הדרך לבידול העסק עוברת בקול המותג שלכם

Spread the love

 

קול המותג הוא כוכב הצפון של התוכן שלכם. הוא זה שיאפשר לכם להיות עקביים במסרים שאתם מעבירים לקהל שלכם, ליצור עבורכם אופי פומבי שאפשר להתחבר אליו ובגדול, לחבר את הקהל וליצור אמון. ואמון, הוא הגורם הראשון שמבדיל בין מכירות לצרצרים.

לפני כמה ימים דיברתי עם חברה טובה שלי. דיברנו על נוודות דיגיטלית ועל המחייה בתאילנד והיא אמרה לי ״מה אני אגיד לך, נשמע שיש לך חיים קשים״. הרי ברור לכל מי שקרא את זה, שהיא התכוונה בציניות. שלמרות שהמילים שלה אמרו ״יש לך חיים קשים״, מה שהיא בעצם התכוונה להגיד זה ״החיים שלך תותים״.

קרן רייטלר בנוודות דיגיטלית

אז איך ידענו מה הייתה הכוונה?

היה לנו קונטקסט וידענו לפרש את המילים שלה, למרות שהן אמרו משהו הפוך, לכוונתן האמיתית.

כאשר אנחנו מדברים בקול רם, הרבה יותר קל לו להביע את הרגשות ואת הכוונות האמיתיות שלנו מאחורי המילים, גם ללא קשר לפרשנות המילולית שלהם. 

כשאנחנו מדברים על מותג, במיוחד כזה שמתקשר עם הקהל שלו בעזרת הדיגיטל, אנחנו חייבים לחשוב מהו ״האופי״ של המותג, כי הוא למעשה משפיע על מה הלקוחות ירגישו לגבי המותג ואיך הם יפרשו את האישיות שלו.

לדוגמה, מותג שבוחר לפנות לקהל בגוף שני (את, אתה, אתם), להשתמש בניסוחים פשוטים ומילים ״רגילות״ יתפס כנגיש יותר ממותג שיפנה לקהל אמורפי או בגוף שלישי וישתמש בניסוחים מורכבים, מונחים טכניים יותר וז׳רגון גבוה, יתפס כיותר רשמי ומרוחק.

חשוב לזכור שאין נכון או לא נכון.
הכל תלוי בקהל, אל מי אנחנו מדברים ומה המותג רוצה לשדר.

באחד הפרוייקטים שלי, יצרתי בסיס מותגי לחברת כנסים בינלאומיים לתאגידיים רפואיים. ולמרות שהחלטנו להשתמש בגוף שני, עדיין התנסחנו בצורה קצת יותר גבוהה ופחות נגישה כדי לתת ״כבוד״ לרופאים שרגילים שמתייחסים אליהם ביראת כבוד מסויימת.

כשאתם לוקחים את הזמן לבנות את טון הדיבור של המותג שלכם, חשוב לזכור שהאישיות והערכים של המותג  כוללים מילים, ביטויים והסדר שתבחרו.  קול המותג שלכם צריך להיות עקבי בכל המדיות והחומרים השיווקיים שלכם וזה כולל את  התוכן באתר, פוסטים במדיה חברתית, מיילים, מצגות ואפילו התכתבויות עם לקוחות.

יחד עם זאת, חשוב להבין שכמו שהאופי של אדם מסויים משתנה בהתאם לסיטואציה והאנשים שהוא פוגש, ככה גם המותג יכול להתאים את עצמו לקהלים שונים או לפלטפורמות שונות. כל זה תוך שהוא שומר על הערכים החשובים לו וקווי האופי העיקריים שלו.

יש שנוטים להפריד בין קול מותג (Brand Voice) וטון הקול (Tone of Voice) מפני שיש ביניהם הבדל קל. אבל אני משתמש בהם תמיד יחד. כי בעיניי, לא באמת ניתן להפריד.

Brand Voice אמור להיות האישיות הכוללת של המותג שלכם, האופי אם תרצו. וטון הקול הוא בחירת המילים, הבעת הרגשות והחיבור שנוצר עם הקהל. בגדול, אם נשווה את זה לאדם – האופי לא משתנה, אבל צורת ההבעה כן נוטה להשתנות מעט בהתאם לקהלים וסיטואציות. אבל הם לחלוטין מגיעים יחד.

למה כדאי לכם לעזוב הכל ולהשקיע ביצירת טון הקול של המותג שלכם?

במילה אחת – אינגייג׳מנט. בפירוט יותר עמוק- יצירת אמון וחיבור רגשי עם הקהל שלכם.

אני מדברת לא מעט על הצורך בחיבור לקהל שלנו ושיח פתוח איתם.

רק לפני חודש הגיע אליי ארגון בינלאומי ענק (נמצא ב-90 מדינות) שכל הכתיבה של הנכסים הדיגיטליים שלהם (אתרים, עמודי נחיתה, מיילים), כתובים כל אחד בצורה אחרת. באתר שלהם יש כמה סגנונות, כמה צורות פניות ואפילו מסרים מעורבבים.

זה מבלבל את הקהל ולא מאפשר להתחבר למותג עד הסוף.

גם אם הלקוחות לא ידעו לשים את האצבע על מה שמפריע להם, החיבור הרגשי לא יתקיים. כי איך אפשר להאמין למישהו שבכל שלב פונה אליך אחרת ומתאר את העשייה שלו בשפה שונה?

אצל לקוח אחר שלי, יצרנו בסיס מיתוגי והתחלנו לבנות את תוצרי השיווק לפי טון קול המותג שיצרנו. את הקול המיוחד של המותג הבענו בין היתר באתר שלו (אם זה לא לגמרי ברור, זה בסדר, אני מסבירה איך לעשות את זה בהמשך) תוך חודש מעליית האתר החדש שלו, השאירו יותר הודעות התעניינות מאשר בכל שבעת החודשים שקדמו לאתר שיצרנו יחד. וכמובן שזה ניכר גם בכמות המכירות.

התוצאה הזו בכלל לא מפתיעה, במיוחד אחרי שקראתי באתר של LucidPress שעקביות מותגים מעלה בממוצע 23% את אחוזי המכירות שלהם.

דיסקליימר חשוב – התפיסה של המותג שלכם לא מבוססת רק על השפה הכתובה והטון המיוחד שלכם. שפה ויזואלית, חווית משתמש, חווית לקוח ופאנלים ברורים של שיווק ומכירה הם כלים חשובים בהמרה ובנייה של המותג שלכם. קול המותג הוא רק הבסיס המותגי.

מי יעזור למותג שלכם למצוא את הקוֹל הייחודי?

טון הדיבור יכול להיות מוגדר על ידי עובד בארגון, אסטרטג מותג, אסטרטגית ויועצת שיווק תוכן (הלוווו! זו אני ), מנהל קריאייטיב  או אפילו סוכנות מיתוג.

לא משנה במי תבחרו, חשוב שאותו גורם יהיה בעל כמה מיומנויות ורסטיליות כמו יכלת הבעה גבוהה, מיומנויות אנליטיות והסקנת מסקנות לביצוע מחקר קהל, היכרות מעמיקה עם התרבות והערכים של המותג שלכם וראש פתוח ויצירתי.

כיצד למצוא את טון הדיבור של המותג שלכם?

אנחנו נתחיל מיצירת פרסונות והגדרת קהלי היעד שלנו, על מנת לדעת אל מי אנחנו מדברים. באיזו שפה להשתמש ואיזו לשון פנייה תהיה הנכונה ביותר.

השלב הבא הוא לזהות את ערכי המותג שלנו. אם אתם מותג חדש, אפשר פשוט להבין מה הם חמשת הערכים הכי חשובים לכם (אם אתם מותג של אדם אחד זה אפילו יותר קל). אם אתם מותג שכבר נמצא בסביבה כמה שנים וכתב תוכן, אני ממש מזמינה אתכם לחזור אחורה ולראות אילו פוסטים, מיילים או דפי מכירה היו הכי פופולריים ומצליחים בקרב קהל היעד שלכם. אחרי שיש לכם רשימה, תנסו לחלץ משם ערכים וצורת ביטוי. התשובה הנכונה, סביר להניח נמצאת בתוכן שכבר יצרתם ושהקהל התחבר אליו.

ככל שתוכלו לבנות הנחיות ברורות לטון הדיבור, ככה תוכלו להוציא את התהליכים השיווקיים החוצה. זה אומר שתוכלו לסמוך על אנשי כתיבה בעיניים עצומות כשהם יוצרים את תוצרי השיווק של המותג שלכם. ככל שגורמי השיווק יכירו את את ההנחיות וכיצד להשתמש בטון המועדף של המותג, ככה התוכן שיכתב יעביר את אותם המסרים וישקף את האופי של המותג.

שלב 1: בנו פרסונות מדוייקות לקהל היעד שלכם

בנו פרסונות מדוייקות לקהל היעד שלכם

אם תעשו גוגל על בניית פרסונות, סביר להניח שישלחו אתכם לכתוב מהו המגדר, הגיל, תחומי העניין, ההשכלה, תחום העבודה וההכנסה של הקהל שלך.
זה אמנם חשוב, אבל אני לא הייתי מפסיקה שם. הייתי מנסה להבין באילו רשתות חברתיות הם נמצאים. איך מתבטאים. הייתי מחלצת את הערכים החשובים להם דרך פוסטים שהם כותבים או דרך שאלות שהם שואלים.

דבר נוסף, נהוג לחשוב שהפרסונות שאליהם נדבר הם רק מי שעתיד לקנות את המוצרים שלנו. אבל רוב הקהל שיעקוב אחרי המותג שלנו לא ירכוש מאיתנו דבר. אבל הוא כן יהפוך לעוקב, למגיב ואפילו לשגריר שימליץ עלינו ללקוחות משלמים.

בניית פרסונה תעזור לנו להבין איזו תפקיד אנחנו לוקחים מול הקהל. האם הפרסונות שלנו מחפשות השראה ואנחנו נדבר אליהם כמנטורים? האם הקהל שלנו זקוק לתחושה של ״ביחד״ ונדבר אליהם בגובה עיניים כחברים? או אולי בכלל הקהל שלנו צריך שיחנכו וילמדו אותו דברים שונים, ואנחנו נדבר אליו כמורה?

השקיעו בפרסונות ותבינו מאיזו זווית אתם צריכים לדבר אליהם.

שלב 2: ערכי הליבה של המותג

ערכי הליבה של המותג

ערכי הליבה של המותג צריכים להשתקף בתוכן הכתוב של המותג.

כמובן שאם אנחנו בוחרים 5 ערכים, לא כולם יכולים להיות נוכחים בכל פיסת תוכן כתוב. הערכים הולכים למצוא את עצמם נוכחים בטקסטים וחומרי השיווק דרך המילים, העיצוב, הצבעוניות והאופן שבו הם מפורסמים.

מהיום, למותג שלכם יהיה סטייל משלו, עם ערכים ספציפיים.

הערכים של המותג שלי הם: שקיפות, הומור, יצירתיות, התפתחות וחופש.

כשאני כותבת תוכן או מייצרת עיצוב חדש למותג שלי, הוא חייב לשקף את הערכים האלה בצורה עקבית.

תארו לכם שאני מספרת לכם שהערך של שקיפות חשוב לי, אבל בתוכן שלי אין שום דבר אותנטי שמספר עליי או חושף את האני האמיתית. או בכלל, אם אני מעבירה קורס, אבל לא מתנהלת בשקיפות מול המשתתפים.

כשאתם בוחרים ערכים, הם שם לתמיד. או לפחות עד שתחליטו, בצורה מושכלת, לשנות אותם. הם חייבים להיות נוכחים בהתנהלות שלכם, בתוכן שלכם ובבסיס של הפעולות של המותג שלכם.

כדי להגדיר את ערכי הליבה שלכם, אני אוהבת לשאול את השאלות הבאות:

  1. מדוע הוקמה החברה, הארגון, המותג, העסק?
  2. מה מייחד את המותג שלכם ממותגים אחרים בתחום?
  3. מה המותג שלכם מייצג? את מי הוא מייצג?
  4. מה הייתם רוצים שיסיקו על המותג שלכם?
  5. אילו ערכים הכי חשוב לך לחלוק עם הקהל?

הרבה פעמים בתוך תהליכים אישיים, הלקוחות שלי אומרים דברים כמו: ״מקצועיות״ או ״אמינות״. בעיניי אלה ערכים שהם מובנים מאליהם. אף עסק לא יגיד על עצמו שהוא לא מקצועי או שלא כדאי לנו להתעסק איתם כי הם לא אמינים.

חשוב שתבחרו ערכים מיוחדים שבאמת יגרמו לכם לזרוח מול הקהל שלכם ויהיו עוד גורם להזדהות.

שלב 3: הצהרת משימה או בשמה האמיתי  Mission Satement

לאחר שהגדרתם את ערכי המותג שלכם, השלב הבא הוא לחבר הצהרת מטרה תמציתית של המותג עבור הקהל שלכם. זוהי הזדמנות להמחיש לקוראים שלנו מי אנחנו, מה העשייה שלנו ולמי אנחנו יכולים לעזור.

זוהי הצהרת המשימה שלי>>
המטרה שלי היא לספק תובנות ייחודיות שיעזרו לקהל שלי לפתח שיח סביב יצירת תוכן איכותי שיהפוך אותם לאוטוריטה ויעזור להם בעסק שלהם, לצד פיתוח המיומנויות המתאימות שיעזרו להם להגיע להצלחה עסקית

מה עובר לכם בראש כשאתם קוראים את הצהרת המשימה שלי? מה אתם מבינים עליי? על העשייה שלי? זה בדיוק התהליך שיעברו הלקוחות שלכם מול הפסקה שתבחרו לכתוב.

אני ממליצה לכם לערוך רשימה של 50  שמות תואר הרלוונטיים ביותר בתעשייה שלכם. תנברו אצל המתחרים שלכם ותחלצו משם תיאורים על העשייה שלהם. לכו לתעשיות דומות ועשו את אותו הדבר. ואז תנסו לחלק את כל שמות התואר לשלוש קטגוריות:

  1. מי אנחנו 2. מי שהיינו רוצים להיות 3. מי אנחנו לא

הצהרת המשימה שלכם נמצאת בקטגוריה מס׳ 2.
ההידוק שלכם נמצא במס׳ 3.

שלב 4: טון הקול של המותג

הגענו לשלב התכלסי, בו כל המידע מתכנס לכדי שפת הדיבור של המותג שלכם. זוהי הנקודה בה מחקר הפרסונות, ערכי המותג והסטוריטלינג נפגש. טון הקול של המותג. יאללה, מתחילים.  

דבר ראשון, חשוב לדעת שישנם 4 מימדים עקריים לפי הם אנחנו נחלק את הטון:

  1. רשמי מול יומיומי
  2. הומוריסטי מול רציני
  3. מכבד מול נועז(במקור זה irreverent, חסר כבוד. אני מוצאת שהתרגום עושה לזה עוול)
  4. נלהב מול ענייני

אני מניחה שהמותג שלכם לא קיים בווקום, ושיש לכם כבר תוכן כתוב ומוכן.

כדי לבנות את טון הקול של המותג צריך להבין 2 דברים חשובים.

  1. איך המותג נשמע כרגע. כלומר, מה הקהל שלנו מבין עלינו מהתוכן שכתבנו עד כה. מה הם הערכים שמשתקפים מתוך התוכן, מה הם קווי האופי של המותג.
  2. איך המותג היה רוצה להישמע. כלומר, מה הקווים המנחים החדשים שהייתם רוצים שיהיו לתוכן השיווקי של המותג שלכם.

רשמי מול יומיומי

אחרי מאות אנשים שעברו אצלי סדנאות כתיבה או ליווי שיווקי, יש מכנה משותף אחד אצל רוב האנשים. הכתיבה שלהם היא רשמית הרבה יותר מהאופי שלהם. לא מתוך בחירה, כי ככה הרכילו אותם. מדברים על עצמם בגוף שלישי, מוסיפים מונחים כמו ״לימים אגלה ש…״ או ״ברצוני להזמין…״.

שלא תבינו לא נכון, אין בעיה עם פורמליות. אבל בחירת קמת הפורמליות חייבת להיות מודעת ועם רציונל מותגי. לאופן בו אנחנו כותבים יש השפעה עצומה על האופן שבו הלקוחות תופסים את המותג שלנו. ל

שימוש בשפה מאוד פורמלית אמנם יעזור לנו להיתפס כסמכותיים, אבל הוא גם ירגיש מרוחק ולא נגיש.  יחד עם זאת, שפה יומיומית עלולה להיתפס כבורות או חוסר רצינות של המותג. בין רשמיות ליומיומיות יש ספקטרום רחב ביותר משני מימדים. נסו להבין מה חשוב לכם ואיך אתם אוהבים להתבטא לצד מה הייתם רוצים שהלקוחות הפוטנציאלים שלכם יבינו על המותג שלכם.

הומוריסטי מול רציני

קול המותג: הומוריסטי מול רציני

אחד הדברים המופלאים שקרו בשנים האחרונות, הוא שהמותגים שאנחנו מכירים ואוהבים הם גם נגישים ועוברים פרסונליזציה. הומור הוא רגש חיובי שמעודד קריאה של תכנים נוספים. זה הגיוני, אחרי שרוב תחומי החיים שלנו הם רציניים, קהלים רבים רוצים קצת אסקפיזם. שהמותג שהם עוקבים אחריו ירגיש כמו חבר. תכנים הומוריסטים מפעילים את הדמיון ולכן הם זכירים יותר.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שהומור לא תמיד מתאים בכל סיטואציה וגם לא לכולם יש את אותן אסוציאציות והומור. זה ריסקי, אבל יכולה להגיד שעבורי זה עובד.  אם אתם בוחרים בהומור, תוודאו שאתם לא נמצאים בזון של חוסר רצינות וחוסר מקצועיות.

טון רציני ומעונב יעזור לכם להיתפס כמותג ש״יודע״, מה שמגדיל את האמינות מצד הקהל. יחד עם זאת, טון רציני מדי כל הזמן יהפוך למונוטוני, לא זכיר וכזה שהאישיות שלו לא מושכת. זה כמו לצאת לדייט עם מישהו שהוא ממש חתיך. אנחנו רוצות שזה יצליח, אבל כשהשיחה לא קולחת… או מיי גוד, אני אתפשר על מישהו פחות חתיך אבל שיש לי איתו חיבור.

מכבד מול נועז

לכבד את הקהל שלנו, לתת להם מקום של כבוד ולהיזהר עם המינוחים שאנחנו בוחרים יכול לשחר לטובתנו. הקהל הישראלי אוהב שמעריכים אותו ומלטפים לו את האגו. ישראלים לא רוצים להיות פראיירים וכשאנחנו מסבירים להם בצורה ברורה ששמה אותם במרכז, הם יעפו על המותג שלכם. יחד עם זאת, חשוב לזכור שאותו קהל ישראלי הוא לא רשמי ומעונב ואוהב סלנג ושלוקחים אותו לקצוות. טון מכבד מדי עלול להישמע כאילו מי שכתב את התוכן של המותג שלכם הוא בוט. איזושהי מערכת ai שלא ברור לה עדיין איך להתנהל בעולם.

גם אם הקהל שלכם הוא אנשי מחקר מעונבים, הייתי מנסה להבין מה הם הערכים שלהם והאם אפשר ״לשחק״ קצת עם השפה.

נועזות ויצירת סגנון דיבור ז׳רגוני למותג שלכם יעיד שהמותג הוא בטוח וסמכותי. אולי אפילו ״עליוניסטי״ על פני האלטרנטיבות. זה לא מתאים לכל מותג, ואם אתם בוחרים בסגנון נועז, ההמלצה שלי היא to own it לצד יצירת שפה ויזואלית שתומכת במותג והשפה שלו. שימו לב שגם בארץ, שפה חסרת כבוד עלולה להפחיד או לפגוע בקהל שלכם.

נלהב מול ענייני

יש לי חברה מהממת שהיא אחד האנשים הנלהבים ביותר על הכדור. באחריות. רק לשמוע אותה מדברת על ההרפתקאות שלה, על הבגדים החדשים שלה או אפילו על איזושהי תכנית עתידית – מצליחים לשים אותי במוד של הקשבה. אבל לפעמים זה פשוט לא בא בטוב. טון נלהב נותן תחושה של קסם אך בשימוש יתר הוא עלול לעייף או לעצבן את הקהל. התלהבות יתר היא מתישה.

מצד שני, שפה עניינית נותנת תחושה של כנות ופשטות. כמו לשבת עם חברה טובה על כוס קפה ולדבר על הכל. אבל המותג הוא לא החברה הכי טובה. כשהוא מבוצע בצורה גרועה, זה עשוי להיחוות כאדיש או חסר אישיות. וזה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לקול המותג שלכם.

לא לכולם מתאימה התלהבות כמו שלא כולם יודעים להישמע ענייניים. הייתי חושבת איך הפן הזה משתלב בשאר קול המותג שלכם.

שלב 5: הידוק טון קול המותג

הידוק טון קול המותג

ברור לי שבקריאה היו דברים שהתחברתם אליהם יותר ופחות. סממני אופי למותג שברור לכם שהם כן, לעומת כאלה שהם ממש ממש לא. זיהיתם היכן המותג שלכם נמצא בתוך כל אחד מארבעת המימדים? מושלם! עכשיו נצטרך לשים עליהם שמות שמתארים את האופי של המותג כמו “שובב”, “שונה” או “עממי״.

ישנה רשימה של 37 מילים שיצרה קבוצת נורמן שתוכלו להשתמש בהם.

כדי להפוך את זה ליותר יעיל, ניסיתי לפרק את המילים הללו לארבעת המימדים. זה לא אומר שזו החלוקה הנכונה. אתם לגמרי מוזמנים לחלק את הרשימה הזו אחרת או להוסיף מילים אחרות שמתארות את המותג שלכם.  

הטבלה האהובה עליי: קול המותג!

טבלת קול המותג המחולקת ל4: אופי, טון, שפה, מטרה.

הטבלה של קול המותג ממש עוזרת להבין איך המותג שלך יהיה עקבי במסרים שלו ובטון שהוא בוחר להציג.

מחלקים את הטבלה לארבעה חלקים:

  1. אופי
  2. טון
  3. שפה
  4. מטרה

פה ממש שחור על גבי לבן, תצטרכו לבחור את האופי של המותג שלכם. למשל נועז, כריזמטי ובטוח בעצמו. ומהו הטון בו תשתמשו בתוכן. למשל, אישי ומעורר אמון. איך השפה תכתב. למשל, פשוטה, קלה לקריאה ומשפטים קצרים. ומהי המטרה של הכתיבה. למשל, ללמד, לעורר השראה, להניע לרכישה.

המטרה עצמה משתנה בתוך פרוייקטים שונים בתוך המותג.

למשל בעמוד נחיתה המטרה יכולה להיות ״הנעה לפעולה והשארת פרטים״ ואילו המטרה בכתיבת בלוג יכולה להיות ״ללמד ולעזור לאחרים להתפתח״.

שלב 6: שימוש בטון המותג

כמו כל דבר טוב שמצריך עקביות, טמפלטים וקווים מנחים, יהפכו את החיים שלכם לקלים יותר.  חשוב לזכור שקווים מנחים לקול המותג זה לא משהו שעושים פעם אחת. אלא זה משהו שחוזרים אליו כשיש שינוי במוצר, בקהל היעד או בערכי החברה.

תחשבו על זה, חברה של 2-3 אנשים תוציא תוכן אחר מחברה של 500 אנשים. ולכן, בתהליכי גדילה ארגוניים, שינוי מיתוגי ובכלל, לצרכי רענון, אפשר ואפילו רצוי לבחון את השפה והטון של המותג מחדש.

קווים מנחים לשפת המותג

המטרה ביצירת קווים מנחים שקל לעקווב אחריהם, זה שגם אם איש השיווק שלכם משתנה או שהחלטתם להוציא את הכתיבה למיקור חוץ, עדיין השפה והטון שלכם ישמר.

ככל שההנחיות ברורות יותר וכוללות כללים ודוגמאות, כך יהיה לכם קל יותר להשתמש בהם. אם אתם יכולים לזרוק גם כמה דוגמאות של מה לא לעשות, זה יהיה פנטסטי

קווים מנחים לשפת המותג

אז מה הקווים המנחים לשפת המותג כוללים:

  1. פרסונות מדוייקות ומילים, משפטים וביטויים שהקהל משתמש בהם
  2. מאיזו זווית אתם בוחרים לכתוב? מנטור, מורה, קולגה
  3. ערכי הליבה של המותג
  4. הצהרת משימה ברורה שנותנת ערך
  5. טבלת הקול של המותג שלך,
  6. אוצר מילים, ז׳רגון או טרמינולוגיה מיוחדת
  7. דוגמאות לכתיבה למותג ודוגמאות של מה לא לעשות

לסיכום

בעולם של כ״כ הרבה תוכן ומותגים שנדמה שהם עושים את אותו הדבר, טון המותג יכול להיות זה שיעזור לעשות את הדיפרנציאזציה המיוחלת ויבדל אתכם מהמתחרים.

שמירה על אופי המותג ושימוש בשפה ברורה, יעזור לחיבור עמוק עם הקהל ויסייע להפוך דווקא אתכם לאופציה המועדפת ע״י הקהל שלכם. אין חלופה לחיבור רגשי ותחושה של אמון.

הטון של המותג שלכם הוא חלק מרכזי בפיתוח אסטרטגיית תוכן שנאמנה לחזון שלכם ונראית אותנטית ללקוחות. כזו שמאפשרת לכם לגדול ולפתח אופי שמוביל את הקהל שלכם לרכישה.

שמירה על טון אחיד בכל ערוצי השיווק, יוצרת וודאות ומאפשרת להבין מה הם הערכים שהמותג שלכם מייצג.

 

שיווק ותוכן
חיזוק המותג והאוטוריטה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך