חיזוק המותג והאוטוריטה
שיווק ותוכן

משתמשים בטמפלטים? ככה תעשו את זה נכון!

Spread the love

זה לא עוד מאמר על למה תבניות הן החיים (למרות שהן כן). הפעם אני רוצה לדבר על תבניות וטמפלטים ואיך להשתמש בהם בצורה נכונה. תראו, לאחרונה אני נתקלת ביותר מדי מקרים בהם אנשים “מתאבדים” על תבנית קיימת ולא מבינים כמה זה פוגע להם בתוצרים השיווקיים.

אז בואו נודה באמת – תבניות וטמפלטים חוסכים לנו ים של זמן, שומרים על אחידות ויזואלית ומאפשרים לנו להיות סופר יעילים. אבל (וזה אבל גדול), אם משתמשים בהם בצורה עיוורת, התוצאות עלולות להיות הכל חוץ מאפקטיביות. 

פתאום פלייר להרצאה מרגיש כמו פלייר לקורס שלם, או עמוד מכירה של מוצר דיגיטלי מרגיש כמו קטלוג של e-commerce. איך זה קורה? פשוט מאוד: אנשים נצמדים לתבנית מבלי לחשוב על המטרה האמיתית שלהם.

Spread the love

דוגמה מס’ 1: כשפלייר אחד לא מתאים לכל מטרה

יש לי לקוחה מדהימה, אישה עם מלא עוצמה וניסיון בניהול, שעברה לעצמאות והקימה מיזם שמטרתו ללוות נשים בארגונים. כחלק מהתהליך, יצרנו פלייר שמציג את המוצר שלה בצורה מושלמת – מותאם לקהל יעד של מנהלות משאבי אנוש שמחפשות תהליכי עומק. אבל כשעלתה הצורך לקדם הרצאה חדשה, על אותו נושא בערך, עלה הרעיון פשוט להשתמש באותו פלייר. עצרתי ואמרתי: רגע, מי בכלל הקהל של ההרצאה? מה הוא צריך לדעת ומה ידחוף אותו לפעול? התשובה: מפיקי כנסים שרוצים הרצאה עם ערך מוסף מיידי. ברור שאין סיכוי שאותו פלייר מתאים לשניהם!

דוגמה מס’ 2: חרשנו על הטמפלט לדף נחיתה…

עוד דוגמה היא מלקוח שאני עובדת איתו כבר למעלה משנה.
העסק התחיל ליצור מוצרי מתנה וקורסים דיגיטליים, ובהתחברות לשפה המיתוגית שלו התחלנו לבנו לו טמפלטים מתאימים.  

לאחרונה המותג התחיל למכור קלפים פיזיים, ופה נוצרה סוג של בעיה.
המבנה, השפה וה״פלוא״ שהניע לפעולה לא התאימו בכלל למה שנדרש למכירה של מוצר פיזי. 

לקוחות שמחפשים קלפים צריכים לראות תמונות ברורות של המוצר, להבין את עלויות המשלוח ולהבין למה המוצר מתאים להם – דברים שהטמפלט הקיים פשוט לא כיסה. במקום להעתיק את הקיים, בנינו טמפלט חדש לגמרי שמותאם למוצרים פיזיים.

אז איך להשתמש בתבניות בצורה נכונה?

1. תמיד תתחילו מהשאלה: מה המטרה?

זה הבסיס לכל דבר. לפני שאתם קופצים להשתמש בטמפלט, תשאלו את עצמכם – מה אני רוצה להשיג? האם אני רוצה למכור? לתת מוצר חינמי? לתת לקהל לראות משהו? כל מטרה דורשת מבנה שונה וחשיבה אחרת. תבנית אחת לא יכולה לענות על כל הצרכים בבת אחת.

2. גמישות מעל הכל

תבנית טובה היא תבנית שניתן להתאים ולשנות לפי הצורך. אם אתם מוצאים את עצמכם נתקעים במבנה קשיח שמגביל אתכם, זה סימן שהתבנית לא מתאימה. השאלה שצריכה להנחות אתכם היא – האם אני יכולה להתאים את התבנית הזאת לקהלים ומצבים שונים?

אגב, ברור לי שרובכם משתמשים בקאנבה ובתבניות שלה – שימו לב שאתם שומרים על הקו המותגי שלכם ושלא רואים שאתם משתמשים בתבניות מוכנות מראש, זה פשוט ביג נו נו. 

3. מותאם אישית למותג שלכם

כל מותג הוא ייחודי, וזה חייב לבוא לידי ביטוי בתבניות שאתם משתמשים בהן. יש לכם צבעים, פונטים וסגנון עיצובי מוגדר? תעשו להם התאמה בתוך הטמפלט. 

אם התבנית נראית כאילו היא נלקחה מאתר גנרי, זה אומר שהמסר שלכם לא יעבור בצורה מדויקת.

4. חשיבה מודולרית – שילוב של חלקים שונים

אחת הדרכים האהובות עליי לשימוש בתבניות היא עבודה מודולרית.
יש תבניות שעובדות מעולה עבור חלקים מסוימים, כמו טפסים, בולטים או תיאורי מוצרים, וניתן לשלב אותם יחד בצורה שתתאים בדיוק למה שאתם צריכים. 

אני קוראת לזה “לבנות את הפאזל הנכון”. 

למשל, כשלקוח ביקש ליצור דף נחיתה אחד למשקיעים ואחר ללקוחות קצה, השתמשתי בחלקים דומים אבל התאמתי אותם לכל קהל לפי מה שהוא צריך לשמוע, ולמרות שהמבנה היה כמעט זהה, בדף הנחיתה של המשקיעים הוספנו עוד מידע על פטנטים, גאנט עבודה ואפשרות להוריד את מצגת ההשקעות. 

שימוש בטמפלטים ותבניות: חשיבה מודולרית

5. אל תשתמשו בתבניות בלי לבדוק שהן עדכניות

לא מזמן נתתי פגישת ייעוץ למאמנת כושר שרצתה לדחוף את העסק שלה לדיגיטל.
מסתבר שהיא פעילה און ליין כבר המון זמן. כשביקשתי לראות את המשפכים השיווקיים שלה ואת החומרים שהיא משתמשת בהם, גיליתי שלפני 5 שנים מעצבת גרפית עשתה לה טמפלט שהיא משתמשת בו עד היום. 

אנסח את זה בזהירות – תבניות שהתאימו לפני כמה שנים לא בהכרח יתאימו היום.
השוק משתנה, הסטנדרטים משתנים, וגם השפה העיצובית משתנה. אם אתם מרגישים שהתבנית שלכם מיושנת – תשקלו לשדרג אותה או לעבור למשהו עדכני יותר.

יש מלא, אבל מלא תבניות מגניבות וחינמיות שאפשר להשתמש בהן ואפשר גם להסתכל על דף, פלייר, אתר – וואטאבר – שאהבתם וליצור משהו דומה משלכם. 

6. תבניות אמורות לחסוך לכם זמן – לא לסבך אתכם

זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל אם התבנית גורמת לכם להתעסק יותר מדי בפרטים במקום לפשט את העבודה, אז משהו לא בסדר. תבנית טובה חוסכת זמן, מקלה על התהליך, ומביאה אתכם מהר יותר לתוצאה הרצויה.

אז… איך לבחור את התבנית הנכונה?

אם אתם רוצים לדעת האם תבנית מסוימת מתאימה לכם, הנה כמה שאלות שיעזרו:

  • האם היא משרתת את המטרה שלי? אם לא – חפשו אחרת.
  • האם היא גמישה מספיק? תבנית קשיחה מדי עלולה לגרום לתוכן שלכם להיראות לא מתאים.
  • האם היא משקפת את הקול האישי והמקצועי שלי? אל תתפשרו על השפה הוויזואלית והערכים שלכם.
  • האם היא כוללת את כל המרכיבים החשובים לתהליך? דאגו שהמבנה מתאים לתוכן שאתם רוצים להעביר.
  • האם היא פשוטה וברורה לשימוש? אם אתם נתקעים בתהליך, עברו לתבנית אחרת שתהיה מובנת ונגישה יותר.

תבניות וטמפלטים: איך לבחור את התבנית הנכונה?

סיכום: תבניות טובות הן באמת החיים

אז מה למדנו היום? תבניות הן כלי אדיר כשמשתמשים בהן בצורה נכונה. הן חוסכות זמן, שומרות על עקביות ומביאות אחידות למותג. אבל צריך לדעת מתי לשנות, להתאים, ואפילו לזרוק תבנית ישנה ולהתחיל מהתחלה. תחשבו על המטרה, תתאימו את התבניות לקהל היעד שלכם, ואל תפחדו לחדש ולהתאים אותן לצרכים המשתנים שלכם.

אם מצאתם את המאמר הזה מועיל, שתפו אותו עם אחרים, ספרו לי איך אתם משתמשים בתבניות, ואם בא לכם – אני תמיד שמחה לקבל תגובות ופידבקים. 

אז תודה שקראתם 🙂

 

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך