הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
יש הרבה טרנדים שקשורים לשיווק.
אבל לאחרונה יש, סלחו לי, הרבה מאוד זבל. ממש ככה.
כל מיני טקטיקות שיווק נוראיות שמפעילות מניפולציות על הקהל, משתמשות בסקרסיטי מוגזם או פשוט שטחיות.
אני כאן כדי לספר לכם שהשיווק לא רק שם על נס את האותנטיות, אלא שלאנשים נמאס משיווק שטחי והם הולכים לעבר שיווק עמוק, משמעותי ועם יצירת קשר עמוקה עם המותגים.
כבעלי עסקים או משווקים, כשאנחנו מכירים את הטרנדים השיווקיים האחרונים, אנחנו תמיד יכולים להישאר צעד אחד קדימה ולבנות קמפיינים שיווקיים חדשניים שיעוררו את תשומת ליבם של הקהל שלנו.
חשוב לנסות לאמץ טרנדים שיווקיים לפני שהם הופכים למיינסטרים. וברגע שכולם עושים את זה… הפסדנו את אפקט הבידול וההתבלטות.
במאמר הזה אני אחלוק אתכם 6 טרנדים שיווקיים שיעזרו לכם לדייק את העשייה שלכם מול הקהל שלכם.
אבל לפני שאני צוללת לטרנדים האלה, אני רוצה לעשות סדר.
טרנדים שיווקיים הם שינויים בתעשיית השיווק שהופכים לפופולריים מכיוון שהם יעילים, חדשניים ומגיבים לשינויים בהתנהגויות הצרכנים ובתנאי השוק.
הטרנדים האלה יכולים להיות קשורים לפלטפורמות חברתיות, טקטיקות והתקדמויות טכנולוגיות. למעשה, הם יכולים להיות כמעט כל דבר שיכול לשנות את הדרך בה חברות ועסקים מתמודדים עם שיווק.
לא סתם בחרתי שזה יהיה הטרנד הראשון שאני מדברת עליו.
כלים של בינה מלאכותית יכולים לעזור לנו לבצע את המשימות היומיומיות בצורה טובה ומהירה יותר מאשר היינו עושים אותה בצורה ידנית. זה כמובן כולל דברים כמו יצירת תוכן, ניתוח נתונים ואפילו כתיבת קוד.
כאשר ChatGPT הפך לזמין לציבור בסוף 2022, רוב המשתמשים ראו בו דרך ליצור תוכן לגמרי מאפס. כך שהם יכולים להרחיב במהירות את ייצור התוכן.
בתגובה להצפה של תוכן שנוצר על ידי AI, גוגל הפעילה סדרה של עדכונים מרכזיים. כולל מספר עדכונים שמתמקדים בעדיפות לתוכן עזר, אמין, עם דגש אנושי בחיפושי גוגל.
חברות שפרסמו תוכן שנוצר על ידי AI בלי לערוך שינויים משמעותיים, לבצע בדיקות עובדות ולהוסיף תובנות אנושיות ראו ירידה בדירוגי מנועי החיפוש – כלומר, אי אפשר להסתמך על תוכן של בינה מלאכותית לגמרי.
מארק-וויליאמס קוק, איש SEO מוערך, פרסם 10,000 עמודים של תוכן שנוצר על ידי AI באתר שלו. למרות שהתוכן עבד עבורו מדהים בהתחלה, האתר ספג מכה אנושה בדירוג אחרי שעדכוני גוגל יצאו.
(מתוך הפוסט הזה: https://www.linkedin.com/posts/a1seo_ai-google-digital-activity-7022185961824342016-A6NZ/#)
לכן, זה לא מפתיע שאסטרטגיית השיווק שבהתחלה נשענו מיד על כלי בינה מלאכותית, שינו מיד את האסטרטגיה שלהם.
אני אומרת, שלמרות שיש היום כלי שמאנישים כתיבת תוכן בבינה מלאכותית כמו Jasper, ממש חשוב לעבור על כל הטקסטים שאנחנו מייצרים בבינה מאלכותית ולהוסיף להם מילות קישור, אנקדוטות ולהפוך את הטקסט למעניין וקריא יותר.
אבל כלים של AI יכולים לעזור בדיווק בהרבה יותר מרק בכתיבת תוכן. אפשר להשתמש בבינה מלאכותית כדי ליצור סגמנטציה של לקוחות לקבוצות מובחנות—לפי העדפות, דמוגרפיה והתנהגות—כדי למקד מאמצי שיווק בצורה יעילה יותר ניתוח מערכות נתונים גדולות לחיזוי התנהגות לקוחות והשוק. יותר מזה, בעזרת בינה מלאכותית אפשר לנתח אזכורים ברשתות החברתיות וביקורות של לקוחות כדי להפיק מהם מסקנות שיווקיות.
כבר היום אפשר להכין סרטונים עם ״הקול״ שלנו, מבלי שבאמת דיקלמנו את הטקסט, להוסיף כתוביות באופן אוטומטי, להפיץ את התוכן שלנו מבלי שנכנסנו לכל פלטפורמה בנפרד…
בכלל, כלי בינה מלאכותית הם פה כדי להישאר.
אנחנו מתחילים לראות שינוי באופן השיווקי של חברות, ארגונים ועסקים- מה שמובילים אותי לטרנד השני…
פרסום תוכן איכותי תמיד הועיל להבלטת המותג בניית אמון עם הקהל ובניית אוטוריטה. אך השכיחות של תוכן שנוצר על ידי AI ללא עריכה ותוכן אחר באיכות נמוכה הופכת זאת לנכון עוד יותר.
למה?
כי תוכן באיכות נמוכה עשוי להשפיע להפך מהאפקט של תוכן איכותי.
תוכן כזה פחות סביר שיעזור לנו להשיג את מטרות שיווק התוכן שלנו.
בכלל, אני חושבת שהקהל שלנו קצת מאס בתוכן אינסטנט.
הוא מרגיש שמזלזלים בו כשמוציאים תוכן שלא באמת מדבר את השפה שלו, או שהוא מרגיש גנרי ובלי טאצ׳ אישי.
אבל לא רק הגנריות מטרידה.
כמי שהייתה מנהלת מכירות, אני ממש רגישה לאופן שבו מותגים מוכרים את השירותים או המוצרים שלהם.
כשאני נתקלת בעסק שמגזים באזכור המוצרים/השירותים שלו וזה נראה דוחף, מניעתי וחסר אותנטיות – אני מקבלת בחילה.
ממש כמו שאני מלמד בקורס ספארק, שעוזר לעסקים למצוא את הבידול שלהם.
סביר להניח שיותר ויותר ארגונים וחברות ישתפו פעולה עם ננו- ומיקרו-אינפלואנסרים בעתיד הקרוב (במקום לעבוד עם סלבריטאים או יוצרי תוכן מאוד מוכרים שעולים הרבה כסף).
הסיבה העקרית נעוצה בעלות. משפיעני דיעה כאלה בדרך כלל דורשים תעריפים נמוכים יותר, אבל יכולים ליצור השפעה משמעותית בחשיפת השירות או המוצר.
ננו-אינפלואנסרים (1,000 עד 10,000 עוקבים) דורשים בארה״ב בין 5 ל-25 דולר עבור פוסט ב-TikTok ומיקרו-אינפלואנסרים (10,000 עד 50,000 עוקבים) דורשים 25 עד 125 דולר מאקרו-אינפלואנסרים (500,000 עד 1 מיליון עוקבים) ציטטו בין 1,250 ל-2,500 דולר עבור פוסט ב-TikTok.
(הנתונים לקוחים מדו״ח של 2024 של Influencer Marketing Hub)
אני מאמינה שבארץ אנחנו מדברים על סדרי גודל אחרים של כמות עוקפים ותעריפים אחרים, אבל עדיין, אם אנחנו מדברים גם על פוסט חשיפה שעולה 300₪, זה עדיין משהו שרוב העסקים, אפילו הקטנים שבהם, יכולים להרשות לעצמם מדי פעם.
שיתופי פעולה זה משהו שמטיב עם שני הצדדים. זה ממש win-win.
אני רואה את זה בפודקאסט שלי ״בין העולמות״, כשאני מראיינת לפרקים. מרואיינים, גם כאלה שמאוד נחשבים בתחום שלהם, רוצים להגיע ולהשמיע את הזווית הייחודית שלהם.
בצורה הזו, אני נחשפת לקהלים חדשים, והם גם כן.
אבל שיתופי פעולה זה לא רק ראיונות. וובינרים, שיתוף מתוכן ברשתות החברתיות, יצירת פרויקטים משותפים… השמיים הם הגבול.
רק השבוע קולגה שלי בתחום השיווק סיפרה לי שהיא חברה למישהי מתחום המכירות ויחד הן מרימות אירוע בבית ציוני אמריקה. כמו שאמרתי win-win.
בגלל שכל עולם השיווק צועד למקום יותר אותנטי ועמוק, אנחנו נראה יותר תוכן וידאו שנוצר על ידי משתמשים ולקוחות.
זה אומר שהדקות מוקפדות עם עריכה ואפקטים, הולכים לדעוך ואת מקומם יתפסו יותר ויותר סרטונים לא ערוכים, חשופים ואותנטיים.
ווידאו שבו רואים לקוחות אמיתיים שבאמת חוו שירות או השתמשו במוצר של מותג, יעשו פלאים עבור האמינות של המותג בפני הלקוחות הפוטנציאליים שלו.
תוכן מהסוג הזה הוא זול, מהיר ועם תוצאות שיווקיות טובות. למרות זאת, אני ממליצה לערוך קצת את הוידיאו, כדי לזקק את המסר ולהעביר אותו יחד עם הוק טוב. בכל מקרה, איך שלא תסתכלו על זה, זו דרך משתלמת לפרסם.
אחד הדברים שהכי קשים לנו כבעלי עסקים, או אפילו כעובדים בארגון, הוא לפנות ללקוחות שהשתמשו בשירותים או המוצרים שלנו ולבקש מהם המלצה.
אבל שיהיה ברור, אם לא נבקש מהם, הלקוחות שלנו לא יתנדבו לכתוב לנו, להקליט לנו סרטון או להמליץ. למה? כי זה לוקח זמן, כי זה לא תמיד משהו שלקוחות חושבים עליו ובעיקר, כי יש להם דברים אחרים לעשות.
תזכרו, זה בידיים שלנו לעודד את הלקוחות שלנו להיות פעילים במאמצי השיווק שלנו. ככה אפשר לעשות את זה:
שלב 1: להכין שאלון קצר עם 4-5 שאלות ולשלוח אותו באופן אישי בוואטסאפ.
את השאלות צריכה להיות ״האם תרגיש.י בנח לצלם סרטון המלצה קצר של עד דקה?״
*הערה: אפשר גם להוסיף הטבה למי שמוכנים לצלם. זה יכול להיות הנחה, מוצר או שירות מתנה וכו׳…
שלב 2: לפנות למי שענו ״כן״ על השאלה ולתחום את מועד שליחת הסרטון בזמן, כדי שזה לא יתמסמס. תוכלו גם להגיד באיזה פורמט תעדיפו את הסרטון- מאונך, מאוזן, סלפי או מרחוק וכו…
במקום לנסות להיות בכל מקום- גם פייסבוק, גם אינסטגרם, גם טיקטוק, גם לינקדאין… גם, גם וגם… עדיף להתמקד ברשת חברתית (או פלטפורמה כמו בלוג) כמוקד עקרי לתוכן. את התוכן הזה, שהוא יהיה תוכן העומק שלכן, תוכלו לתרגם בין הפלטפורמות השונות יחסית בקלות, ומבלי לבזבז הרבה אנרגיה.
הסיבה היא פשוטה, מותגים מתחילים להעדיף פלטפורמות רשתות חברתיות שסביר יותר שיעזרו להם להשיג את מטרותיהם.
זה קורה בגלל שחברות רבות הבינו שלא כל הפלטפורמות עוזרות להן להגיע לקהל היעד שלהן בצורה יעילה שמחזירה את ההשקעה של הזמן, הכסף והאנרגיה בתוכן.
המגמות של 2024 ממשיכות את המגמות שראינו שהתחילו עוד בשנת 2022. אבל אם עד לא מזמן המיקוד שלנו היה על תוכן מהיר, קופצני והעיקר שהוא יתפוס את העין, היום לקהל שלנו יש דרישה לתוכן עומק.
הם רוצים להכיר אותנו יותר לעמוק, להבין שהם חולקים איתנו את אותו סט ערכים ובעיקר, שאנחנו נותנים להם ערך אמיתי שהשקענו בו ולא יצרנו אותו באופן אוטומטי עם בינה מלאכותית.