4 סוגים של מגנט מכירות שכל עסק חייב להכיר

Spread the love

אם התקדמתם משיווק שהוא רק ״פה לאוזן״, אתם בטח תוהים, איך אפשר לייצר לידים שיזרמו לעסק שלכם. יכול להיות שראיתם כל מיני הבטחות של פרסום ממומן ופאנלים מורכבים. ולמרות שיכול להיות שחלקם עובדים ממש טוב, מדובר בהשקעה כספית מטורפת, שלפעמים היא מחוץ למסגרת התקציב.

אז אם בכל זאת אתם רוצים להתחיל להביא מתעניינים לעסק שלכם, אני הולכת ללמד אתכם 4 סוגים שונים של מגנטים שיעזרו לכם למשוך יותר לידים מלקוחות מתעניינים. והבשורה – אפשר לעשות את זה בשיווק אורגני, בלי להוציא שקל על שיווק ממומן. 

מגנט לידים הוא למעשה הצעה חינמית שמקבלים לקוחות פוטנציאליים בתמורה לכתובת האימייל או לפרטי הקשר שלהם. 

אז קודם כל, אתם מכירים מגנטים כאלה. בכל פעם שהשארתם את הפרטים שלכם בתמורה למדריך חינמי, לטעימה מקורס או כדי לקבל שיחת ייעוץ מתנה, נמשכתם ע״י מגנט לידים. 

ברור לנו שמגנט לידים זה משהו שעובד, אבל גם ברור לנו שזה עובד הרבה פחות בעידן הפוסט-קורונה, שיש בה אינפלציה מטורפת של תוכן. 

ברגע שמבינים מה המטרה של כל מגנט ואיך הוא פועל, קל הרבה יותר ליצור אסטרטגיית תוכן שכוללת בתוכה מגנט, שיעזור לנו להגדיל את הקהלים סביב העסק שלנו. 

רגע לפני שאתן לכן את ארבעת המגנטים למשיכת לידים חדשים, בואו נבין איזו עבודת הכנה צריך לעשות כדי בכלל לבנות ולתפעל מגנט לידים מצליח.

קהל יעד 

הנקודה הראשונה, היא להבין אל מי אנחנו מדברים. 

זה ממש עושה את ההבדל בין יצירת מגנט גנרי ״שמדבר אל כולם״ לבין יצירת מגנט ספציפי שמושך את הלקוחות שאתם אוהבים עבור העסק שלכם. 

עשו רשימה ונסו להבין מה הם המאפיינים של קהל היעד שלכם. בני כמה הם, מה הם עושים, כמה הם מרוויחים, מה הם הצרכים שלהם וגם החוויה שהם מחפשים. 

לאחר מכן, תעשו עוד drill down וממש תבינו מי הפרסונה מאחורי קהל היעד שלכם.

אם כבר יש לכם לקוחות, תחשבו על שלושת הלקוחות שהכי נהניתם לעבוד איתם ונתחו את הבעיה שהובילה אותם לפנות אליכם.

כשתבחרו את המגנט, תוכלו ממש ליצור אותו עבורם, וככה למשוך לקוחות דומים. 

פורמט

     פורמט של מגנט לידים 

לא כל קהל ירצה כל מגנט. 

אני אסביר. 

אם הקהל שלי הוא מנהלים עסוקים, אני לא אתן להם מגנט שכולל סרטון של שעה וחצי. או אם קהל היעד שלי זה דור z קלאסי, אני כנראה אשתמש בוואטסאפ או טלגרם ולא בדואר אלקטרוני. 

הפורמט שאתם בוחרים יכול להיות מדריך PDF, סדרת וידאו, קורס דוא”ל, כלי אינטראקטיבי, רשימת בדיקה, הקלטת אודיו או כל פורמט אחר שעולה על דעתכם – העיקר שקהל היעד שלהם יהנה לקבל אותו ויראה ערך לצרוך תוכן דווקא בצורה הספציפית הזו. 

יש לי דוגמא, שהיא אמנם לא מגנט לידים, אבל היא פורמט והקשבה לקהל היעד שלי.

אתן הפודקאסט ״בין העולמות״ אני פתחתי אחרי שכל הזמן שמעתי מאנשים ״למה את לא פותחת פודקאסט?״ או ״אם היה לך פודקאסט הייתי מקשיבה לכל הפרקים שלו״. 

זה למעשה נתן לי פוש לפתוח את הפודקאסט שלי, כי הבנתי שזה פורמט שהקהל שלי אוהב לצרוך. 

עיצוב בולט לעין

לא משנה כמה ערך תתנו, אם הוא לא מושך את העין ויגרום לאנשים להירשם, הוא ישאר ככזה שעבדתם עליו קשה לשווא.

בחרו עיצוב שמשתלב עם צבעי המותג שלכם ומדבר את אותה שפה, אבל עם טוויסט. שלבו בתוך העיצוב גם משפט או הבטחה (שאתם יכולים לקיים) ומשכו את תשומת הלב של הקהל שלכם. 

אני יודעת שלא מעט מהקהל שבוחר לקרוא את התוכן שלי, משתמש בקאנבה.

זה קל, זה נח ויש לא מעט טמפלטים שאפשר לבחור מהם. הבעיה היא שזה מרגיש תמיד כמו ״משהו שכבר ראינו״. 

המלצה רותחת שלי- תעשו לכם תיקיית השראה של מעצבים או מותגים שאתם אוהבים את השפה העיצובית שלהם, ותנסו לשלב אלמנטים שאהבתם ומשכו את תשומת הלב שלכם בעיצוב.

אם אתם מסתדרים באנגלית ויכולים לראות מה קורה מעבר לים, עדיף. תמיד יש השראות מגניבות שלא חרשו עליהן פה. 
ואם אתם רוצים ללמוד איך לעצב בלי מעצבים, אתם יכולים לעשות את זה פה

הנעה לפעולה

הנעה לפעולה של מגנט לידים CTA

מגנט הלידים הוא רק חלק מתוך משפך שיווקי.

כן, לחלוטין יכול להיות שאתם בוחרים לבנות מדריך רק כדי להגדיל את רשימת התפוצה שלכם. אבל המוצר עצמו שאתם מייצרים, צריך בסופו של דבר להתחבר למשהו שאתם מוכרים או איך שאתם רוצים לבנות את המוניטין שלכם.

לפני שנה ליוויתי מעצב גרפי שהיה לו מגנט של ״קורס לעצב לעצמך לעסק״.

ניסיתי להבין מה ההגיון, הרי אם הוא מלמד אחרים לעצב לעצמם לעסק, מה הוא ימכור להם אח״כ? 

אנחנו רוצים ליצור מגנט שנותן ערך אמיתי לקהל שלנו, ושחלקו גם יכול לקחת ולפתח את זה ממש למשהו שהיינו מוכרים בתשלום, אבל לא היינו רוצים לתת 100% את הערך שאנחנו מוכרים. 

בסופו של דבר יצרנו מדריך להידוק רעיון ללוגו ואפילו איך להעביר את הרעיון בצורה מיטבית למעצב גרפי.

זה היה מדהים, כי היו הרבה אנשים שהיה להם רעיון מדהים ללוגו, לא ידעו לזקק אותו ואפילו נכוו ממעצב כזה או אחר. אז נתן להם כלי שעזר להם ובאופן טבעי, הוא הפך להיות הכתובת שאליה הקהל פנה.

בדיוור אפילו הצענו הנחה למי שעושה איתו תהליך מיתוג שכולל לוגו. היו לו עשרות מתעניינים והוא סגר עבודה קדימה ל-3 חודשים. 

אופטימיזציה 

הקהל שלכם הולך להירשם למגנט שלכם דרך דף נחיתה. זו למעשה הדרך לאסוף את פרטי הקשר של הקהל שלכם כדי שתוכלו להניע אותם בתוך המשפך השיווקי. 

צרו דף נחיתה ייעודי למגנט שמתמקד בהצעת הערך שהוא מציע לקהל. תארו בבירור את היתרונות, תארו מה יקבל הלקוח הפוטנציאלי, והוסיפו טופס הצטרפות לאיסוף פרטי הקשר. 

תבלו את דף הנחיתה בהמלצות, הוכחות חברתיות או אלמנטים חזותיים מושכים – אבל עם הנעה לפעולה אחת בלבד בתוך הדף.

לפעמים אני נתקלת בעמודי נחיתה שמציעים גם להירשם למגנט אבל גם לעקוב, לצפות במשהו ביוטיוב וכו… זו טעות. תכללו רק הנעה לפעולה אחת בדף הנחיתה שלכם. 

אחרי שעמוד הנחיתה שלכם באוויר, זה הזמן לנתח את הביצועים שלו. חברו אותו לאנליטיקס או אם יצרתם אותו דרך פלטפורמת דיוור, פשוט תנסו להבין כמה אנשים נכנסו לעמוד ומתוכם כמה אנשים נרשמו.

אין מספר אחד שהוא נכון, אבל בעיניי (אסייג ואגיד שזה תלוי באיזה תחום ומהו המגנט…) אם השארת הפרטים היא מתחת ל-30% למגנט שאני יודעת שהוא מדויק לקהל שלי, אני חוזרת ומהדקת את ההצעה ואפילו משחקת עם המבנה של הדף. לפעמים שינויים קטנים (כמו להעביר את הטופס למעלה או להוסיף עדויות דיגיטליות) עושים הבדל גדול בכמות ההרשמות. 

צרו הצפה במדיות

יצירת מגנט לידים זה לא מספיק. 

צריך לספר לאנשים שיש משהו חדש שכדאי להם לשים עליו את הידיים שלהם. 

תבנו קמפיין שמלווה בסטוריטלינג עשיר ויוצר חוויה מעניינת לקוראים. כבר מיפיתם את הקהל שלכם, ואתם יודעים מה מניע אותם ואילו דברים הם צריכים. תשתמשו במידע שיש לכם כדי להניע אותם לעמוד הנחיתה, תוך שאתם מתארים את היתרונות. פרסמו את זה בכל המדיות האפשריות שלכם: פייסבוק, אינסטגרם, יוטיוב, אתר, דיוור. נצלו את הניואנסים של הפלטפורמות ותקדמו את המגנט בסטורי, בלינק בביו באינסגרם (אפשר אפילו ליצור לינק-טרי עם כמה לינקים מעניינים). צרו שיתופי פעולה ותציעו לשותפים אסטרטגיים שלכם להציע את זה חינם ללקוחות שלהם.

אז אחרי שהבנו אילו דברים צריכים לקרות ומה צריך לבנות, להכין ולכתוב עבור המגנט והפצתו, בואו נדבר על סוגי המגנטים שיש.

סוג המגנט למעשה קובע את האסטרטגיה ונותן לקהל שלכם להכיר צדדים אחרים בכם. אתם יכולים להשתמש בסוג אחד של מגנט או בכולם לאורך זמן. אבל חשוב שתבינו מתי הם רלוונטים ואיך למקסם את השימוש בהם.

#1 קודם תוצאות

מעקב אחר תוצאות של מגנט לידים

כולם יודעים שצריך לתת ערך.

אבל כדי לקחת את השיווק של המותג שלכם  לשלב הבא ולרתק את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם, חייבים לעשות יותר מרק להציע מידע שימושי. 

תפתרו עבורם את השלב הראשון של הבעיה שלהם.

המגנט הזה מציע פתרון חלקי לבעיית הלקוח הפוטנציאלי. 

המטרה היא לספק מידע רלוונטי שבאמת עוזר ללקוח הפוטנציאלי תוך שהוא משאיר אותו לרצות עוד. תתחילו בלנסות ולזהות מהי התוצאה הרצויה ביותר של הלקוח הפוטנציאלי שלכם ולאחר מכן חלקו אותה לשלבים ברי השגה. המגנט שלכם יהיה הפתרון לשלב הראשון. זה מגנט שמוסיף ערך ומספק תוצאות מהירות אבל גם משאיר את הלקוח עם הבנה שהוא כנראה צריך עזרה ולא יכול לבנות את שאר הדברים לבד. כן, ברור שיש אנשים מוכשרים ועם אוריינטציה טכנולוגית מדהימה שיוכלו להשלים את שאר השלבים וזה בסדר. הם לא הלקוחות שלכם. דברו אל אלה שלא יכולים לבד. אם המשפך השיווקי יהיה בנוי נכון, תוכלו להוביל אותם לרכישה. 

סוגים של תוכן שמתאימים למגנט הזה: כיתות אמן, וובינרים, סרטוני הדרכה, ספרים אלקטרוניים, מדריכים, מיני-קורסים ואתגרים בחינם.

#2 תנו להם את מה ולמה, מכרו את איך

תנו את שלבי הפעולה בתהליך מגנט לידים

תנו להם את שלבי הפעולה, המסגרת, הסודות או הנוסחה שאותם יוכלו ליישם בעצמם ולראות תוצאות מיידיות. 

לאחר שניתן להם את ה׳מה׳ וה׳למה׳ בחינם, נוכל לבסס את המוצר שלנו כ׳איך׳.

כלומר, המוצר שלנו הפך ברגע לתוכנית הפעולה המקיפה שתביא אותם בקלות רבה יותר, במהירות וביעילות לאן שהם רוצים להגיע.

מגנט מוביל זה מתמקד בחינוך לקוחות פוטנציאליים לגבי מה שהם צריכים לעשות כדי לפתור את בעיית הליבה שלהם או להשיג את התוצאה הרצויה. הוא מספק להם את שלבי הפעולה, המסגרות, הסודות או הנוסחאות הדרושים ליישום בעצמם ולראות תוצאות מיידיות. לאחר שהצעת את ה”מה” וה”למה” בחינם, תוכלו למקם את המוצר או השירות כ”איך” המקיף – תוכנית הפעולה שתביא אותם למטרה שלהם בצורה יעילה. 

שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם לפני בניית המגנט:

איזה מידע שימושי, בעל ערך ורלוונטי אוכל לחלוק עם הקהל שלי כדי ללמד אותם על הבעיה שלהם?

מדוע המידע הזה חשוב?

למה שהם יצטרכו ללמוד מעבר למגנט החינמי?

איך אני יכול.ה לעזור להם?

סוגים של תוכן שמתאימים למגנט הזה: תבניות חינמיות, מסגרות, תרגילים, חוברות עבודה, מקרי בוחן. 

#3 למדו אותם על הבעיה שלהם

תנו פתרון לבעיה בתהליך מגנט לידים

בגדול, אתם נותנים לקהל “פלסטר” (תיקון מיידי), ולאחר מכן מוכרים להם את ה”תרופה” (תוצאות ארוכות טווח).

לפעמים, לקוחות פוטנציאליים אפילו לא מודעים לבעיה איתם הם מתמודדים. המגנט הזה הוא עוצמתי בטירוף ויעזור לכם לחנך את הקהל על בעיה שהם לא ידעו שיש להם. 

הגישה זו עובדת טוב במיוחד עבור קהלים לא מודעים. לכן, חשוב להבין איפה הם נמצאים בשלבי המודעות שלהם. אנחנו חייבים להבין מה הלקוחות יודעים ומה הם עדיין לא יודעים על הבעיה והפתרון. לאחר מכן, למדו את הקהל שלכם כיצד המוצר או השירות שלכם יכולים לענות על הצרכים שלהם. 

שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם לפני בניית המגנט:

מה הלקוח שלי יודע ומה הוא עדיין לא יודע על הבעיה/פתרון?

על מה חשוב לחנך את הקהל שלי ביחס למוצר שאני מוכר.ת?

כיצד אוכל לאבחן ביעילות את הבעיה הזו?

כיצד אוכל לתת תיקון/תוצאה מיידית?

כיצד אוכל להציע תוצאות ארוכות טווח יותר?

סוגים של תוכן שמתאימים למגנט הזה:

חידונים, שאלונים, שיחות ״דיסקוברי״

#4 תנו להם לטעום

תנו להם טעימה בתהליך מגנט לידים

תנו להם טעימה ממה שאתם מציעים.
ניסיון / דוגמה / הצצה של מה שאתם מנסים בסופו של דבר למכור.

צריך להשאיר אותם רעבים לעוד, להוטים ללמוד עוד על האופן שבו המותג שלכם יכול לעזור להם להשיג את המטרות שלהם.

קודם כל, חשוב שתדעו שאתם כבר מכירים את המגנט הזה.

בכל פעם שעצרתם בסופר ונתנו לכם לטעום איזה חטיף ואמרתם לעצמכם ״וואו, אני אקנה כזה״, השתמשו במגנט הזה עליכם.

עכשיו צריך להבין איך עושים את זה בדיגיטל ולא בהכרח על אוכל 🙂

על ידי מתן דוגמה או ניסיון בחינם, אתם למעשה מאפשרים לקהל שלכם להבין את טיב השירות שלכם. המפתח הוא ליצור מחויבות מוקדמת מצד לקוחות פוטנציאליים לקבל משהו בחינם, מה שמגביר את הסבירות להמרה לרכישה. 

שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם לפני בניית המגנט:

מה אני רוצה שהלקוח הפוטנציאלי שלי יעשה/ירכוש?

מה אני יכול.ה לעשות כדי לאפשר ללקוח הפוטנציאלי שלי לדגום את המוצר בחינם, ללא התחייבות?

מה אפשר לעשות כדי להגדיל את הסבירות שהלקוח הפוטנציאלי שלי “ישדרג” לשירות/מוצר המלא?

סוגים של תוכן שמתאימים למגנט הזה:

פרק ראשון מתנה, שיעור התנסות, שיחת ייעוץ 

בעת יצירת מגנט לידים, חשוב לוודא את הרלוונטיות שלו למוצר או לשירות שאתה מנסה למכור. פריט חינמי לא רלוונטי או שרירותי כנראה לא יצליח לייצר מכירות מכיוון שהוא לא מנחה אסטרטגית לקוחות פוטנציאליים לקראת הפתרון שלך. על ידי שימוש באחת מנוסחאות המגנטים, אפשר למשוך ולרתום לקוחות פוטנציאליים, לספק ערך, ובסופו של דבר להגדיל את הסיכויים לבצע מכירה. 

מזמינה אתכם לשיחת אפיון למגנט הלידים שלכם ללא עלות 

מכירות ופיתוח עסקי
חיזוק המותג והאוטוריטה
שיווק ותוכן

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך