אל תפספסו לקוחות: איך ליצור קריאה לפעולה ממירה

Spread the love

השאלה הנפוצה ביותר שאני שואלת את הלקוחות שלי כשהם מייצרים תוכן, היא ״מה ההנעה לפעולה?״ המאמר הזה יעשה סדר בסוגי ההנעה לפעולה ואיך אפשר להשתמש בה בצורה נכונה.

בואו נודה באמת, אנחנו לא כותבים תוכן רק כדי שאחרים ימצאו תשובות לשאלות שלהם או יחסכו כסף על מוצר כזה או אחר. אנחנו מקווים להגדיל את המותג שלנו, שאחרים יזדהו עם קול המותג שאימצנו לעצמנו ובסופו של דבר, יכנסו לפאנל השיווקי שלנו בצורה כזו או אחרת.

אם שברתי את לבכם, קודם כל- ׳צטערת.

וברצינות, אני כותבת על תכנים שנותנים הרבה ערך, אבל גם מייצרים קהל מאוד ספציפי לתכנים שאני כותבת.

ללקוחות שלי אני תמיד מייעצת לחשוב איזו פעולה הם היו רוצים שהקוראים שלהם יעשו. זה יכול להיעשות באמצעות לינקים לתוכן אחר (כמו שיש בפסקאות למעלה), הורדה של מדריך, יצירת קשר או רכישה.

הנעה לפעולה

למרות שלא כל העסקים עובדים עם אסטרטגיית שיווק מוכנה מראש, ואני נחשפת ליותר ויותר עסקים וארגונים ש״זורמים״, אני מקווה שיש לכם לפחות יעדי שיווק. מטרות קטנות להתפתחות עסקית: הגדלת הכנסות, ביסוס המותג והגדלת מוניטין, הרחבת רשימות התפוצה ואפילו יצירת שיתופי פעולה.

בסופו של דבר, הנעות לפעולה כאלה ואחרות, עוזרות לקהל שלנו להיכנס למשפכים השיווקיים שלנו.

1. דפי נחיתה

הנעה לפעולה באמצעות דפי נחיתה
מוזמנים להשאיר מייל ולקבל את הקורס ישירות אליכם למייל

מטרתו היחידה של דף הנחיתה הוא לאסוף את פרטי המשתמש ו״להנחית״ אותם ברשימת תפוצה.

דף נחיתה יציע ״תמורה חליפית״ שלמעשה התשלום עליה הוא אימייל, שם וטלפון (לעיתים פרטים נוספים). הרשמה לוובינר, קבלת מדריך חינמי או הרשמה לשיחת ייעוץ הם למעשה הדרכים של המותגים להניע את הקהל לפעולה אחת ספציפית – להירשם.

כשאתם מתכננים דף כזה, חשוב שההנעה לפעולה תהיה נגישה ותספק חווית משתמש טובה, קלה ועם חיווי לקליטת הפרטים – כי מה שמשלים את ההנעה לפעולה היא חווית המשתמש בתוך המסע שלו.

בדר״כ, דפי נחיתה הם נפרדים מהאתר. הם יכולים להיות על אותו הדומיין (מומלץ אפילו), אבל לא ניתן להגיע מהם לעמודים אחרים או לאתר. הפעולה היחידה היא השארת פרטים.

2. דפי מכירה

בשונה מדפי נחיתה, המטרה של דפי מכירה היא שהמבקרים בדף ירכשו מאיתנו מוצר בתשלום ויראו את האמון שלהם בהכנסת פרטי האשראי שלהם באתר שלנו.

פה, ההנעה לפעולה תהיה אחרי מסע שהמשתמש עובר בתוכן שלנו, בו אנחנו מובילים אותו לבצע את הרכישה על בסיס הבטחה של מה תהיה התמורה שיקבל.

ואתם יודעים מה אומרים, הבטחות חייבים לקיים. אז אם הנעתם את הקהל שלכם לרכישה, תוודאו שאתם יכולים למלא את ההבטחה.

3. תיאור מטא

אם אתם כותבים את התוכן שלכם בעצמכם ויש לכם אתר, כבר נתקלתם בחלק ״האחורי״ של יצירת התוכן.

