מאיפה להתחיל בדיוור לרשימת תפוצה?

Spread the love

הנכס הכי חזק שיכול להיות למותג שלכם הוא רשימת תפוצה חזקה שמשאירה אתכם במודעות של הקהל שלכם וגם מעודדות רכישות. הנה מה שאתם צריכים לדעת על סוגי שונים של דיוורים ומתי משתמשים בהם.

אם נקח פוסט שפרסמתם לפני שנה וקיבלתם עליו 100 לייקים, היום אותו פוסט יקבל בערך 20. 

החשיפה של האלגוריתם יורדת משמעותית ככל שהרשתות החברתיות רוצות להיות רווחיות ומובילות אותנו לשלם על חשיפה באמצעות שיווק ממומן. 

כמי שמאמינה בבנייה איטית אבל בטוחה של מותגים, אני לא יכולה להתעלם מזה שפעם אחרי פעם שומטים לנו את הקרקע מתחת לרגליים ומשנים לנו את האלגוריתם. עכשיו יש יותר חשיפה לרילס וסרטונים ומחר יחליטו שהתוכן שלנו צריך להיות בתלת מימד. מתיש. 

לכן, אני מאמינה שכבעלי ובעלות עסקים, אנחנו חייבים ליצור לעצמנו אפיק שיש לנו שליטה עליו. אם חשבתם על דיוור לרשימות תפוצה, אתם לגמרי צודקים. 

אז איך בונים מערכות יחסים ויוצרים מעורבות שמובילה להמרות עם שיווק בדוא”ל?! תמשיכו לצפות. 

אם עובר לכם בראש שיש מלא דיוור שבכלל לא מגיע אליכם. אתם צודקיםץ זה בהחלט נהיה קשה יותר לנחות בתיבת הדואר הנכנס הראשית של הלקוחות הפוטנציאליים שלנו. 

אבל עדיין, מדובר באחד הכלים החזקים ביותר לתקשר עם הקהל העוקב שלכם, לקוחות עבר ולקוחות פוטנציאלים. 

optinmonster פרסמו מאמר בשם 40+ Email Marketing Statistics You Need to Know for 2023

 ומשם ברור, שגם ב-2023 שיווק באמצעות מיילים, הוא עדיין אחד הכלים החשובים ביותר. תנו לי לשכנע אתכם.

עפ״י המאמר, 92% מהאנשים מעל גיל 18, משתמשים במיילים, כש61% מהם, בודקים את הדואר האלקטרוני שלהם כל יום. יותר ממחצית מהמשתמשים הפעילים בעולם, 58%, בודקים את הדואר שלהם לפני שהם בודקים את הרשתות החברתיות שלהם. עכשיו, יש אחוזי הצלחה גבוהים יותר אם אתם B2B מאשר B2C, אבל עדיין הנתונים גבוהים ומצביעים על אחוזי המרה גבוהים והגדלת מוניטין באמצעות דיוור לקהל. 

אז למקרה שהיו לכם ספקות, שיווק בדוא”ל הוא עדיין חשוב מאוד לבעלי עסקים היום והוא עדיין הדרך הטובה ביותר להצמיח את המותג שלכם ולבסס את המוניטין שלכם באופן עקבי. 

יצירת תוכן טוב ואסטרטגי בעזרת דיוור, מבטיחה להישאר בתודעה של הלקוחות שלכם, גם אם הם רק קוראים את הכותרת וזוכרים שאתם קיימים. ובכלל, אם עשינו עבודה טובה וכתבנו כותרת שמושכת את העין, בהקלקה קטנה אנחנו יכולים לגרום לקהל שלנו לראות את מה שאנחנו רוצים שהם יראו. 

כמה פעמים יצאתם עם מוצר חדש אבל אלי הרשע של האלגוריתם אפילו לא חשפו את הפוסט שלכם למספיק אנשים? אנחנו מתחילים לעשות לזה סוף, בעזרת כל מה שאתם צריכים לדעת על סוגי המיילים שכדאי להתחיל לדוור לקהל שלכם כבר היום. 

#1 מייל חיווי להרשמה

רשימת תפוצה: מייל חיווי להרשמה

מדובר במייל אוטמטי שנשלח למי שנרשם לניוזלטר שלכם או הוריד מדריך. למעשה, כל הרשמה של אדם חדש לאחת הרשימות שלכם, מצריכה מייל כזה. 

זה יכול להיות מייל בודד, אחד, שנותן חיווי והודעה נעימה, או רצף של מיילים שנשלח באוטומציה אחד אחרי השני. 

למשל מי שנרשם לניוזלטר ההיסטרי שלי, הידוע גם בשמו, QueenLetter, מקבל מייל חיווי קצר שמספר איזה תוכן וערך מקבלים בניוזלטר שלי ובאיזו תדירות אפשר לצפות לו. 

כשאתם כותבים את המייל ״ברוכים הבאים״ שלכם, אתם רוצה שהמייל הזה יפגין את האופי של המותג שלכם ויגרום למנויים שלכם להרגיש רצויים, מוקשבים, חשובים. 

אחרי הרשמה למדריך או מתנה בחינם, הייתי ממליצה ליצור אוטומציה של סדרת מיילים, שהמטרה שלהם היא להכיר את המותג שלכם יותר לעומק. אני יוצאת מנקודת הנחה שמי שנרשם לניוזלטר, רוצה לקבל מכם עוד מיילים ואז גם תהיה לכם הזדמנות ליצור מערכת יחסים עמוקה יותר.

במתנה חינם, לעומת זאת, מי שנרשמו מצפים לקבל את אותה מתנה וזהו. 

אז גם כאן צריך להיות מייל חווי להרשמה יחד עם המתנה. מייל קצר שכל המטרה שלו היא לתת את המתנה. בשלב הזה, יכולים להיפרד מכם, וזה בסדר. 

המיילים הבאים בסדרה ינסו לבנות את האמון ולהניע לפעולה.

אז אתם צריכי להחליט מהי הפעולה שהייתם רוצים שיעשו. ירכשו מכם, יפנו אליכם, יקראו משהו. 

אתם צריכים לזכור שכדי להביר מישהו לרכישה, לוקח זמן. 

אז ההמלצה שלי היא לשלוח מייל הכרות של מי אתם, כי למרות שנרשמו לקחת מכם מתנה חינמית, לא כולם יודעים מי אתם. לאחר מכן, מייל עם ערך חינמי שמתקשר למתנה שקיבלו. ואז מייל הצעה – להמשיך לעקוב, לצפות, לרכוש. לשיקולכם. המטרה הברורה של סוג המיילים הזה, הוא לספק את ערך לרשימה שלך על טייס אוטומטי, תוך כדי שאתם מספקים  חווית מותג בלתי נשכחת בסדר

#2 בניית אמון ומודעות לאורך זמן

המטרה של המיילים האלה, הם ליצור מודעות לפתרון שאתם מציעים, תוך חיבור לכאב והצורך של הקהל שלכם. זה אומר שיש לכם חלון זמן קצר לעזור למי שהצטרפו לרשימות דיוור שלכם, להרגיש שהם חלק ממשהו גדול יותר. שהם הגיעו למקום שבו הם יכולים לקבל תשובות לשאלות שלהם. שהם יכולים לסמוך עליכם לספק להם את המידע שהם צריכים.

זה הזמן לגרום לעוקבים שלך לסמוך ולהאמין בעשייה שלכם ובפתרון שאתם מציעים.

תזכרו, אנחנו תמיד רוצים לטפח את מערכת היחסים עם הקהל שלנו ולעודד מעורבות. בסופו של דבר, אם מסתכלים על המטרה הגדולה, להיות במודעות של הקהל ולהפוך אותם לשגרירים של המותג שלכם, זה הדבר הכי חשוב שאפשר לעשות. 

רעיון לסדרת מיילים לרשימת התפוצה יכול להיות

מייל #1 

לקבל את הנרמשים החדשים בברכה למותג שלכם ולהזדהות עם המקום שבו אתה נמצא במסע שלו, ביחס למותג שלך. למשל אצלי, זה להזדהות עם הבלבול וחוסר היכלת למצוא את הסיפור המתאים למותג וליצור בסיס מותגי חזק. 

מייל #2

הכרות אישית עם המשימה האישית של המותג שלך.
קצת על מי שאתם, למה הקמתם את המותג שלכם ומהי המטרה שלשמה אתם קמים בבוקר.

אני ממש אוהבת לכתוב את הגדרת המשימה, mission statement, כי בעיניי זה ממש עוזר להבין מה אני עושה ולמה. 

מייל #3 

להוסיף ערך מדהים וחדש שהעוקבים שלכם ישמחו לקבל ולהציע להשתמש בפתרון שלכם.
כלומר אם יש לכם קורס קטן,פגישה 1:1 או משהו שאתם רוצים להציע, אחרי הערך האמיתי והנדיב שנתתם – זה בדיוק הזמן. 

#3 נחזיר את הנוטשים 

רשימת תפוצה: להחזיר את הנוטשים

אם יש לכם קורסים באתר או מוצר שאפשר לסלוק בצורה אוטומטית, אתם בטח מכירים את זה שאתם מסתכלים על הנתונים והביצועים של החנות שלכם ומגלים שלא מעט אנשים נטשו את הקופה. זה קורה כל הזמן. 

לכן, הסוג השלישי של הדיוור, הוא ״החזרת נוטשי הקופה״.

זהו מייל שמדוור אך ורק למי שהיו בעגלה שלכם ולא רכשו, אלא עזבו אותה. בדרך כלל המייל הוא מן תזכורת קצרה ולא אגרסיביצ שמזכירה לנוטש שהוא שכח להשלים את הרכישה.  זו פשוט תזכורת עדינה עם קישור חזרה למקום שבו הלקוח הפוטנציאלי היה. 

אפשר להוסיף עוד הנחה קטנטונת כדי לעודד את הרכישה, אפשר להזכיר אילו בונוסים או תועלות מקבלים ברכישה של המוצר או השירות או אפשר אפילו להציע חלופה לרכישה. 

ההצעה במייל צריכה להיות מוגבלת בזמן ולנסות לעודד את מקבל המייל לפעול עכשיו. 

#4 יש לי מה להציע (דרך הרשימת תפוצה)

מייל מכירה.
פה נמצא הכסף הגדול. אנחנו נשלח הצעה לקהל העוקבים שלנו, בתקווה שהם יסתקרנו, יקראו ואולי, אם היינו מדויקים, גם ירכשו.

מספר המיילים הכלולים במסע מכירות ישתנה בהתאם למוצר של העסק ובסופו של דבר המטרה הסופית היא עם הקמפיין. אפשר להוציא מייל הצעה חד פעמי, או טיזרים והגבלה בזמן על מבצע. 

בעיניי, קמפיין מכירה טוב, הוא איפשהו בין 6 ל-10 מיילים עבור השקה של מוצר או שירות חדש. 

אנחנו נרצה לשלוח מייל שמספר מתי המוצר או השירות יהיו זמינים ולהציג את המוצר. מייל נוסף שיתאר את היתרונות ואיך הוא עוזר ללקוחות הפוטנציאלים. 

אם כבר היה איזשהו ניסוי עם המוצר או השירות, אפשר להוסיף עדויות דיגיטליות שיתמכו ויוסיפו אמון. 

המייל הבא יתאר סיפור או אירוע שהתרחש ואיך המוצר או השירות שלך עזרו ללקוח אווטר, כדי לעזור להוריד התנגדויות אצלך לקוחות פוטנציאלים ולעודד אותם לרכוש. 

המייל האחרון יספר ללקוחות שלכם שזו הזדמנות אחרונה לרכוש במבצע / הנחה / רכישה מוקדמת. ויתאר מה יקרה אם ימשיכו להתמהמה עם ההחלטה להירשם. 

מה שתיארתי עכשיו, הוא המבנה העקרי. אפשר להאריך אותו ולפזר עוד מקרי בוחן, סיפורים, סיבות, רשימות, צ׳קליסטים כדי שאורך מסע הפרסום יהיה ארוך יותר. 

#5 בוקר טוב, אני עדיין פה (ברשימת תפוצה)

מיילים שמעירים את הקהל הרדום.

זה ברור שנרשמתם בעבר לאיזשהו ניוזלטר, אבל אז הפסקתם לקרוא אותו. החיים המשיכו ופתאום שמתם לב שהפסיקו לדוור אליכם. 

לפעמים, לדוור לקהל שאינו פותח את המיילים, יותר מזיק מאשר עוזר. 

המטרה של המייל הזה היא לתפוס את תשומת הלב של הקהל. אנחנו למעשה דוחפים את הרדומים להתעורר ולהתחיל ליצור מעורבות מחודשות לתוכן שלנו.

אפשר לעשות את זה בכמה אופנים.

מה שאני ניסיתי ועבד לי טוב, הוא להציע מתנה חינם ורק להוסיף ערך בתקווה שזה יזכיר למדוורים שלי, למה הם נרשמו לניוזלטר שלי מלכתחילה. 

הסוג השני, הוא להתחבר לערך האמיתי שבגללו אתם חושבים שהקהל שלכם נרשם לדיוור שלכם. ״עדיין מחפשים איך לשפר את הסיפור שלכם?״ המילים ״הסיפור שלכם״ הוא הסיבה, התועלת. אתם יכולים להחליף את זה עם כל סוג אחר של תועלת ברורה של השירות שלכם. תזכרו, אתם רוצים שהם יפתחו את המייל. זו המטרה – להחזיר אתכם לתודעה שלהם. 

#6 ערך, ערך וערך

רשימת תפוצה: לתת ערך

זהו הניוזלטר האהוב והמוכר. 

כשמישהו נרשם לרשימה שלכם, הם מצפים להתחיל לקבל מכם ניוזלטרים כדי להבין האם ההבטחה שלכם הייתה שווה את זה. מדובר בתהליך מאוד חשוב של בניית אמון וקרבה בין המותג שלכם לקהל. אם אתם מוכרים משהו און ליין, חשוב ליצור תמהיל עדין של מכירות והרבה מאוד ערך. אתם לא רוצים שהקהל שלכם ירגיש שאתם מוכרים, מוכרים ומוכרים. 

ברמה הבסיסית ביותר, תמיד צריך להיות איזשהו פתיון (hook), טיזר וקריאה לפעולה. 

אני שולחת מייל בכל יום ראשון השני (כלומר פעמיים בחודש) כשיוצא פרק חדש של ״בין-העולמות״

ההוק של האימייל שלי או שורת הנושא תלויים בדרך כלל בנושא של הפרק, כדי לעודד את הקהל להיכנס. 

בגוף האימייל יש טיזר שמספר קצת יותר מה הן התועלות של הפרק והמטרה שלו לעורר סקרנות. 

ואז כמובן יש הנעה לפעולה, להגיע לפרק. אני משתדלת תמיד לתת גם ערך כתוב או סרטון יוטיוב שנותן זווית נוספת או מעמיק את הידע של מה שדיברנו עליו בפרק. 

כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על רשימת תפוצה:

  • אתם לא המצאתם ולא תמציאו את הגלגל.
    כל מסעות הדיוור נמצאים און ליין או קיבלתם אותם למייל שלכם מאיזשהו מותג.
    לכן אני ממליצה:

    1. להכין תיקיית השראה במייל בה אתם שומרים מיילים שאהבתם והגיעו ממותגים שאתם סומכים ואוהבים את התוכן שלהם. אתם כמובן לא תעתיקו את התוכן, אבל תוכל להשתמש במבנה ולקבל השראה על האופן בו הם פונים לקהל שלהם.

    2. יש אתרים כמוencharge.io שיש שם ממש הרבה סדרות של מיילים ודוגמאות מעולות, באנגלית כמובן. הדבר היחיד שהייתי נזהרת בו, הוא לא להשתמש במיילים כפי שהם, כי כידוע, אתם לא היחידים שמשתמשים בתוכן משם. למרות שאנחנו בישראל הקטנה.
  • ניהול רשימות התפוצה שלכם חייב להתבצע לפי סגמנטים.
    הכוונה היא לנהל רשימות בתוך רשימת התפוצה. כך תדעו במה כל אדם התעניין ותוכלו לדוור להם רק את המידע שמתאים להם.

    אני אתן דוגמא.
    נניח שאתם מאמני כושר ויש לכם קורס אימון לנשים אחרי לידה וקורס אימון להייטקיסטים.
    פרסמתם בעבר ערך חינמי גם לנשים אחרי לידה וגם להייטקיסטים ואנשים עסוקים. את הניוזלטר שלכם, אין בעיה שתשלחו לכולם.

    יכול להיות שאת הקורס אימון לאנשים עסוקים תרצו להציע לכולם. אבל כשתרצו לדוור להרשמה לקורס לנשים אחרי לידה, אתם תרצו לדוור רק לנשים שהתעניינו בקורס הספציפי הזה. אותו דבר אם תרצו לתת טיפים לנשים אחרי לידה.

    יצירת סגמנטים מאפשרים לכם להציע מוצרים שונים בדיוק לקהל שזה מעניין אותו. לא הייתם רוצים לעייף את הקהל שלכם עם תוכן שלא מתאים להם.
  • העיקר שתתחילו.
    זה לא חייב להיות מושלם. תלמדו תוך כדי הדרך. אבל תתחילו לדוור לקהל שלכם. זו הדרך הטובה ביותר ליצור אמון וקשר עם הקהל לאורך זמן וללא תלות במדיות החבריות. 
חיזוק המותג והאוטוריטה
שיווק ותוכן

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך