הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
איכשהו האינסטגרם שלי מפוצץ במלא כלים של בינה מלאכותית. כאלה שמייצרים סרטונים, כאלה שמדמים את הפנים שלהם, כאלה שלומדים את הקול שלהם.
אבל איכשהו, אני נשארת מאוהבת ב-ChatGPT.
נכון, עם הכלים האלה נוצרים פערים בין עסקים שיש להם זיקה טכנולוגית לכאלה שישר מאמצים את הטרנדים החדשים ומטמיעים את הבינה המלאכותית כחלק אינטגרלי בעבודה.
יזמים אמיתיים, הם אדפטיביים וכאלה שתמיד מחפשים כלים ואסטרטגיות שלא רק מייעלים את הפעילות אלא גם מטפחים חדשנות וצמיחה.
אז אם אתם רוצים לתת בוסט לעסק שלכם – ריכזתי לכם כל מה שצריך לדעת על ChatGPT במקום אחד.
יצירת תוכן היא הלב הפועם של שיווק דיגיטלי. אפילו אני, שאני כותבת תוכן ומרגישה נח עם מילים, נשארת לא פעם עם מבט חלול מול מסך שהוא ריק, כי אני לא מוצאת על מה לכתוב.
השימוש בכלי בינה מלאכותית כמו ChatGPT מבטיחים שתמיד יהיה לכם על מה לכתוב. אתם מבינים, ChatGPT הוא לא רק כותב את התוכן, אלא ממש יכול לעזור לכם לעשות סיעור מוחות חשוב ולמצוא את הנושאים המעניינים ביותר.
זה לא אומר שהוא יהיה מדויק ב-100%, זה גם לא אומר שלא צריך לעבור על התוכן ולדייק אותו עבורכם, אבל זה לגמרי יכול לחסוך לכם זמן יקר שבו אתם בוהים במסך ולא כותבים כלום.
ההצעה שלי לפרומפט, תעזור לכם לדבר לקהל שלכם ולהישאר נאמנים לערכי המותג שלכם. אנחנו נקפיד לפרט על קהל היעד שלנו, ומה הן המטרות שלנו. אנחנו אף פעם לא כותבים רק כדי לכתוב, אלא חשוב שנכתוב כדי לקיים את האג׳נדה המקצועית שלנו.
השימוש בפרומפט לא רק יחסוך לכם זמן אלא גם יעודד יצירתיות ורלוונטיות לאסטרטגיית התוכן שלכם.
“I run a business in the [your industry] sector focusing on [brief description of your business]. We’re looking to create varied online content. Can you generate 30 creative content ideas appealing to our target audience of [describe your audience]?”
כתבתי כתבה שלמה על קול המותג של עסקים ולמה חשוב לנו להקפיד עליו. אבל יחד עם השימוש של בינה מלאכותית, הספארק של העסקים כאילו נעלם.
אנשים מגנרטים טקסטים, ומעצלנות פשוט משאירים אותם כפי שהם – מותירים את הג׳וס והאופי של המותג שלהם בחוץ.
לא בבית ספרי.
אותנטיות ועקביות בקול המותג הם קריטיים לחיבור עם הקהל שלכם.
הפרומפט הבא יעזור לכם לבנות את קול המותג שלכם, ולעזור ל ChatGPT לבנות עבורכם תוכן שנשמע כמוכם.
מנסיון אישי, התרגום לעברית קלוקל ונדרשת הרבה עבודה. אבל… אני לומדת המון במשחק עם ChatGPT. כן. גם לגבי הטון שלי.
“Analyze the tone and style of these content examples [provide examples]. We aim for our content to sound [desired tone], appealing to [describe your audience].”
אחד הדברים שאני מוצאת שהם הכי קשים, הם דווקא יצירה של מבנים לתוכן. כי ברגע שיש לי מבנה – אני עפה. ברור לי מה לכתוב בכל שלב, ברור לי מתי אני צריכה לסכם ואפילו ברור לי על מה לכתוב בכל שלב.
שימוש ב ChatGPT יכול ממש ליצור עבורכם את המבנה הזה, שיעזור לכם לזוז הרבה יותר מהר, ואפילו יספק לכם את הנקודות הנכונות לכתיבה.
אגב, חלק מהמאמר הזה, גונרט בצורה הזו.
שלא יהיה לכם ספק, גם פה נעזרתי בבינה מלאכותית, למרות שאני יוצקת לתוך התוכן את הדוגמאות, הנסיון והדיוק שלי.
“Create a detailed outline for an article about [topic] titled [title], tailored for [describe your audience]. Include sections for introduction, key points, visuals, and conclusion.”
בעיניי ChatGPT כותב דרמטי.
במיוחד אם מנסים לתרגם את התוכן לעברית – חרבו דרבו.
אני לא יודעת אם אני הייתי משתמשת ב ChatGPT לכתיבה שלמה של מאמרים. אני לא עושה את זה. אבל בעיקר כי אני מרגישה שבאמת הפלואידיות והקריצה שאני מוסיפה נעלמים.
יחד עם זאת, יש הרבה מותגים שכתיבה היא לא ה bread & butter, ואולי, רק אולי, זה בסדר לכתוב מאמרים שלמים עם בינה מלאכותית.
אם זה מעניין אתכם, כמובן שמצאתי פרומפט שעובד.
“Using the outline we developed, start writing the article titled ‘[article title],’ focusing on an engaging introduction and the first key point. The tone should be [desired tone].”
באופן אישי, אני ממש שונאת לקבל מיילים שמרגישים לי שבוט כתב.
יש בזה משהו לא אישי, גנרי וכמובן טעויות של זכר-נקבה.
רק לפני כמה ימים קיבלתי ממישהו מייל אוטומטי שמציע לי כתיבת תוכן ומיתוג לעסק שלי 😂. זה הצחיק אותי. וכשהתעלמתי, קיבלתי עוד הודעה אוטומטית ששלחה אותי לראות תיק עבודות. הממממ…. לא נראה לי.
כשאנחנו כותבים מייל מענה ללקוחות או מייצרים אוטומציה, אנחנו תמיד נרצה שזה ישמע אישי וכאילו נכתב במיוחד עבור הקהל שלנו.
עבור זה, אני ממש ממליצה לנסות וללמד את ChatGPT לעבוד עם הערכים, שאלות-תשובות או מקורות מידע אחרים שהוא יכול ללמוד.
ככה תוכלו ליצור מייל אוטומטי / תשובה ללקוחות שיתאים לקול שלכם.
“Here’s an email from a client asking about [topic]. Craft a response that’s empathetic, friendly, and informative, drawing on our FAQs and typical responses.”
כמה שזה נשמע הזוי, ChatGPT יכול לעזור לכם לדבר איתו טוב יותר.
הוא מכונה, הוא לא נעלב.
אם יש לכם נושא או מטרה כלשהי שקשורים לעבודה שלכם – פשוט תבקשו ממנו עזרה. אתם יכולים ללמוד מיומנות חדשה, ליצור אוטומציות או כמובן ליצור תוכן. אבל זה לא עוצר פה, אתם יכולים ליצור תובנות דרך ניתוח נתונים מורכבים, לתת לו להשוות בין טקסטים שונים וכמובן ליצור משהו חדש מאפס. כל מה שאתם צריכים זה לבקש ממנו.
עושים את זה ככה
: “Help me craft a prompt about [topic/goal]. Based on my input, generate a revised prompt, suggestions, and questions for further refinement.”
בינה מלאכותית יכולה לעזור לעסק שלכם לצמוח.
אימוץ ChatGPT כחלק מערך הכלים העסקי שלכם יכול לשנות את אופן העבודה שלכם ולאפשר לכם לחסוך הרבה מאוד זמן ביצירת תוכן והתמודדות עם אתגרים בעסק שלכם. ולכולנו יש אתגרים בעסק.
ככל שתוציאו את הרעיונות האלה לפועל, לא רק תראו את העסק שלכם גדל אלא גם תשארו רלוונטיים עבור הקהל שלכם.
אם אתם רוצים לצמוח ולגדול, בינה מלאכותית היא כבר לא רק אופציה, היא שותפה אסטרטגית.
אני באמת מאמינה שחדשנות היא המפתח לשמירה על רלוונטיות ולמידה אינסופית שתעזור לנו לצמוח.
אז… איזה פרומפט הכי אהבתם?