תיאור מטא הוא פסקה של עד 160 תווים (אפשר לחרוג, אבל לא מומלץ), שאמורה לעודד את מחפש התוכן, להיכנס דווקא לעמוד שלכם. מדובר למעשה בסטוריטלינג קצר בו אנחנו מעבירים את הקורא דרך צורך, נקודת כאב ופתרון. תהליך מכירה קלאסי.

אז בפעם הבא שתגידו לעצמכם ״עוד פעם תיאור מטא?״ תזכרו שאתר ותוכן שחפיש בגוגל הם לטווח הארוך וכדאי ליצור הנעה לפעולה משמעותית.

יש עוד סוגים של הנעות לפעולה כמו פוסטים, מודעות ממומנות ותשלום לפי קליק (PPC), אני לא אפרט עליהם במאמר הזה, אבל כמובן שכל תוכן ממומן, חייב, חייב, חייב להיגמר בהנעה לפעולה.

4. בקשו מהקהל שלכם לנוע

דוגמא לבקשה להנעה לפעולה

כבר יצא לי להיתקל בפוסטים, מאמרים ואפילו אתרים שכתובים בצורה מעולה. אבל הציפייה של המותגים היא ש״אם זה מעניין, כבר ברור איך ליצור איתי קשר״. המטרה של הדיגיטל היא לאפשר ללקוחות לבצע פעולה כמה שיותר מהם ושיהיה להם ברור שזה מה שמצופה מהם.

אתם רוצים שימשיכו לעקוב אחריכם? בקשו ממי שנתקל בתוכן ללחוץ על ״לעקוב״. הגיעו לדף הנחיתה ואתם רוצים שישאירו פרטים? השתמשו במילים, שיהיה ברור מה צריך לעשות. אותו דבר עם רכישה, לחיצה, שיתוף…

אנחנו חייבים להיות ברורים עם הקהל שלנו, שידעו מה אנחנו רוצים שהם יעשו.

בסרטוני היוטיוב שלי, למשל, אני אומרת גם בהתחלה וגם בסוף, שכדאי להמשיך לעקוב אחריי.

5. הדרך לרכישות מתחיל באמון

הנעה לפעולה: הדרך לרכישות מתחיל באמון
הנושאים שחשבתי שיתנו הכי הרבה ערך לעוקבים שלי ובמקביל יגדילו את האמון במותג שלי

מאז הקורונה ואינפלציית המידע הגדולה, קשה מאוד ״לפתות״ את הקהל להשתתף בוובינרים, להוריד מדריכים או אפילו לקבל שיחת ייעוץ ללא עלות. כבר ברור לכולם שהזמן שלהם שווה הרבה יותר.

אם בעבר הבטחה למדריך של אסטרטגיית תוכן (אפשר להוריד מהעמוד הראשי של האתר שלי) הייתה יכול להביא 400-500 הרשמות ב-48 שעות הראשונות, היום סך ההרשמות הכולל יהיה בערך המספר הזה, וגם זה, אחרי עבודה מאוד קשה, שיווק ופרסום בכל מיני קבוצות ודיוור.

יצירת אמון לאורך זמן עם הקהל כוללת לא מעט תוכן שהם זקוקים לו. כזה שאנחנו כותבים אותו בקולנו, עם הצבעים שלנו, הפרשנויות שלנו והיכלת המיוחדת של כל אחד ואחת מאיתנו לשזור את הערך שלנו בתוך מתן הידע שלנו.

למרות שלא מדובר ב״הנעה לפעולה״ פר-סה, אני ממליצה להשקיע להבין מהו קול המותג שלכם. מה הם הערכים, הטון והפנייה המיוחדת שתמשוך אליכם לקוחות שמתאימים לכם.

כשלקוחות באמת מתחברים לעשייה שלנו ולדרך שבה אנחנו עושים דברים, ההנעה לפעולה תהיה חלק אינטגרלי שממשיך את האמון שהם נותנים בנו.

הכניסה למשפך השיווקי שלנו והיכלת למכור אחר-כך, תלויה לחלוטין בעבודה שאנחנו עושים לאורך זמן. באופן בו אנחנו לוקחים ברצינות את היכלת שלנו להשפיע על אחרים ועל התחום שבו אנחנו פעילים.

6. הנעה לפעולה היא רק הכפתור

הנעה לפעולה היא רק הכפתור
פופ-אפ שהפלואו שלו יוצר הנעה לפעולה מעולה, אחרי נגיעה בכאב, ערך והבטחה. מתוך: https://www.heydayskincare.com/

כל אתר. כל עמוד נחיתה. כל עמוד מכירה. אפילו כל פוסט. לכולם צריך לעשות אפיון ברור, עם flow שעובד ומוביל לפעולה.

אנשים שמקדים רק את ההנעה לפעולה ואת המיקרו-קופי שמאתר אותה מפספסים ובגדול. תחשבו שאתם נכנסים לעמוד ויש טופס ובו כתוב ״השאירו פרטים״ או אפילו משהו יותר סקסי כמו ״אסור לפספס!״ – האם תשאירו את הפרטים?  כמובן שלא. כי אין לכם מושג במה מדובר.

ההנעה לפעולה היא למעשה טכנית. היא הדבר הזה בסוף שעושים אותו. ההובלה ללחיצה, להורדה, לרכישה, טמונה באופן בו אנחנו משתמשים בסטוריטלינג, בונים את המבנה ולמעשה מאפשרים לקהל שלנו להרגיש ששווה להם לעשות פעולה כלשהי.

אני רואה יותר מדי אתרים שהם דופליקציה של אתרים אחרים, שהם למעשה נעשו באופן סכמטי בו ״דברים נעשים״. שום מחשבה על הטון המיוחד. על המסר הברור או על הדרך לבנות את הדברים כדי שהמקסימום ערך יגיע לקהל.

הקהלים שלנו שונים, אנחנו עובדים בנישות אחרות ולכן אין מבנה אחד שמתאים לכולם. ברור שיש ״יותר נכון״ מהחלטה כזו או אחרת. אבל ההמלצה האישית שלי, תנסו להבין מה הדבר המיוחד הזה שאתם מביאים לעולם, ודרכו תמצאו את הסיפור, המבנה והדרך הקהל להוביל את הקהל שלכם לנוע לפעולה.

7. מיקרו קופי

יש לי אלרגיה לקריאות לפעולה שהן גנריות, רפיטטיביות או כתובות בלשון זכר-יחיד אם קהל היעד הוא מעורב.

״למידע נוסף״ ״הירשמו עכשיו״ ״לרכישה!״

לא הייתי נמנעת להשתמש בהנעות לפעולה כאלה, במידה ויש מידע נוסף שצריך להיחשף, להירשם עכשיו או להוביל לרכישה, אבל כן הייתי משתמש בהנעה לפעולה כזו אחרי שהשתמשתי במיקרו-קופי מעניין שמדבר אל קהל היעד שלי.

דוגמא מעולה למיקרו קופי בפופ-אפ של סטארבאקס. התחכמו לפני הכפתור והשאירו את ההנעה לפעולה ברורה וקלה מתוך: starbucks.com
דוגמא מעולה למיקרו קופי בפופ-אפ של סטארבאקס. התחכמו לפני הכפתור והשאירו את ההנעה לפעולה ברורה וקלה מתוך: https://www.starbucks.com/

בכלל, לפני שהייתי בוחרת את הטרמינולוגיה על הכפתור, הייתי שואלת את עצמי מספר שאלות:

  1. מה הפעולה שהייתי רוצה שהקהל יעשה?
  2. מה הייתי רוצה שהקהל ירגיש?
  3. האם יש דרך מעניינת לחבר את הניסוח לטקסט המקדים?
  4. מהי החוויה שהייתי רוצה ליצור?
  5. האם יש מסר שיכול לעבור בעזרת הניסוח? (למשל יצירתיות, זכירות).

הערה:

חנויות אי-קומרס ומרקטפלייסים כן צריכים להשתמש בהנעות פעולה זהות על המוצרים שלהם, כי זה נותן וודאות ולא מעייף. כשיש הרבה מוצרים – נדאג שהיה עקביות במיקרו-קופי, ואולי נשנה את ההנעה לפעולה רק במבצע ספציפי.

8. צרו תחושה של דחיפות

צרו תחושה של דחיפות להנעה לפעולה
יצירת תחושת בהילות, שכדאי לנוע לפעולה עכשיו! מתוך booking.com

אחרי שהבנו שחשוב ליצור מבנה ברור וגם להשתמש במיקרו קופי בצורה נכונה, מנהלת המכירות שבי אומרת ״תחושה של דחיפות זה המפתח״. והיא צודקת.

אנחנו משתמשים במילים שהמטרה שלהן היא שמישהו אחר, שסביר להניח מעולם לא פגשנו, יבצע פעולה. כלומר, המילים שאנחנו צריכים לשאוף אליהן הם פעלים.  לחצו, רכשו, הורידו, הרוויחו, למדו… כל אלה הם פעלים. הבעיה היא שהם עובדים הרבה יותר טוב באנגלית מאשר בעברית.

כדי שזה ישמע טוב, אנחנו נשתמש בזכר-יחיד, אבל זו לא אופציה כי זה מנשל חצי מהאוכלוסיה, במידה והקהל שלנו מעורב.

לכן, אני מציעה ליצור תחושת בהילות עם שימוש במילים עם זמן קצוב או עם הוראה מפורשת כמו: ״להורדה מהירה״,  ״אסור לפספס!״, ״הצעה שלא תחזור״.

כן, אני מסכימה שגם הדוגמאות האלה הן קצת צ׳יזיות, הן נכתבו כדי לתת דוגמא – אני ממש ממליצה לחשוב מה הניסוח שמתאים ואיך אפשר לייצר את אותה תחושת בהילות עם מילים שמתאימות לעסק שלכם. 

הכל תלוי בהכרות שלכם עם קהל היעד שלכם.  אם תצליחו לפצח את השפה שבה הקהל שלכם מדבר בהקשר לנישת העבודה שלכם, יש שם פוטנציאל המרה. גבוה.

בעמוד הקורסים שלי, אני מציעה 3 שיעורים ללא עלות, ושם ההנעה לפעולה היא ״לחיצונת לצפייה״. בחרתי את המיקרו הזה בגלל שאחת הלקוחות שלי אמרה לי באחת הפגישות שלנו משהו כמו ״אני אוהבת שאצלך הדברים קלים, לחיצונת וזה קורה״. אז ממש השאלתי משהו שלקוחה אמרה לי ותרגמתי את זה להנעה לפעולה.

או בקורס שבעבר היה ״סטוריטלינג לעסקים״ והיום נקרא ״תכנית עבודה״, 2 משתתפים שונים אמרו שזה היה ״בול בשבילם״. אז יצרתי קשר עם משתתפים נוספים ושאלתי אותם ״באיזו מידה בסולם של 1-5 הרגשתם שהקורס הזה היה בול עבורכם״. התוצאה הייתה 4.7. ולכן, ההנעה לפעולה למעבר לעמוד הרכישה, היא ״נשמע בול עבורי״.

לסיכום

יש עוד המון דברים שניתן לעשות על מנת לדייק את הקריאות לפעולה שלכם. אפשר לעשות מחקר מתחרים ולראות במה הם משתמשים ואולי לקבל משם רעיונות טובים. אפשר להשתמש ב SEO, כלומר, שימוש במילות מפתח שיעזרו בדירוג. אפשר גם לעשות ניסוי וטעייה עם A/B Testing  של כמה הנעות לפעולה.

בשורה התחתונה, הבחירה בהנעות לפעולה צריכה להיות מודעת.

אתם צריכים להבין מהי הפעולה הספציפית שהייתם רוצים שהקהל שלכם יעשה ולבנות את התוכן ואת המבנה שמוביל אותו עד להנעה לפעולה בקפידה.

חשוב לשזור את האופי והטון שלכם ושל המותג שלכם בתוך התוכן ולהימנע מקלישאות רק כי נראה לנו שזה עובד אצל אחרים.

טיפ אחרון, אם הייתם בנכס דיגיטלי טוב ורציתם לנוע לפעולה, שאלו את עצמכם מה המבנה, המסרים וההבטחה שגרמו לכם לרצות ללחוץ על אותו כפתור.

בהצלחה 🙂

 

שיווק ותוכן
מכירות ופיתוח עסקי

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך