7 סוגי מאמרים שכדאי לכל בלוגר להכיר

Spread the love

זהו, אני הולכת להגיד את זה. אין סוג אחד של מאמר לבלוג. אין דבר כזה ״מאמר בלוג״. כלומר, ברור שיש, אבל יש הרבה סוגי מאמרים וכדאי להכיר אותם לפני שאנחנו בוחרים את הסוג שמתאים עבורנו ועבור הבלוג שלנו. אני כמובן פורטת את סוגי הפוסטים, מסבירה, נותנת דוגמאות… נשאר לכם רק לקרוא ☺

חייבת לשתף שאני כותבת פה על סוגים של מאמרים שלא תמצאו אצלי בבלוג. זה לא בגלל שסוגי המאמר האלה לא טובים, אלא שלא מצאתי דרך שהם ישרתו את קוראי הבלוג ואת המטרות העסקיות שלי נכון לכתיבת שורות אלו. אבל כן חשוב להכיר אותם.

אז אם אתם מוצאים את עצמכם לעיתים קרובות מול המסך ולא מבינים איך ומה לכתוב לבלוג שלכם, כנראה שסוגי המאמרים האלה יעשו לכם סדר ויתנו לכם כמה רעיונות ליצירת תוכן שיפלפלו לכם את הבלוג :

דיסקליימר- יש עוד הרבה סוגים מעבר למה שכתבתי למטה, אבל דאגתי שהרשימה של סוגי המאמרים יהיו כאלה שבאמת מועילים להגדלת הקהל שלכם והביקורים בבלוג. 

להלן 7 סוגי מאמרים שכל בלוגר חייב להכיר

1. מאמרי HOW-TO

אם אתם קוראים את הבלוג שלי, אתם יודעים שזה סוג המאמרים האהוב עליי. רוב המאמרים שלי, הם מאמרים ״איך-לעשות-את-זה-לבד״. (הנה דוגמה אחת למאמר כזה) רוב הקהל שלנו מחפש לגלות איך עושים משהו לבד. זה יכול להיות דברים פשוטים כמו איך להוריד כתם שמן מחולצה, או איך לבנות מכונת זמן – בגדול, אנשים תמיד מחפשים פתרונות לבעיות שלהם או למלא את התשוקות שלהם (היוש בלוגים עם מתכונים טעימים). אם הקהל שלכם יבין שדווקא במאמר שנמצא בבלוג שלכם נמצא הפתרון, הם יהפכו להיות קוראים נלהבים. 

כתיבת מאמר HOW-‬TO תוביל את הקהל שלכם לעשות משהו לבד. כדי למצוא את הנושא המתאים ביותר למאמר שלכם, פשוט תשאלו את עצמכם ״מה אני יודעת לעשות, שאחרים היו רוצים לדעת״ אם התשובה שלכם מתחברת לנושא הבלוג ולתחום שלכם- viola, יש לכם נושא למאמר HOW-TO.‬

היתרון הכי גדול בפרסום מאמרי הדרכה שנותן תשובות אמיתיות ודרכי פעולה לקהל שלך, הוא יצירת מוניטין בפני הקהל שלך. המאמרים האלה מוכיחים לקוראים שלכם שאתם יודעים על מה אתם מדברים. ויותר מזה, אתם מומחים בתחום. זה יוצר מן מעגל קסמים מנצנץ כזה, שככל שתלמדו אותם איך לעשות משהו, זה יגדיל את הסיכוי שאנשים מהקהל שלכם יפנו אליכם דווקא לשמוע על שירותים בתשלום.

למתקדמים: אפשר לתרגם את המאמרים הכתובים לסרטונים, קרוסלות באינסטגרם ואפילו למדריכים כתובים.

2. מאמרי רשימות וצ׳ק ליסטים לשלטון

סוגי מאמרים: מאמרי רשימות וצ׳ק ליסטים לשלטון

אנחנו אוהבים שמרכזים לנו מידע. אנחנו אוהבים שמאכילים אותנו בכפית. אנחנו אוהבים שאחרים מקצרים לנו את הדרך. עזבו אוהבים, אנחנו מתים על זה.

מאמרי רשימות וצ׳ק ליסטים מאפשרים לקהל שלנו לקצר את הדרך, והם יודו לנו על זה. 

אלה למעשה מאמרים שמרכזים בתוכם תשובה לשאלה ברורה. 

למשל – מה הם הכלים הכי טובים ליצירת תוכן ויזואלי לעסק? אם הייתי כותבת כזה מאמר, הכותרת שלו בטח הייתה משהו כמו ״10 הכלים הטובים ביותר ליצירת תוכן ויזואלי לעסק״. 
או אולי שאלה כמו – אילו סוגי מאמרים כדאי לכתוב בבלוג? הממ… אתם נמצאים במאמר כזה בדיוק עכשיו ״7 סוגי מאמרים שכדאי לכל בלוגר להכיר״ 🙂

יש מלא סוגי מאמרים כאלה במלא תחומים. וזה ממש לא מקרי. רשימות הן דרך מצוינת לייעל מידע בפורמט קל לעיכול וקל לשיתוף. לרובנו אין זמן לשבת ולקרוא מאמר אחרי מאמר בבלוג. מאמר רשימה מאפשר לנו לרפרף ולקבל את המידע שחיפשנו.  יש אנשים בתחום התוכן שטוענים שרשימות וצ׳ק ליסטים הם מביאי התנועה, בהא הידיעה, לאתרים ולבלוגים. אז אם אתם מחפשים עוד תנועה לבלוג שלכם, יכול להיות שכדאי לכם להוסיף קצת רשימות.

3. מאמר ראיונות

סוגי מאמרים: מאמר ראיונות

בואו נודה באמת, כתיבת מאמרים לוקח מללללללא זמן. צאיך לעשות מחקר, צריך לכתוב, לעשת הגהה, לשפץ… יש פתרון. מאמרי ראיון. 
מאמרי ראיון משלבים מומחיות של אנשים אחרים, עם ערך שהקהל שלכם מחפש. כלומר, הם מאפשרים לנו לקבל את התוכן המושלם לפי תשובות של אדם אחר. כל מה שצריך לעשות הוא לחשוב על השאלות הנכונות. 

הדרך האהובה עליי היא לפתוח שיחת זום עם אותו מראויין או מרואיינת, ולשאול אותם שאלות. חלק מהשאלות אני כותבת מראש וחלק אני פשוט זורמת בשיחה. את השיחה אני מקליטה, ברשותם כמובן, ואח״כ אני מתמללת אותה. אבל יש דרך קלה יותר לעשות זאת. אפשר לשלוח לאותו מומחה או מומחית רשימת שאלות ולבקש מהם לענות על זה באופן כתוב. בצורה הזו, התוכן שלכם מוכן כמעט לשלמותו. כל מה שתצטרכו לעשות הוא להוסיף הקדמה, סיכום ולבחור כותרת – ויש לכם מאמר מוכן. 

כמובן שאי אפשר להתעלם מפוטנציאל הוויראליות. שכן, גם למראויינים יש אינטרס לשתף אצלם את הכתבה 🙂 כולם מנצחים. 

4. מאמרי אורחים 

לפעמים אני מרגישה שנקודת המבט שלי די מגבילה את הקוראים שלי. כלומר, ברור שאני שמה דגש על ערך. אבל מתוך הבנה שיש הרבה דרכים לעשות את אותו הדבר, יוצא לי להתחבט פעם אחרי פעם לתת לאורחים לכתוב בבלוג. אגב, אם זה מדבר אליכם, מוזמנים לפנות אליי 🙂

מאמרי אורחים יכולה לתת זווית רעננה על עשייה דומה לשלכם או אפילו לספר על תחום התמחות קרוב או משלים לשלכם, בתוך הבלוג שלכם. מזמינה אתכם לחשוב אילו נושאים היו מעניינים את הקהל שלכם, ומי אתם מכירים שיכול לכתוב את זה כמו שצריך. מלבד העובדה שמאמרי אורחים הופכים את החיים שלנו ליותר קלים, כי מישהו אחר כותב את הכתבה, חשוב לזכור שרק אתם יודעים מה הם הסטנדרטים של הכתיבה אצלכם. ממליצה, לפני שאתם עוברים לקרוא את היתרונות באירוח מומחים בבלוג שלכם, לנסות להבין מה חשוב לכם שיהיה במאמרים האלה. מבחינת אורך, טון, ערך… זו לא עבודה קלה. 

ובכל זאת, לאירוח בבלוג יש המון יתרונות.

זה מגדיל את ההזדמנויות שלנו, את החשיפה שלנו ומייצר רעננות חדשה. זה עוזר לנו לשמור על אסטרטגיית התוכן והלו״ז שלה מבלי ליצור תוכן חדש. כמובן שיש פה תרומה לכמות הנכנסים ואפילו למילות מפתח. 

אבל היתרונות לבלוגר האורח חשובים לא פחות. זה נותן לו וולידציה ומגביר את החשיפה של העשייה שלו, מה שמגדיל את האמון בין הקהל אליו (או אליה). 

5. כתבות טרנדים

אם בתחום שלכם יש חשיבות ל״להיות מעודכנים״ – כתבות טרנדים יעזור לכם להפוך למובילים בתחום שלכם.

כתבו טרנדים למעשה מספקות הצצה לדברים חדשים שמתרחשים. הן מאפשרות סקירה של מוצרים, שירותים, טכנולוגיה, חידושים, פיצ׳רים… כל מה שחם וחדש. 

אם יש משהו שהוא חדשותי וחם – את יכולים לכתוב עליו. כתבות טרנדיות למעשה משאירות אתכם רלוונטיים גם בעיניי הקהל שלכם. 

6. מאמרי סטוריטלינג וסיפורים אישיים

סוגי מאמרים: מאמרי סטוריטלינג וסיפורים אישיים

זה מאוד תלוי איזה בלוג יש לכם, אבל רוב הסיכויים שמאמרי סטוריטלינג וסיפורים אישיים יכולים להופיע שם. 

כמובן שאם אתם בלוגרי טיולים, בלוגרי אוכל או אפילו משפיעני רשת, מאמרי סיפורים אישיים הוא נדרש. אבל אתם יכולים להיות גם מטפלים, יועצים ומעצבים גרפים.

אנשים אוהבים לקרוא מה עובר עלינו, זה סוג של מציצנות. לא דווקא בקטע רע. כשאנחנו קוראים סיפור אישי שכתוב טוב, אנחנו מתחברים אליו. אבל יותר מזה, אם הוא כתוב טוב, הוא מעורר אצלנו אמון מיידי בכותב.

מאמרי סיפורים אישיים יאפשר לקוראים שלכם להכיר אתכם יותר לעומק. להכיר את ההתמודדיות שלכם, האופי שלכם ואת הערכים שלכם. לכן, כתיבה כזו היא בגדר חובה לכל מי שרוצה לקדם את העסק שלו, מבלי לקדם אותו בצורה גלויה. 

חשוב להיזהר ולא להפוך את הכתבה שלכם למסע ההדרה עצמית, או כמו שאני אומרת, לעוף על עצמכם יותר מדי. 

תבחרו בקפידה מה אם חולקים ותשאלו אתת עצמכם, איך הסיפור שבחרתם לחלוק מקדם את האג׳נדה והמוניטין שלכם בפני קהל היעד שלכם.

7. מאמרי מקרי בוחן

״אהההההה״ (קול של מלאכים וקרן אור יורדת מהשמיים), זו ההזדמנות שלכם לספר לכולם עד כמה אתם טובים במה שאתם עושים, מבלי להגיד את זה, תוך כדי נתינת ערך מטורף לקהל וללקוחות שלכם. מחזיקים חזק? הגענו למאמרי מקרי בוחן. 

סוג זה של המאמרים מאפשר לכם לקחת משהו שקרה בעסק שלכם, לנתח אותו, לתת לקהל שלכם ערך אין שני לו, ולצאת וואוו בתחומכם. 

אני אתן דוגמא שעולה לי תוך כדי, אני כבר חושבת ליצור קשר עם הלקוח הזה כדי לקבל רשות לעשות על זה מאמר מקרי בוחן. אבל עד שזה יקרה, אני לא אשתמש בשמו. 

לפני כמה חודשים פנה אליי לקוח עם קורס דיגיטלי יחסית יקר (6,500 ש״ח) ואמר לי אחוז ההמרה שלו עומד על 5%. כלומר על כל 100 לקוחות – 5 רוכשים. 

בניתוח נכס המכירה שלו (דף המכירה), המלצתי ליצור ״פלואו״ שונה לדף, להדק את התוכן למטרות ולהוביל את הקהל למכירה בדרך אחרת. בנוסף, המלצתי לפנות למעצבת גרפית ולמצוא שפה ויזואלית חדשה שתתמוך במסרים, הסיפור והמבנה החדש.

מפה לשם, כשהייתי בביקור בארץ, נפגשתי עם הלקוח לקפה ומאפה (טבעוני כמובן), וגיליתי שתוך חודשיים בלבד, אחוז ההמרה של הדף עלה ל-13%. כלומר, אחוז הרוכשים יותר מהכפיל את עצמו. 

עכשיו, תארו לכם כתבה שלמה שמראה את דף הנחיתה לפני ואחרי. מנתחת את התוכן, את המבנה, את הזרימה וההנעה לפעולה של הדף. כתבה כזו נותנת המון ערך לבלי עמוד נחיתה, ומאפשרת להם לשפר את התוכן שלהם. אבל במקביל, היא מוציאה את הכותבת (תחזיקו אצבעות שיאפשרו לי לחלוק!) תותחית על חלל, מומחית בתחומה וכזו שכדאי לעבוד איתה.

מזמינה אתכם לחשוב על מקרי הבוחן שאתם יכולים לחלוק עם הקהל שלכם ולתת להם להבין שכדאי להם לעבוד אתכם. 

 

שיווק ותוכן

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך