כל מה שצריך לדעת על בינה מלאכותית ו- ChatGPT כדי ליצור תוכן

Spread the love

בואו נדבר על בינה מלאכותית (AI) ואיך היא יכולה לעזור לנו ליצור תוכן בצורה קלה ופשוטה.

גילוי נאות, חלק מהנתונים במאמר הזה נכתבו ע״י בינה מלאכותית, אבל כפי שתראו בהסבר שלי, היא לא באמת יכולה להחליף בני אדם. לא כרגע לפחות.

מה זו בינה מלאכותית?

אני אתן לה להסביר במילותיה שלה 🙂

בינה מלאכותית מתייחסת ליכולת של מכונות לבצע משימות שדורשות בדרך כלל אינטליגנציה דמוית אדם, כגון למידה, פתרון בעיות וקבלת החלטות. ישנם סוגים שונים של בינה מלאכותית, כולל AI צר או חלש, שנועד לבצע משימה ספציפית, ובינה מלאכותית כללית או חזקה, בעלת יכולת לבצע כל משימה אינטלקטואלית שאדם יכול.

בינה מלאכותית נמצאת בשימוש במגוון תעשיות, כולל שירותי בריאות, פיננסים וקמעונאות, כדי להפוך תהליכים לאוטומטיים, לשפר את היעילות ולקבל החלטות טובות יותר. הוא משמש לעתים קרובות בשילוב עם למידת מכונה, שהיא תהליך לימוד המחשב לקבל החלטות על סמך נתונים, ועיבוד שפה טבעית, שהיא היכולת של מחשב להבין, לפרש ולייצר שפה אנושית.

ואני מוסיפה שהיום, יותר מתמיד, בינה מלאכותית יכולה לשמש אותנו, בעלי העסקים, כדי ליצור תוכן בקלות רבה יותר. אבל החדשות הטובות, היא לא הולכת להחליף בני אדם בזמן הקרוב. אלא רק לחסוך להם זמן 🙂

אז שנסו מותניים ובואו נלמד קצת יותר איך היא יכולה לשמש אותנו.

בינה מלאכותית יכולה ליצור תוכן!

בינה מלאכותית יכולה ליצור תוכן תוך כמה שניות. זה מטורף להסתכל איך אנחנו כותבים משהו בשורת הצ׳אט ומבלי לחשוב, התשובה מתחילה להיכתב לנו מול העיניים.
אפשר להיעזר בה כדי לכתוב תוכן כמו פוסטים בבלוג, פוסטים במדיה חברתית וקמפיינים שיווקיים בדוא”ל. אני השתמשתי ב-GPT כדי לעזור לי עם העובדות לכתבה הזו והיא יכולה ליצור תיאורי מוצרים או ליצור תוכן אימייל מותאם אישית עבור פלחים שונים של לקוחות.

פוסטים בבלוג: 

אפשר להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן כתוב לבלוג של מותג. זה יכול לכלול מאמרים על חדשות התעשייה, עדכוני מוצרים או טיפים וטריקים הקשורים למוצרים או לשירותים של המותג. החדשות הטובות, זה שזה מקצר את הדרך בצורה משמעותית וגם ניכר שיש הגיון בסדר של התוכן.

החדשות הפחות טובות, הן שזה נשמע מאוד גנרי, ללא אישיות וכמה שניסיתי, לא הצלחתי להעביר את השנינות, ההומור והסגנון שלי. 

פוסטים במדיה חברתית:

ניתן להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן במדיה חברתית שניתן לשיתוף, כולל ציוצים, פוסטים בפייסבוק וכיתובים באינסטגרם.

אני ניסיתי להשתמש במילים כמו ״פוסט שנון״ או ״פוסט משעשע״ או אפילו להנחות אותו להיות מצחיק על איך שכותבי תוכן הולכים לאבד את העבודה שלהם. התוצאה הייתה לא מדהימה בלשון המעטה. 

דוגמא לשימוש בבינה מלאכותית לכתיבת פוסט שנון ומשעשע

מהנסיון הקצר שלי עם ChatGPT אני יכולה להגיד שהוא מעולה ביצירת תבנית ולהוציא מידע, אבל בכל מה שקשור למה שגורם לקהל שלי לעקוב אחריי. לא מצאתי שאני יכולה לשגר ולשכוח (תארו לכם איזה קורע אם אתם מגלים שאת כל הניתוחים האלה כתבה הבינה המלאכותית. אל דאגה, זו אני ).

קמפיינים שיווקיים בדוא”ל: 

בינה מלאכותית יכולה ליצור תוכן מדוור שמותאם אישית עבור פלחים (סגמנטים) שונים של לקוחות או לשליחת אימיילים ממוקדים בהתבסס על רכישות קודמות או היסטוריית הגלישה של הלקוח.

אני מוסיפה פה תרגום של מה שכתבתי לבינה המלאכותית בנסיון שיכתוב לי אימייל ואנתח אתכם את התוצאה.

״כתוב אימייל שיווקי בנושא סטוריטלינג לבעלי עסקים קטנים בין הגילאים 25-50 בישראל שצריכים ליצור נראות מעולה ברשתות החברתיות״. 

התוצאה הייתה מייל מפורט עם יתרונות של הקורס ואפילו מה נלמד בו. 

הבעיה היא ששיווק הוא כלי ליצירת מערכת יחסים עם הקהל שלנו. והתוצאה של המייל הייתה גנרית ועם טריקים שיווקיים שכבר לא משתמשים בהם. לדוגמא, המייל נפתח בשאלות:

״נמאס לך להיאבק כדי ליצור תוכן מרתק עבור פלטפורמות המדיה החברתית שלך? האם אתה מחפש דרך לקחת את כישורי הסטוריטלינג שלך לשלב הבא?״ 

ולמרות שאני בטוחה שאתם קוראים את זה וחושבים ש״וואלה, נמאס לי להיאבק כדי ליצור תוכן מרתק ברשתות״, המייל הזה רחוק שנות אור מכל מייל שאני הייתי כותבת וגם השאלות הרטוריות האלה, בעיניי, יוצרות ריחוק. 

אני כן חושבת שאפשר לקחת את מה שהבינה המלאכותית כתבה ולהדק את זה לפי אישיות והיתרונות האמיתיים של הקורס ולהשתמש בזה כבסיס שחוסך הרבה כאב ראש וזמן. 

דוגמא לשימוש בבינה מלאכותית ליצירת קמפיין שיווקי בדוא"ל

תיאורי מוצרים: 

קחו מוצר או שירות ותבקשו מהצ׳אט לכתוב עליו קצת.
הוא מצליח ליצור תיאורים למוצרי המותג, תוך הדגשת התכונות והיתרונות שלהם.

חייבת לומר שלקחתי את זה צעד קדימה וביקשתי מהצ׳אט לכתוב לי סילבוס לקורס סטוריטלינג, והוא עשה עבודה מעולה. ממש עזר לי להבין באיזה נקודות אני צריכה להעמיק וגם לחשוב על פתיחת קורס. אבל כמובן שלא הייתי מוציאה את הסילבוס כפי שהוא.

הסדר עושה הגיון מדהים, אבל בעיניי הוא לא מספיק מפתה כדי לגרום לאנשים להירשם. הוא בסיסי.

בינה מלאכותית יכולה, לכאורה, גם לפתח דפי נחיתה.
אולי יש כלים שהם לא הצ׳אט שיכולים לעשות את זה וגם לבנות נראות ויזואלית. המלל שאני קיבלתי היה לא טוב. 

אותו דבר היה גם בנסיון לכתוב תסריט לסרטון ריל. אם הצלחתם לקבל תוצאות טובות, אשמח שתשתפו אותי איך עשיתם את זה.

דוגמא לשימוש בבינה מלאכותית ליצירת תיאור מוצר

ובכל זאת, מה היתרונות של שימוש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן?

חסכון בזמן

בינה מלאכותית יכולה לחסוך זמן, לשפר יעילות ולייצר תוכן איכותי המותאם לצרכים ולמטרות הספציפיות של המותג שלכם. 

החסכון הענק בזמן בשימוש  בבינה מלאכותית מגיע ביכלת לנתח ולמיין כמויות גדולות של נתונים כדי לזהות את התוכן הרלוונטי עבור קהל המותג. זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור מותגים שצריכים לעדכן את עדכוני המדיה החברתית שלהם בתוכן חדש על בסיס קבוע.

כמו כן, אפשר להתאים אישית תוכן עבור משתמשים בודדים בהתבסס על העדפותיהם ותחומי העניין שלהם. לדוגמה, מותג יכול להשתמש בבינה מלאכותית כדי ליצור המלצות מוצר מותאמות אישית ללקוחות או לשלוח מיילים ממוקדים לפלחי לקוחות ספציפיים. עוד פעם, לא הייתי עושה את זה מבלי שעין אנושית תעבור על התוכן. 

אופטימיזציה של תוכן למנועי חיפוש

בינה מלאכותית יכולה לנתח מילות מפתח, תיאורי מטא וגורמי קידום אתרים אחרים כדי לעזור למותגים לשפר את דירוג החיפוש שלהם ולהביא יותר תנועה לאתרים שלהם.

גם הביצועים של התוכן שלכם והתובנות שמגיעות איתו, למשל מה עובד טוב ואילו תחומים טעונים שיפור – אפשר להשתמש בכלים של בינה מלאכותית. . 

בעיניי, זה לגמרי יכול לעזור למותגים להבין את הקהל שלהם יותר טוב ולקבל החלטות מושכלות לגבי אסטרטגיית התוכן שלהם ולשנות אותה בזמן אמת. 

דוגמאות לשימוש בבינה מלאכותית (לא בהכרח ChatGPT) לתוכן מותגי

תזמון במדיה חברתית

שימוש בבינה מלאכותית לא מוגבל רק כדי לנתח את ביצועי המדיה החברתית של מותג, אלא ממש אפשר להבין מה הם הזמנים הטובים ביותר לפרסום על סמך מעורבות וטווח הגעה. זה יכול לעזור למותגים לחסוך זמן ולשפר את האפקטיביות של אסטרטגיית המדיה החברתית שלהם.

דוגמאות לשימוש בבינה מלאכותית עבור תוכן מותגי ברשתות חברתיות

הגדלת מכירות

כמובן שאפשר לנתח נתוני לקוחות ולקבל המלצות מוצר מותאמות אישית למשתמשים ספציפיים. זה עלול לשנות את חוקי המשחק ולעזור למותגים להגדיל את המכירות ובמקביל להעמיק גם את נאמנות הלקוחות.

צ’אטבוטים

כולנו מכירים את הצ׳אטים האוטומטים באתרים של נותני שירות.
חלקם עובדים בצורה מעצבנת וממש רובוטית, אבל לאחרונה התחילו לצוץ צ׳אטים מעולים שיכולים לתת מענה שמרגיש אנושי וחם. 

אפשר להשתמש בצ׳אטים כדי לענות על שאלות לקוחות, לספק תמיכה ולהמליץ. זה יכול לעזור למותגים לשפר את חווית הלקוח ולהפחית את עומס העבודה של צוותי שירות הלקוחות שלהם. בעיניי ממש חשוב להבין איך לא לכלוא את הלקוחות לתוך לופ של בינה מלאכותית שאי אפשר לצאת ממנו. 

כמי שמטיילת בעולם, יצא לי לפנות לכל מיני שירותים בארץ דרך הוואטסאפ שלהם, וכשלא הייתה דרך להגיע לשום נציג – הרגשתי מותשת. אפילו החלפתי חברת טלפונים בגלל זה. 

אי אפשר להחליף בני אדם

לא כרגע לפחות.

בעוד שבינה מלאכותית יכולה להפוך היבטים רבים של יצירת תוכן לאוטומטיים, אנשים הם עדיין אנושיים יותר (ומזל שכך!) והם חלק אינטגרלי והכרחי לרעיונות יצירתיים, אסטרטגיה ויציקת אישיות לתוך התוכן. 

בינה מלאכותית - לא תחליף לבן אדם

המגבלות והחסרונות של בינה מלאכותית 

חוסר יצירתיות

בינה מלאכותית יכולה לייצר תוכן באיכות גבוהה, אבל היא עשויה לפספס את היצירתיות והמקוריות שתוכן טוב כ״כ צריך. זה יכול להגביל את הפוטנציאל של תוכן שנוצר בינה מלאכותית ולהפוך אותו לפחות מושך עבור קהלים של מותגים שונים. אני יודעת בוודאות שאותכם, קוראי הנאמנים, זה לא היה עובר.

טעויות

מערכות בינה מלאכותית יכולות לעשות טעויות או לייצר תוכן שאינו מדויק עובדתית. זו יכולה להוות בעיה עבור מותגים המסתמכים על AI ליצירת תוכן, מכיוון שזה עלול להוביל להפצת מידע מטעה או שגוי לקהל שלהם.

אתיות

השימוש בבינה מלאכותית ליצירת תוכן מעלה חששות אתיים, כמו הפוטנציאל לאובדן פרנסה ליוצרי תוכן והצורך בשקיפות מלאה לגבי השימוש בבינה מלאכותית ע״י מותג כזה או אחר.
לי היה חשוב לכתוב תחילת המאמר שחלק מהתוכן פה יוצר ע״י בינה מלאכותית. השקיפות והאמון שמגיע איתה, צריכים להיות בסדר העדיפויות של מותגים שמשתמשים בבינה מלאכותית עבור תוכן.

תוכן מוגבל

בעיניי ומהנסיון האישי שלי, בינה מלאכותית מתאימה לסוגים מסוימים של תוכן. נניח  למוצרים פשוטים או פוסטים בסיסיים במדיה חברתית. נכון לעכשיו, הוא לא יהיה יעיל עבור תוכן מורכב, יצירתי יותר או בעל אישיות ספציפית. 

לסיכום, AI ו-GPT יכולים להיות כלים חשובים עבור מותגים המעוניינים ליצור ולשפר את אסטרטגיית התוכן והתוכן שלהם. על ידי שימוש בטכנולוגיות אלו, מותגים יכולים לחסוך זמן, לשפר את היעילות וליצור מעורבות טובה יותר עם הקהל שלהם. אבל כלום לא יכול להחליף אתכם, את השנינות שלכם ואת האישיות שפורצת דרך הכתיבה שלכם.

 

שיווק ותוכן
חיזוק המותג והאוטוריטה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך