודעים שהסיבה מספר אחת שבגללה עובדים עוזבים את מקום העבודה היא המנהל הישיר שלהם. אמפתיה היא אחד הכלים החזקים ביותר שיסייעו לכם בניהול. חשבו טוב על תכונות שאתם מעריכים אצל הממונים שלכם, צורת התנהגות ופנייה והתמודדות עם בעיות.

הקווים המנחים יסייעו לכם לגבש צורת ניהול שמתאימה גם לאופי שלכם וגם מתחשבת בעובדים שלכם.

3. התייחסו לכל העובדים שלכם אותו הדבר

לכולנו יש אנשים שאנחנו מתחברים אליהם יותר או פחות. זה בסדר שנאהב עובד אחד יותר מאחר- זה לא בסדר שהם ירגישו בזה.

יש לנו נטייה להתחבר לעובדים שמזכירים לנו את עצמנו או סתם לאנשים חביבים יותר. לפעמים דווקא העובדים הטובים שלנו יהיו אלה ששותקים או אלה שמערימים קשיים (הרבה פעמים כי איכפת להם). בכל אופן, מדדו את התגובות שלכם, את האצלת הסמכויות שאתם נותנים, היחס החם והחיבה ונסו להתייחס לכל העובדים שלכם באותו האופן.

4. אל תתייחסו לכל העובדים שלכם אותו הדבר

לכאורה סותר את הסעיף הקודם, אבל אני מדברת פה על משהו אחר לחלוטין.

לכל עובד יש משהו אחר שמניע אותו. כשהילה רוצה יותר כסף והטבות, לאיתמר חשוב האיזון בין עבודה לבית כדי להיות עם הבת שלו ויערה בכלל רוצה להתקדם לתפקיד אחר. ישנם עשרות רבות של סיבות שמניעות את העובדים שלנו.

דרך בירור אורגני, ניתן להבין בדיוק מה מניע כל עובד ולספק עבורו את מבנה התפקיד החלומי שלו. התמורות יהיו נפלאות: מחויבות גדולה יותר, תפוקה גבוהה והישארות בתפקיד ובארגון זמן ארוך יותר מהממוצע בשוק.

רוצה ללמוד לנהל בצורה טובה יותר? לחצ/י כאן

5. תמיד תעמדו בהבטחה שלכם

במהלך העבודה מול העובדים, אתם תבטיחו כל מיני דברים: ימי חופש, בונוסים, לחזור עם תשובה, לעשות קישור למישהו אחר, לבחון משהו…

מה שזה לא יהיה- תעמדו במילה שלכם. יחסי האמון עם העובדים זה הדבר הכי חשוב שיכול להיות. מנהל שמבטיח הבטחות סרק, לא יצליח לגייס התחייבות למקום העבודה מהעובדים וגם לא יהיה מעורך על ידם.

6. האצילו סמכויות לעיתים קרובות יותר

למנהלים חדשים יש נטייה לשמור על העבודה אצלם. רמת החרדה להצליח כ״כ גבוהה שהם לא משכילים להוציא את העבודה החוצה.

האצלת סמכויות תוביל לכך שהעובדים שלכם ירגישו שאתם סומכים עליהם, הם שוברים שגרה עם מטלה חדשה ותיתן להם הזדמנות להגדלות ראש- כולם מנצחים.

בנוסף, האצלת סמכויות תאפשר לכם להשאיר זמן למטלות אחרות.

7. אל תפחדו מביקורת

חלק מיצירת אמון עם העובדים, היא לאפשר להם להביע את דעתם על מקום העבודה, על החלטות שהתקבלו וגם על התנהלות ניהולית. קדמו שיח כנה ופתוח בו העובדים יכולים לשתף אתכם בתחושות שלהם. מומלץ לקחת את הדברים כביקורת בונה ולהחליט כיצד לפעול על מנת לשפר את הרגשתו של העובד או להציב גבול בנושא מסוים. חשוב להימנע מהעברת אחריות לגורם שלישי או לשלול את דעתו של העובד.

כלי חשוב הוא סקרים ושאלונים אנונימים, דרכם ניתן לקבל תמונה כנה וברורה על הלך הרוח של העובדים בנושאים מסוימים.

8. ותרו על האגו

אחד הדברים שמציקים לי בהתנהלות מול מנכ״לים ומנהלים בכירים הוא שהם בטוחים שהשמש זורחת להם מהת$%. הדיונים המפרים ביותר היו דווקא עם עובדים שחיו את השטח, שידעו לתת אינפוטים שקשה לראות מההנהלה. ככל שתפנימו מהר יותר שיש נושאים בהם העובדים שלכם טובים יותר- כך תוכלו לגדול כמנהלים ולהעצים את העובדים שלכם במקביל.

 

9. שמרו על גבולות

נכון, בעולם הסטארטאפים כשכל מנכ״ל הוא בן 25 ויש האפי אוור שכולם מעשנים ג׳ויינטים, שותים וויסקי ויוצאים למסיבה משותפת אחר-כך קשה לשמור על גבולות ברורים. אפילו אם התרבות הארגונית שלכם היא כזו עם האפי אוור וצוות שיכור בימי חמישי, חשוב לשמור על גבולות ברורים, לפחות במהלך שעות העבודה הרגילות.

עובדים שמרגישים ״חברים שלכם״ יתר על המידה ירשו לעצמם להיות יותר גמישים בדד ליינים, הגעה לעבודה ועמידה במטרות. הם יצפו מכם להבין כשיש להם משבר וישתמשו (לא בהכרח במודע) בקשר שלכם על מנת להגמיש את התנאים שלהם.

 

10. ערכו משובים לעיתים קרובות יותר

בהרבה ארגונים נהוג לעשות שיחת חתך לקראת דצמבר ולהעביר את העובד פידבק מקצועי. הבעיה הטמונה בכך היא ששיחות משוב שנתיות ״זוכרות״ רק את החודש- חודשיים האחרונים. כלומר, אם העובד הראה עלייה במוטיבציה (ברוב המקרים כי הוא יודע שתהיה שיחת משוב), המנהל יתמקד בכך ואם העובד עבר תקופה קשה (פרידה מבן/בת זוג, מוות של מישהו במשפחה, סתם חוסר מוטיבציה), המשוב יתמקד כמעט תמיד רק בזה ולא יינתן לו קרדיט על העבודה הטובה שעשה במהלך השנה.

פידבק חודשי/ רבעוני מאפשר לגעת בנקודות עכשוויות ולהעצים אותן או לקדם שינוי בהן. העובד יודע בכל שלב מה המנהל חושב עליו, האם מרוצים ממנו ומהן הנקודות שעליו להשתפר בהן. בנוסף, הפידבק מאפשר נקודת תקשורת ואינטימית עם המנהל ולפרטים חשובים לצוף.

שיחות המשוב הקבועות מאפשרות למנוע משברים אצל העובד ובתפקודו וגם לטפל באספקטים חשובים של אינטרקציה בצוות.

לסיכום, להיות מנהל/ת בעולם העבודה החדש זה מורכב יותר מבעולם העבודה המסורתי.

ההורים שלנו נשארו שנים על גבי שנים באותו מקום העבודה בגלל שלעבור ממקום עבודה אחד למשנהו, היה עסק מסובך.

היום המנהלים עובדים עבור העובדים שלהם, מרצים אותם ומספקים להם סביבת עבודה מוחה שתכיל את הרצונות שלהם.

יחד עם זאת, ביצירת סביבת עבודה נעימה מכבדת ומכילה ניתן לרתום עובדים לדרך ולמחויבות. שימור עובדים מסייע ליציבות הארגון, צמיחה, גדילה ושימור הזיכרון הארגוני.

רוצה ללמוד לנהל בצורה טובה יותר? לחצ/י כאן

לנהל אחרים

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך