הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
נדמה שכולם מדברים על סטוריטלינג, אבל אף אחד לא נותן דוגמאות טובות לסטוריטלינג. אז הרמתי את הכפפה וריכזתי לכם 3 דומאות מעולות לסטוריטלינג מותגי ממש טוב.
אז קודם כל, אני כאן כדי לצעוק ״סטוריטלינג זה לא רק לספר סיפור״ וגם יש לי דוגמאות לסטוריטלינג כדי לגבות את זה 🙂
אם אני אספר לכם על הסנדוויץ הטעים שאכלתי אתמול, זה לא סטוריטלינג, זה סתם אני מספרת אנקדוטה כלשהי.
סטוריטלינג הופך להיות כזה ברגע שאנחנו יוצקים מסרים ברורים ומסרים נסתרים שחשבנו עליהם מראש. כלומר סטוריטלינג הוא מתוכנן ומאפשר לנו, בעזרת סיפור, להעביר את המסר שלנו, לספר על הערכים שלנו, על האישיות שלנו ואפילו ממה איכפת לנו (דוגמא מקדימה – הסטוריטלינג שלי).
מכירים את הפרסומות שמוכרות מוצרי הגיינה לנשים ומשתמשים בנוזל כחול במקום דם?
אז Bodyform מקדמת את ההפך הגמור. היא מנכיחה את הטוב שמתקיים כשאת בעלת רחם, וגם את הרע. הסיפור המותגי שלהם מלא ״באמיתות שלא מדברים עליהם״.
כבר באתר שלהם, Bodyform מדברת על ״סיפורי רחם״ ולמעשה מבדלת את עצמה מהמתחרות החסודות שלה שאפילו דם לא מוכנות להראות בפרסומות שלהן.
הסטוריטלינג שהיא עושה כ״כ מדויק, שהוא מייצר הזדהות עמוקה בין הלקוחות (נשים בכל מיני גילאים) לבין המסרים והערך המוסף. האותנטיות ואי-ההסתרה מדברת כ״כ חזק עבור מי שנאלצו כל חייהן להסתיר משהו שקורה להן כל חודש.
הסטוריטלינג של החברה לא מתחיל ונגמר בפרסומת, אלא בערכים והמסרים שחוזרים על עצמם בצורה רציפה בכל הפלטפורמות שהיא פעילה בהן: זה טבעי. את צריכה לאהוב את עצמך כמו שאת.
באתר שלהם למשל, יש רובריקה שנקראית V-Zone שנותנת מידע חינוכי על קבלת הווסת, החיים עם המחזור, מיניות, התבגרות, גיל המעבר ועוד… הם יצרו מעטפת שמדברת אותם (ואותנו הלקוחות!) בצורה מושלמת, ולכן הסיפור שלהם נוגע, הוא חזרתי, אמין, אותנטי ויש לו ערך מוסף אמיתי.
את הזוג הראשון שלי קניתי כשגרתי בארה״ב בשנת 2012.
עשיתי את ההזמנה דרך האתר, וגיליתי שTOMS תרמו בזכותי זוג נעליים לילד.ה באפריקה.
זה הדהים אותי שדרך הרכישה שלי, יכלתי לעזור למישהו אחר בקצה השני של העולם!
באפריל 2011 מייסד החברה ביקש מכולם ללכת יחפים למשך יום.
מהר מאוד התפשט קמפיין ברחבי המדיה החברתית של זוגות רגליים יחפות, אבל הסיפור האמיתי היה: ילדים במדינות עניות זקוקים לנעליים כדי להישאר בחיים.
מאז ״יום ללא נעליים״ הפך להיות יום שמתקיים פעם בשנה וב 2018 החברה אפילו תרמה זוג נעליים על כל תמונה של זוג רגליים ללא נעליים שמישהו שיתף.
היכלת להיות רווחי (החברה שווה 400 מליון דולר) ועדיין לתת לאלה שלא שפר עליהם מזל, הוא דבר עוצמתי. והלקוחות הנכונים מתחברים למסר. הסיפור של TOMS, הרעיון מאחוריו, האכפתיות החברתית, האינגייג׳מנט הגבוה שהם יוצרים עם הקהל שלהם, מייצר בעיניי סטוריטלינג ייחודי ומעניין.
איך הסיפור של TOMS התחיל:
https://www.youtube.com/watch?v=F1vjTlNumu8
טוב, האמת שאני שרופה על נייקי.
כמעט ולא קורה שאני לא מזכירה אותם כשהנושא הוא סטוריטלינג מותגי.
נייקי יודעת לגעת בכאב של הלקוחות שלה ולדרבן אותם קדימה. היא גם לא חוששת לקחת עמדה פוליטית, וזה משהו מאוד מיוחד שמותג בסדר גודל שלה עושה.
בשנים האחרונות אנחנו רואים שנייקי היא מאוד inclusive, כלומר נותנת ביטוי לבודי-פוזיטיב, בכך שהיא כוללת א.נשים בכל מיני גדלים בפרסומות שלה. היינו עדים לכך שהיא אימצה את המאבק של קולין קופרניק, הקורטובק שכרע ברך בזמן האמון והנהיג לראשונה ב2016 את Black life matter וגם יש לה מקום מדהים לנשים אתלטיות.
בכלל, נייקי היא דוגמא מושלמת לסטוריטלינג עם יחסיות תרבותית.
היא מייצרת פרסומת מיוחדת לכל אזור בעולם ונוגעת בכאבים הכי גדולים ומעצימה אנשים בלי קשר למין, לדת או לצבע שלהם. בעיניי הם סופר מרגשים.
לא צריך להבין את השפה כדי להבין את הסטוריטלינג של נייקי.
כמובן שלא חייבים להיות מותג-על בינלאומי על מנת לייצר סטוריטלינג מעולה.
כל מה שצריך לעשות הוא לזקק בצורה טובה את את הערכים, האמונות והערך שיש לנו לתת ולאז להנכיח אותם במסרים שחוזרים על עצמם. למעשה, אנחנו יכולים לספר את הסיפור המותגי שלנו בצורה מצויינת.
אם בא לכם ללמוד איך לעשות את זה, זה קורה ממש פה