רוצה להיות מותג? הנה 5 השאלות שהכי חשוב לשאול

Spread the love

להיות מותג זו לא רק סיסמא. זו בעיקר עבודת מחשבה ויצירת אסטרטגיה שתוביל אתכם לאיפה שאתם רוצים להיות. אחד הדברים שלקח לי המון זמן להבין, זה שהתקשורת שלי עם עצמי חייבת להיות בהירה וברורה. חשוב שלי יהיו את התשובות ושכל פעולה שאני עושה, תהיה מכוונת ועם מחשבה תחילה. 

רוצה להיות מותג? 5 השאלות שהכי חשוב לשאול - קרן רייטלר (איור של אישה)

אני ממש מרגישה ש״להיות מותג״ הפך להיות איזשהו באזוורד שאנחנו די עושים בו שימוש לרעה. מדברים על להיות מותג אישי, להיות מותג בעבודה וכמובן להפוך את העסק שלנו למותג.

הרעיון מאחורי זה, הוא פשוט ליצור מערכת ידועה מראש של סמלים כמו לוגו או אלמנטים ויזואלים, לצד טרמינולוגיה, מילים, מונחים ומסרים שאנחנו חוזרים על עצמם. כל העבודה הזו אמורה ליצור תחושה של מוכרות בנינו לבין הלקוחות שלנו.

תחושת המוכרות הזו, מעוררת אמון ומצליחה ליצור חיבור רגשי אמיתי בנינו לבין הקהל שלנו ובסופו של דבר להוריד מחסומים של רכישה.

ברור שיש המון ניואנסים בתהליך של יצירת מותג, אבל ניסיתי לפשט את התהליך והגעתי לחמש שאלות שהן החשובות ביותר בעיניי ויעזרו לכם להתחיל לצקת את הבסיס המותגי שלכם כבר עם סיום הקריאה של המאמר.

 1. מה הם הערכים שלי? 

רוצה להיות מותג? מהם הערכים שלך?

אם תהיה מולכם רשימה של 100 ערכים, אתם תתחברו ללפחות 50 מהם. 

אנחנו הרבה יותר ערכיים ממה שאנחנו חושבים ואנחנו מסוגלים להתחבר להמון ערכים. במבט ראשון וחטוף אנחנו גם לא נרצה ללוותר על אף ערך. הכל נראה חשוב.

הבעיה היא שהערכים שלנו כמותג, מספרים את הסיפור שלנו, הם חלק בלתי נפרד מהסטוריטלינג העסקי שלנו, ולכן כל רשימת ערכים שהיא יותר מ- 5 ערכים היא גדולה מדי ומבלבלת.

בואו נעשה רגע סדר, משפט אחד בודד יכול לפעמים להכיל בתוכו 10 ערכים שונים. זה בסדר לדבר מספר גבוה של ערכים. העניין הוא שחייבים להיות לנו ערכי ליבה (עד 5) שחוזרים על עצמם לאורך כל העשייה, הכתיבה והדיבור שלנו כמותג. הם למעשה יהוו איזשהו קו מנחה שיעזור לקהל שלנו להבין מה הוא הבסיס שממנו אנחנו פועלים. זה מבטיח שאנחנו נמשוך את הקהל הנכון בסופו של דבר.

טיפ: בחרו מתוך רשימת ערכים את כל הערכים שמספרים את עצמכם נאמנה, אותם חלקו ל״מטריות״ נושאים, כלומר לקבוצות של ערכים דומים, משם תוציאו רק ערך אחד מוביל.

2. אילו עולמות תוכן שונים המותג שלי מחבר?

רוצה להיות מותג? אילו עולמות תוכן שונים המותג שלי מחבר

החלק המדהים בעיניי בלהיות מותג אישי, כלומר, כזה שמכירים את הפנים שלו, הוא היכלת המופלאה שלנו לצקת את האישיות הייחודית שלנו לתוך העשייה שלנו. 

כסטוריטלרית עסקית, אני משלבת גם את עולמות הניהול וגם את עולם המכירות, כסמנכ”לית מכירות לשעבר. כמי שכותבת פרוזה ושירה מכיתה ב׳, אני משלבת יצירת תוכן בתוך המותג שלי. וכמפתחת הדרכה (עד מתי דצמבר 2004) אני משלבת פיתוח של תוכן, הרצאות והדרכה. 

כל העולמות האלה הופכים אותי להיות סטוריטלרית אחרת ושונה משאר הסטוריטלרים (לכל אחד יש את הייחודיות שלו.ה). 

אבל חשוב לזכור שעולמות התוכן שאנחנו מחברים לא חייבים להיות מקצועיים גרידא. 

היום, חלק גדול מהנראות המותגית שלנו מתקיימת ברשתות החברתיות והדיגיטל. כלומר, חלק גדול מאוד מהמותג שלנו הוא הערך והתוכן שאנחנו יוצרים. הדוגמאות שאנחנו נותנים, מאפשרים צוהר פתוח למי שאנחנו באמת. 

דרך התוכן שלנו (תמונות, מאמרים, פוסטים, סרטונים, מדריכים וכו…), אנחנו יכולים לקשר את התחביבים שלנו (יוגה, שחייה, טיולים בעולם…), האמונות האישיות שלנו (אצלי למשל זה פמיניזם וטבעונות) ולשזור את האישיות שלנו (הומור בייבי!).

טיפ: תמפו את כל עולמות התוכן המקצועיים שלכם ותבינו איך הם מתחברים למותג ייחודי. לאחר מכן תבינו האם יש לכם אידיאולוגיות, אג׳נדות ותחביבים שהייתם רוצים לשלב במותג שלכם ושיהיו גלויים לכל.

3. מה הייתי רוצה שיסיקו עליי?

ג׳ף בזוס, המייסד של אמזון, אמר פעם “Your brand is what other people say about you when you’re not in the room.” או בתרגום חופשי – המותג שלך הוא מה אנשים אחרים אומרים עליך כשאתה לא נוכח בחדר. 

הסטוריטלינג המותגי שלנו מורכב מקומבינציה של כמה אלמנטים. 

הוא מורכב מהערכים שבחרנו לפעול על פיהם, מהתוכן שאנחנו מייצרים, מהנראות והשפה העיצובית שלנו, מהזירות בהם אנחנו פועלים, מחווית הלקוח שאנחנו יוצרים עבור מי שבוחרים לעבוד איתנו, מהפרטים הקטנים שאנחנו שמים לב אליהם, הלבוש שלנו, הדוגמאות שאנחנו נותנים ואפילו הביקורת שאנחנו בוחרים להעביר. 

וואי וואי, יש כ״כ הרבה דברים לשים לב אליהם. 

אבל בעיניי שאלה פשוטה כמו ״מה הייתי רוצה שיסיקו עליי?״ מהווה עוגן חשוב לפני כל דבר שאעשה. אם אני מגדירה לעצמי את האופן בו הייתי רוצה להיתפס ע״י אחרים (כמובן שזה צריך לבוא בקורלציה אותנטית למי שאני), אני אוכל לברור את סך הפעולות שלי, ואוכל להבין האם אקט כזה או אחר ישרת את המותג שלי. 

4. אילו מערכות יחסים אני רוצה לפתח עם הקהל שלי?

כשאנשים שומעים ״מותג״ הם הרבה פעמים חושבים על אפל או נייקי, כלומר מותגים בלתי מושגים, ארגוני ענק עם תקציבים אינסופיים. אבל כשאנחנו מדברים על מותג אישי, אנחנו מדברים על אוטוריטות ידע שחולשות על תחום מסוים ומה שהופך אותן לחזקות, אלה מערכות היחסים החזקות והעמוקות שהם הצליחו לייצר. 

הפנטזיה שבה אנחנו נעשה משהו ויהיה מאחורינו עדר של גרופיז לו היינו ביונסה, היא מופרכת. כדי להפוך להיות מותג, אנחנו צריכים לייצר קירבה ודיאלוג עם הקהל שלנו. חיבור שמבוסס ערכים, ידע ואפילו חיבוב אישי. ככה נבטיח שלא יהיו לנו רק לקוחות, אלא גם שגרירים שיספרו אותנו נכון. 

5. מה הם המסרים הקבועים שלי?

בניגוד למה ששומעים אצל רוב הסטוריטלרים, אני מאמינה בכמה סוגי מסרים. 

תמיד אומרים לנו: מה המסר? תגדירו את המסר שלכם שיהיה ברור לקהל היעד שלכם. זה אחלה.

אבל אני שואלת: מה הם המסרים הגלויים, המסרים המרומזים והמסרים הסמויים אותם תרצו להעביר?

בעיניי אין מסר אחד.

יש את המסר שאני בוחרת להגיד. הוא גלוי וכל מי שמקשיב לי יוכל לשמוע אותו.

יש את המסר המרומז, שהוא בעצם מעביר מסר שצריך לתת לו קצת פרשנות.

ויש את המסר הסמוי, האופן שבו הייתי רוצה להעביר מסר אישי על עצמי מבלי להגיד את זה מפורשות. 

בגלל שזה קצת מסובך, אני אתן דוגמא. 

אם אני מעבירה הרצאה על סטוריטלינג, המסר הגלוי הוא ״בואו להרצאה שלי, יהיה מעניין, תלמדו דברים שיסייעו לכם ואני יודעת מה אני עושה״. על זה אין עוררין. כל מי שנרשם להרצאה כלשהי, חושב קודם כל על הערך שהוא יקבל ורוצה להאמין שמי שמעביר את התוכן, בעצם מוכשר להעביר אותו.

דרך הדוגמאות שאני אתן במהלך ההרצאה, אני מייצרת מסרים מרומזים.
אם אני מספרת על מישהי שליוויתי בתהליך אישי והיא הייתה סופר מרוצה, אני רומזת שתוכלו לקבל את השירות הזה אצלי. אני לא אומרת ״אני מציעה לכם לעשות איתי ליווי״, אלא זה מרומז שזו אופציה. 

המסר הסמוי הוא כבר יותר מורכב. 

הוא בעצם מחבר בין הדיבור שלי, שפת הגוף שלי, הדוגמאות שאני נותנת, המראה של המצגת שלי ועוד שלל פרמטרים. כשאני מעבירה הרצאה אני רוצה שהמסר הסמוי יהיה ״בואנה, היא תותחית, סוחפת וממש מקצוענית״. זה אומר שאני בהכרח אתלבש בהתאם, אשתמש במצגת עדכנית עם שפה של המותג שלי, אהיה זכירה, מעניינת ואחבר בעצם את כל העשייה שלי שתצעק: ״היא מעולה במה שהיא עושה!״. 

המסרים הסמויים הם הקשים ביותר, כי רובנו לא עוצרים לחשוב עליהם, על החיבורים של העשייה ומה פעולות כאלה ואחרות מספרות עלינו. נוסף על כך, יש גם זירות דיגיטליות שאנחנו חייבים שיעלו בקנה אחד עם מה שהיינו רוצים להעביר לקהל שלנו.

האינטגרציה בין הסוגים השונים של המסרים, הם אלה שלמעשה יוצרים סטוריטלינג עסקי מושלם.

חיזוק המותג והאוטוריטה
סטוריטלינג ופרזנטציה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך