תגידו, מה זה סטוריטלינג – Storytelling?

Spread the love

 

בגלל שאני עוסקת בסטוריטלינג לא מעט, אני כמעט ולא עונה על השאלה, מה זה בכלל סטוריטלינג. אבל לאחרונה שאלו אותי מספר אנשים למה אני מתכוונת, אז החלטתי לכתוב על זה קצת יותר לעומק ולעשות סדר.

רוב הסטוריטלרים יגידו לכם שזו אומנות. הם ינסו למכור לכם שסטוריטלינג זו לא טכניקה או שיטה, אלא שזו אומנות ויצירתיות נדרשת. ברור, זו הפרנסה שלהם (ושלי).

אבל סטוריטלינג בעיניי הוא היכלת לתכנן מה האימפקט שהייתם רוצים ליצור בתוך סיטואציה מסויימת, ולגייס את הדוגמאות והתיאורים הרלוונטים שיעזרו לכם ליצור אותו. 

מה זה סטוריטלינג?

זו היכלת להעביר מסר מורכז בעזרת סיפור או הבנייה נכונה של הדרך בה מספרים את הדברים. לתוך סטוריטלינג אנחנו יכולים לצקת מסרים סמויים אותם אנחנו נרצה שאנשים יבינו (כמו שאנחנו מעניינים, טובים במה שאנחנו עושים, שווה להעסיק אותנו) בעצמם, מבלי שנצטרך להגיד את הדברים. 

סטוריטלינג למעשה משלב בתוכו את הפלואו – המבנה בו אנחנו מספרים את הדברים, את המסרים שקבענו מראש ואת ההנעה לפעולה, אותה הנעה שנרצה שהקהל שלנו יעשה בסוף (ללחוץ, לחפש, לרכוש). 

סטוריטלינג זו היכלת להבין אל מי אנחנו מדברים ולבנות את הסיפור שלנו בצורה שתדבר אליהם באופן אישי. 

תפסיקו לספר לנו שסטוריטלינג זו אמנות!!!

אני מקבלת פריחה בכל פעם שאני שומעת שסטוריטלינג זו אמנות. כי זו האמת, זה אומר שרק אמנים יכולים להשתמש בטכניקה הזו. ותסלחו לי, אבל זה בולשיט.

כל אחד ואחת יכולים להכיר מבנים של סטוריטלינג, להשתמש בהם ולהשתפר עם הזמן. 

מדובר בשריר, שכשאנחנו מתרגלים להשתמש בו, הוא הופך להיות חלק בלתי נפרד מהאופן בו אנחנו מתקשרים עם אנשים או קהלים. וסיפורים, הם בדרך כלל הרבה יותר מעניינים מנתונים יבשים. 

מה זה סטוריטלינג עבורכם? 

מסרים מוגדרים מראש שמשמשים כנרטיב עבור המותג שלכם

סך הערכים שהמותג שלכם מייצג

הזווית המעניינת דרכה אתם מספרים את עצמכם ואת המותג שלכם

משהו שמתחבר לכאבים והצרכים של הלקוחות שלכם ומעורר רגש

נרטיב עם תהליך, קונפליקט ונקודת נצחון

האופן בו אתם מתקשרים עם הקהל שלכם

איפה אפשר להשתמש בסטוריטלינג?

פוסטים לרשתות חברתיות 

מאמרים בבלוג

תהליכי מכירה

פרסומת

סיפור המותג

בפגישה עם לקוחות

פרזנטציות 

בתכלס, בכל מקום.

לגרות את הדמיון ולתת לקהל להרגיש כאילו הם חלק מהמותג שלכם

שזירה של מילים נכונות ותיאוריות (המתארות) לתוך הסיפור שלנו, מאפשרת לשומעים לדמיין את מה שאנחנו אומרים ולהרגיש שהם חלק. המח שלנו לא יודע האם משהו הוא דמיון או מציאות – כי התחושה שנוצרת היא אמיתית. אם אנחנו יודעים שתהליך רכישה מושפע מרגש, אנחנו יכולים לאפיין איזה רגש היינו רוצים שהקהל שלנו ירגיש, וסביב זה לבנות את הסיפור הנכון. 

בין אם זו פרסומת חד פעמית או סיפור מותג שבונים אותו לתקופה ארוכה.

סטוריטלינג עסקי הוא לא רק כדי לגרום לאחרים לקנות מאיתנו, אלא כדי לעזור לנו לבנות את המותג שלנו דרך ביסוס אמון אמיתי בנינו לבין הקהל שלנו. 

סטוריטלינג עוזר לנו לשים מושגים מבלבלים בצד ולהמחיש את הרעיון בעזרת דוגמא, אנלוגיה או מטאפורה. למעשה לכולנו יותר קל להתחבר לרעיון סיפורי מאשר לנתונים קרים. 

אפשרו לקהל שלכם להתחבר אליכם

בנו את הסיפור שלכם כבר היום. 

אם אתם מוצאים את עצמכם כל הזמן ״ממציאים״ סיפורים על העשייה שלכם  כי זה מה ״שיוצא״ לכם באותו רגע, אני ממליצה לעצור. 

קחו את ההמלצות הבאות ותתחילו לבנות את הסטוריטלינג העסקי שלכם

#1 מי הקהל שלכם?

נסו להבין אל מי אתם מדברים.

הסיפור שלכם יכול להיות אותו סיפור, אבל להיות מסופר אחרת אם מדובר בנערות מתבגרות או בגברים בני 50. תמפו את הקהל שלכם ומי ירצה בכלל להקשיב לכם. כשתבינו מה מעניין אותם מכל מה שיש לכם לשתף, תוכל להתחיל לבנות סיפור מהפנט שיעזור לכם לבנות קהל. 

הכתבה הבאה יכולה לעזור לכם לבנות את הפרסונות של העסק שלכם 🙂

#2 מסרים גלויים ומסרים סמויים

כתבו על דף את המסר העקרי שהייתם רוצים שיבינו מהסיפור שלכם.

למשל, אם אתם כותבים את הסיפור העסקי שלכם – מה המסר העקרי שעובר?

אצלי למשל, הייתי רוצה שיבינו שאני שותפה שיווקית של הלקוחות שלי ויש לי את כל הנסיון לעשות את זה. לכן, אני משתמשת במילים שמתארות את הנסיון שלי ואת מה שאני עושה. 

לעומת זאת, ישנם מסרים סמויים, אותם הייתם רוצים שהקהל שלכם יסיק מבלי שתגידו אותם.

אתם רוצים שיסיקו שאתם טובים במה שאתם עושים, שאתם אמינים ושכדאי לעבוד אתכם. את כל אלה אתם לא יכולים להגיד – אבל אתם יכולים להראות ולתת דוגמאות. זה תמיד עובד טוב.

#3 תתחברו לרגש 

נסו להבין איך הייתם רוצים שהסיפור שלכם יתקבל בצד השני.

מדובר בסיפורים מאוד שונים אם אתם רוצים לרגש את הקהל או לעצבן אותו. 

אם אתם רוצים להצחיק אותו או להעציב. 

#4 מה הפעולה שהייתם רוצים שיעשו?

הנעה לפעולה יכולה להשתנות בהתאם לסיפור ואיפה שהוא מסופר.

אם אתם כותבים את האודות שלכם, בטח תרצו שיקליקו על כפתור ויצרו אתכם קשר. לעומת זאת, אם אתם מעבירים הרצאה, אולי תרצו שיתחילו לעקוב אחרי העשייה שלכם. 

תבינו באיזו פלטפורמה אתם מספרים את הסיפור ובהתאמה – תאפיינו את ההנעה לפעולה. 

אז למה לבנות סטוריטלינג | לפניכם 3 סיבות

1. אנשים קונים מרגש

כשאני מדברת על ״קנייה״ אני לא בהכרח מתכוונת לתהליך של מעבר כסף מיד אחד לשנייה, אלא גם אם אני רוצה לשכנע מישהו לעשות משהו, ״אני מוכרת״ את הרעיון. 

כשאני מצליחה לחבר מישהו לאג׳נדה שלי ויוצרת איתו נקודת חיבור, אני בהכרח מתחבבת על אותו ברנש, ולכן יהיה לי יותר קל לרתום אותו לצידי.

זה עובד עם קולגות, לקוחות ואפילו עם בני זוג.

2. סטוריטלינג הוא זכיר

אני זוכרת שהייתי באיזשהו כנס על אכילת מוצרים מהחי ודיברו על נתונים מאוד גבוהים שזיעזעו אותי באותו הרגע, אבל אין לי שום גישה דרך הזכרון לנתונים האלה – למרות הזעזוע. נתונים זה לא משהו שאנחנו זוכרים.

לעומת זאת, ראיתי סרטון על חזירון שנפל ממשאית ועבר לחוות שיקום. סיפרו כמה מזל יש לו, ומה קורה לדומיו. אחסוך מכם את הפרטים, אבל בארה״ב לבדה יש 5,000 משאיות שמובילות בע״ח לשחיטה בכל רגע נתון. 

איך אני זוכרת את זה? סטוריטלינג.

יש לנו נטייה להתעלם מנתונים, מספרים וסטטיסטיקות, אבל יש לנו יכלת לקשר נתונים לסיפור אישי שנגע בנו, ריגש אותנו, הצחיק אותנו או אפילו הגעיל אותנו. ככה הסיפור האישי של החזירון עזר לי לזכור נתון כלשהו וכמובן לזכור את הפרצוף החמוד שלו. 

כשאתם בונים את הסטוריטלינג העסקי שלכם, תדעו שאתם צריכים להכניס קצת יותר מכם באופן אותנטי כדי לחבר ולהיות זכירים עבור הלקוח.

 

3. סטוריטלינג יכול לעזור לכם בהכל!

העברת מסרים מדוייקים זה הבסיס לתקשורת והשגת מטרות. 

אם תדעו לזקק מה שאתם רוצים להגיד, יהיה קל יותר למכור ללקוחות, לכתוב תוכן, לספר על השירותים שלכם, לספר על עצמכם, לבנות אסטרטגייה – סטוריטלינג עסקי יכול לעשות לכם רק טוב. 

יש לי קורס כזה, אפשר ללמוד עוד פה!

 

סטוריטלינג ופרזנטציה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך