הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
אני ממש זוכרת את הפעם הראשונה שהשתמשתי במנוע חיפוש. כתבתי את צמד המילים Leonardo DiCaprio וקיבלתי רשימה של אזכורים ותמונות של השחקן שכ״כ אהבתי כשהייתי בת 12. מי מכם שזוכר, האינטרנט עוד היה כזה ש״גונב״ את קו הטלפון ועושה צלילים מסמרי אוזניים. החיפוש במידע באינטרנט עבר שינויים מהפכניים מאז שהייתי בת 12, ובכל מאז כניסת גוגל לחיינו.
מערכת החיפוש שגוגל מציעה לנו הפכה לכלי הכרחי לכל מי שמחפש מידע און ליין. אך למרות המהפכה שגוגל יצרה, גם הטכנולוגיה הזו לא נשארת במקום. עם התפתחות הבינה המלאכותית (AI) והשיפורים בתחום למידת המכונה, חיפוש המידע עתיד להשתנות בצורה משמעותית בשנים הקרובות.
כבר שמעתי מלא מעט לקוחות שאני עוזרת להם לבנות תשתית שיווקית חזקה, שהם לא רוצים להשקיע בבלוג ומידע אורגני, כי ממילא זה יהיה לחינם בקרוב. אז לא. אני לא חושבת. אבל כן הולכים להיות שינויים בתחום. בואו נבחן יחד כיצד השימוש בבינה מלאכותית ישנה את חווית החיפוש, אילו כלים חדשים עומדים להפוך לחלק מחיינו, ומהי המשמעות של השינויים האלו עבור משתמשי הקצה (הלקוחות הפוטנציאלים שלנו) והעסקים.
הטוב מביניהם כרגע נקרא perplexity ולפני שאענה על איך השימוש בבינה מלאכותית הולך לשנות את המידע, אני רוצה לערוך השוואה קצרה בינו לבין גוגל.
גוגל מתמקד בהצגת רשימת תוצאות חיפוש הכוללת קישורים לאתרים שונים, עם תמצית מהאתר והמלצות לתוצאות רלוונטיות נוספות.
Perplexity הוא מנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית שמציג תשובות ישירות ומרוכזות לשאלות מורכבות יותר, תוך שילוב מידע ממקורות שונים במענה יחיד, כמו צ’אט מבוסס טקסט.
גוגל מתמקד בשליפת דפי אינטרנט ומדרג אותם לפי האלגוריתם שלו כדי להציע את התוצאות הרלוונטיות ביותר.
Perplexity מנתח ומאגד תכנים ממספר מקורות כדי לייצר תשובה אחת אינטגרטיבית, מה שמאפשר לו להציג תשובה מפורטת יותר במקום לאלץ את המשתמש לסרוק מספר אתרים בעצמו.
גוגל מציג שפע של קישורים ותוצאות, ויכול לדרוש מהמשתמש לסנן בעצמו את המידע הנחוץ.
Perplexity נועד לספק תשובות ישירות וממוקדות לשאלות, במיוחד לשאלות שדורשות שילוב מידע מכמה מקורות.
גוגל משלב בינה מלאכותית בכלי החיפוש שלו ובאופטימיזציה של תוצאות, אך המיקוד שלו עדיין נשאר בהצגת תוצאות ממרחבי האינטרנט.
Perplexity מבוסס בעיקר על AI כדי לייצר תשובות ולבנות ידע בצורה חכמה ומיידית, תוך מענה מהיר לשאלות פתוחות ומורכבות.
ועכשיו, אחרי שהכרנו שיש מנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית – בואו נעבור לעיקר המאמר.
אחד השינויים המשמעותיים ביותר בתחום החיפוש נוגע לשימוש בשפה טבעית. עד כה, החיפוש בגוגל התבסס בעיקר על התאמת מילות מפתח. המשתמשים נדרשו להזין מילות חיפוש ספציפיות ולעתים להתחכם במבנה המשפט כדי לקבל את התוצאות הרצויות. וכן, היום אם אנחנו מקלידים בגוגל התחלה של מילות חיפוש, גוגל יודע להציע לנו ביטויים רלוונטים ולהשלים אותנו. אבל זה לא תמיד מדויק לנו.
הבינה המלאכותית מאפשרת הבנה טובה יותר של השפה האנושית ומסוגלת לעבד ולפרש שאלות בשפה טבעית בצורה מדויקת יותר.
לדוגמה, אם בעבר היינו צריכים להזין “מסעדות טבעוניות תל אביב” כדי למצוא תוצאות מתאימות, היום נוכל לשאול את מנוע החיפוש “איפה המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב?” ולקבל תשובות ממוקדות יותר, שיתבססו לא רק על מילות המפתח, אלא גם על הבנת ההקשר והכוונה מאחורי השאלה.
היכלת לסרוק את המידע ולהבין אותו (בכל אופן, היום הבינה המלאכותית עומדת על IQ43), עוזרת לנו לדייק את התוצאות של מה שאנחנו מחפשים.
הבינה המלאכותית הביאה איתה את התפתחותם של עוזרים וירטואליים כמו סירי, אלכסה וגוגל אסיסטנט. הכלים האלה מאפשרים לנו לנהל שיחות עם מכשירים חכמים ולהפעיל אותם באמצעות פקודות קוליות. החיפוש הופך ליותר אינטראקטיבי ומותאם אישית, כיוון שהעוזרים הווירטואליים יכולים לזכור את ההעדפות שלנו, ללמוד מההיסטוריה שלנו ולהציע תוצאות שמתאימות לפרופיל המשתמש שלנו.
אגב, כשאלכס ואני מתווכחים על נתון כלשהו, הוא תמיד שולף את סירי כדי למצוא את התוצאות הנכונות. הוא אפילו נעזר בה כדי לתרגם דברים, למצוא הכוונה וכמובן תשובות לנתונים. עדיין, חלק מהזמן היא לא מבינה מה הוא רצה או שהתוצאות לא בדיוק מה שחיפשנו ואנחנו חוזרים לכתוב בגוגל.
אבל… אם אתם מבקשים מהעוזרת הווירטואלית שלכם “סירי, תמצאי לי מקום טוב לארוחת ערב”, היא תוכל להציע מקומות המבוססים על ביקורים קודמים שלנו, ביקורות שקראנו והעדפות קולינריות שהזנו בעבר.
כן… זה נהיה יותר ויותר מדויק.
חיפוש חזותי (Visual Search) הוא כלי חדשני נוסף שמבוסס על טכנולוגיות AI ולמידת מכונה. חיפוש חזותי מאפשר למשתמשים לחפש מידע באמצעות תמונות במקום טקסט. אפליקציות כמו Google Lens מאפשרות לצלם אובייקט ולקבל מידע על אודותיו תוך שניות.
לדוגמה, אם אתם נמצאים בחנות רהיטים ורואים שולחן שאתם מעוניינים לרכוש, תוכלו לצלם את השולחן ולקבל מידע על היצרן, הדגם, חנויות נוספות שמוכרות אותו ואפילו חוות דעת של לקוחות אחרים. חיפוש חזותי מאפשר לנו לחפש מידע בצורה אינטואיטיבית וטבעית יותר, ולהרחיב את האפשרויות שלנו למצוא מידע רלוונטי.
ולא סתם נתתי את הדוגמה של הרהיט.
היינו לפני כמה חודשים באיזה בית קפה והתאהבנו בשולחן הקפה שלהם.
המנהלת אמרה לנו מאיפה הם רכשו את הרהיט, אבל לא הצלחנו למצוא את החנות און ליין… בכל זאת תאילנד.
אבל אז אלכס צילם אותו והצליח למצוא און-ליין שולחן ממש ממש דומה. שעדיין לא קנינו 🙁
אחד היתרונות הגדולים של בינה מלאכותית הוא היכולת שלה לשפר את איכות התוכן שמופיע בתוצאות החיפוש. כיום, מנועי החיפוש משתמשים בטכנולוגיות של AI כדי להעריך את איכות התוכן ולהציע תוצאות איכותיות יותר למשתמשים. כך נמנעת הצפה של תוצאות זבל (Spam) ותוכן לא רלוונטי.
לדוגמה, אם אתם מחפשים מידע על “תזונה בריאה”, מנוע החיפוש ישתמש בבינה המלאכותית כדי להעריך את אמינות המקורות ולהציע לכם מאמרים מחקריים, אתרי בריאות מוכרים ובלוגים של תזונאים מוסמכים.
זאת אומרת, שגם אם עדיין תשתמשו בגוגל, התוצאות שתקבלו יהיו טובות ומדויקות יותר.
כי זה לא שמנוע החיפוש יעלם… הוא פשוט יהפוך להיות מדויק יותר בעזרת כלים שונים של ai.
זה גם אומר שנראה דיוק בחיפושים שלנו, כי הם הופכים להיות מבוססי הקשר.
הבינה המלאכותית מאפשרת למנועי החיפוש להבין את ההקשר של השאילתות שלנו בצורה טובה יותר. זה אומר שמנועי החיפוש יכולים להבין שאלות מורכבות יותר ולהציע תשובות שמתאימות להקשר הרחב של השאלה.
לדוגמה, אם אתם מחפשים “מה היו תוצאות הבחירות האחרונות בארצות הברית?”, מנוע החיפוש יכול להבין שאתם מתכוונים לבחירות לנשיאות שהתקיימו לאחרונה ולהציג את התוצאות המדויקות מבלי שתצטרכו לציין את השנה או את סוג הבחירות.
ולשאלת השאלות…
הבינה המלאכותית לא צפויה להחליף את ה-SEO במלואו, אך היא משנה את האופן שבו אנו ניגשים לתחום זה. AI משפרת את היכולת של מנועי החיפוש להבין תוכן בצורה טבעית ומדויקת יותר, מה שדורש ממקדמי תוכן להתמקד יותר באיכות התוכן, הבנת הכוונה של המשתמשים ושיפור החווייה הכוללת באתר. כלומר, ה-SEO מתפתח ולא נעלם.
שאם יש לכם בלוג – אתם חייבים להמשיך ולכתוב אותו.
שהתוכן האורגני הופך להיות חשוב יותר וכדאי להשקיע בו.
אני למשל, ממשיכה לכתוב את התוכן שלי, לענות על שאלות שמעניינות את הקהל שלי ולהעמיק ולבסס את המוניטין שלי דרך הבלוג שלי. מתוך הבנה שככל שהנכס הזה יהיה חזק יותר, ככה אוכל לעלות במקומות הראשונים כמענה על שאלות מתאימות.
עם התפתחות הבינה המלאכותית, איכות התוכן הופכת לחשובה יותר מאי פעם. מנועי החיפוש יודעים לזהות תוכן איכותי, מקיף ומעמיק ולהציע אותו כתוצאה רלוונטית למשתמשים. חשוב ליצור תוכן שמספק ערך אמיתי, נותן תשובות מלאות לשאלות המשתמשים ומציע מידע מעודכן ומדויק.
אבל לא רק.
חשוב גם לתבל את התוכן שלנו בסיפורים, דוגמאות ודרכי החשיבה שלנו, שהם אלה שהופכים את התוכן שלנו לקריא ומעניין. ככל שיותר אנשים ישהו בתוכן שלנו יותר זמן – ככה גוגל ומנועים של בינה מאלכותית יסמנו את התוכן הזה כאיכותי ויציעו וישתמשו בו יותר. אגב, יש לי פרק מוקדש לזה בפודקאסט שלי ‘בין העולמות’.
התוכן צריך להיות כתוב בשפה טבעית, כזו שאנשים באמת מדברים בה.
לא פעם אני נתקלת בתוכן שברור לי שבינה מאלכותית כתבה אותו ומי שפרסם אותו לא עשה אפילו מאמץ להסתיר את זה. בשביל מידע כזה אני לא צריכה לקרוא אנשים אחרים.
נסו להתאים את השפה של הכתיבה לאיך שאתם באמת מדברים ולמה שאנשים באמת מחפשים. זה כולל שימוש במשפטים שלמים וביטויים ״טבעיים״, שמתאימים לשאלות שמתקבלות מחיפושים קוליים. כתיבת תוכן שמבוסס על שאלות-תשובות יעזור לשפר את הדירוג שלכם בתוצאות החיפוש.
רוב החיפושים כיום מתבצעים באמצעות מכשירים ניידים.
כן, אפל חסמה את היכלת לדעת מאיזה מכשיר אנשים צורכים את התוכן. אבל לפני כן, אני יודעת להדיע ש69% מהמשתמשים שצרכו את התוכן שלי, עשו את זה מטלפונים ניידים.
ולכן… יש צורך לוודא שהאתר שלכם מותאם למובייל.
אתר מהיר וידידותי למשתמש במובייל יקבל דירוג גבוה יותר במנועי החיפוש.
זה כולל עיצוב רספונסיבי, זמני טעינה מהירים וניווט פשוט וברור.
כלי בינה מלאכותית יכולים לסייע בניתוח ביצועי התוכן ובזיהוי הזדמנויות לשיפור. כלים כמו SEMrush, Ahrefs ו-Moz מציעים ניתוחי SEO מתקדמים שמבוססים על AI ויכולים לספק תובנות חשובות לגבי מילות מפתח, תחרות ושיפורים אפשריים. ואת הנתון הזה- בינה מלאכותית כתבה 🙂
אחד הדברים שלמדתי מאשת ה- seo המוכשרת שעוזרת לי להתאים את התכנים שלי לחוקיות של מילות חיפוש של גוגל – הוא הצורך להתאים את התוכן גם לחיפוש חזותי.
חשוב לוודא שהתמונות באתר מותאמות למנועי החיפוש. זה כולל הוספת תיאורים (Alt Text) ותיאורי תמונה, שימוש בקבצי Metadata רלוונטיים ושיפור איכות התמונות. תוכן ויזואלי איכותי יכול לשפר את הדירוג בתוצאות החיפוש ולהציע חוויית משתמש טובה יותר.
קישורים חיצוניים (Backlinks) מאתרים איכותיים הם עדיין גורם חשוב בדירוג במנועי החיפוש.
זה אומר שאנחנו מקשרים את התוכן שלנו לאתרים חיצוניים, ומגם מקשרים אתרים חיצוניים חזרה לאתר שלנו.
אם אין לכם מושג מה זה אומר… וול… מוזמנים לשאול בינה מלאכותית מה זה אומר 🙂
השימוש בבינה המלאכותית משנה את הדרך שבה אנו מחפשים מידע און ליין.
השינויים מתמקדים בהבנת השפה הטבעית, התאמה אישית, חיפוש חזותי, ושיפור איכות התוכן. עם ההתפתחות המהירה של הטכנולוגיה, אנו עומדים בפני עתיד שבו החיפוש יהפוך לאינטראקטיבי, מותאם אישית ומדויק יותר מאי פעם. השינויים האלו יאפשרו לנו למצוא מידע בצורה אינטואיטיבית יותר, לשפר את האיכות של התוצאות שאנו מקבלים, וליהנות מחוויית חיפוש מתקדמת ומותאמת אישית לכל אחד ואחת מאיתנו.
למי שמקדמים תוכן דרך האתר שלהם, ההמלצות כוללות יצירת תוכן איכותי ומעמיק, התאמה לשפה טבעית ולחיפושים קוליים, התאמה למובייל, שימוש בכלים של בינה מלאכותית, אופטימיזציה לחיפוש חזותי ובניית קישורים איכותיים. אלו הם הצעדים שיעזרו לכם להישאר רלוונטיים ולהתאים את עצמכם לשינויים שמביאה הבינה המלאכותית לעולם ה-SEO.
אבל בתכלס, הכי חשוב, תהנו מהדרך.
תבנו מהתוכן שאתם מייצרים.
תמצאו את ה- say המיוחד שלכם.
תבינו מה המתנה שלכם לעולם.
תוכן אותנטי ומעניין, יהפוך עם הזמן לדבר הכי חשוב אסטרטגית עבור העסק שלכם.