ככה תבנו את הבידול שלכם

Spread the love

אתם מפחדים להפסיד לקוחות. כולם מדברים על זה שצריך להתמקד, אבל אתם לא מבינים למה בעצם לא להציע את מה שאתם עושים ליותר אנשים – ההגיון אומר שככה תרוויחו יותר. אז אתם מפרסמים טיפים כלליים בתחום שלכם, דברים כמו ״איך לעצב לעסק שלכם״ אם אתם מעצבים גרפיים או ״איך לצאת לחופש מחשבתי״ כשאתם מטפלים או מאמנים. 

הבעיה האמיתית היא שאם תכתבו את הטיפים הכלליים האלה, הקהל שעשוי להתעניין במה שאתם עושים, לא יעצור על הטקסט שלכם אפילו. זה ישמע כמו כל מה שאנשים אחרים בתחום שלכם עושים, שזה לא מעניין. וככה אתם מפספסים את ההזדמנות לספר לקהל שלכם במה העשייה שלכם שונה משאר הקולגות שלכם. 

אז אחרי שהבנו מה הבעיה ונראה לי שגם ברור מה אתם מפסידים, בואו ננסה להבין מה אתם מרוויחים מהתמקדות בקהל ספציפי. 

אני אקדים ואגיד שמותגים ועסקים זה משהו שמתפתח. אם היום אני יכולה לתת מענה גם לעסקים קטנים, גם לארגונים וגם למשווקים – בתחילת הדרך שלי התמקדתי בבעלי עסקים בלבד. מתוך הבנה שכשאני אבסס את עצמי עם קהל אחד ואייצר לי עבודה, אוכל להיחשף לקהלים נוספים. 

אבל כבר בהתחלה לא כיוונתי לכל בעלי העסקים, אלא רק לכאלה שיש להם הרצאה או רוצים שתהיה להם כזו ולהעביר אותה בצורה יותר טובה. אבל גם זה לא מספיק. ניסיתי להבין מה החוויה של הקהל הזה ודייקתי עוד יותר. 

מדובר בבעלי עסקים שרואים בהרצאה מוצר מפתח שהם מוכרים עבור העסק שלהם, ומבחינתם זה לא גימיק שיווקי, אלא חלק נכבד מהעשייה וההכנסה שלהם. הם יודעים שהתחום של ההרצאות מוצף, ולכן רוצים ליצור חוויה מעולה כי הם גם מאמינים גדולים של ״פה לאוזן״ ויודעים שאם הם יעשו עבודה טובה בארגונים, ימליצו עליהם לעוד ארגונים. 

כלומר, אם אני עושה זום-אאוט, מדובר בבעלי עסקים עם מודעות מאוד גדולה לאיך דברים עובדים. הם גם מוכנים להשקיע בהרצאה שלהם כדי שהמוצר יהיה ממש טוב, אבל לא יודעים לעשות את זה לבד ואין להם בעיה לשלם על ליווי. 

כשהיה לי ברור למי אני מדברת, בניתי את התוכן שלי סביב הקשר בין הרצאה טובה לקריירה וההתפתחות שלה. דיברתי על הקושי ביצירת הרצאה טובה. על הטעויות שמרצים עושים בבניית התוכן שלהם. נתתי טיפים שהופכים בעלי עסקים למרצים מבוקשים. אבל תמיד, תמיד נגעתי ברצון שלהם לפרוץ ולתת הרצאה טובה מתוך החוויה שזה מה שיבנה להם את הקריירה.

התוצאה הייתה שקיבלתי עשרות פניות של בעלי עסקים (וגם סתם אנשים שרצו הרצאה, אבל אותם לא לקחתי) שרצו שאבנה להם הרצאה.

ככה התחלתי את הקריירה שלי. 

איך לבנות את הבידול שלכם - קרן רייטלר

תראו, בעיניי, כל הטיפים הכלליים ולכתוב כמו כולם, מתחילים בחוייה הזו שאנחנו לא יודעים לגמרי מה אנחנו עושים ולמי אנחנו עוזרים. כשאנחנו מדייקים לא רק שיש לנו וודאות, גם לקהל שלנו ברור בדיוק שאנחנו מדברים אליו. וכשמדברים אלינו, אנחנו בדר״כ עונים. 

היום אנחנו הולכים להתמודד עם הרצון ״לדבר לכולם״ ואנחנו הולכים להצטמצם. אנחנו נתחיל בבידול שלכם, זוהי עבודת עומק שתכריח אתכם להבין אל מי אתם מדברים ומה הערך האמיתי של מה שאתם עושים. ואתם תפסיקו להרגיש שאתם ״ליד״ מה שאתם עושים. אתם תדעו בדיוק מה אתם עושים. ואל מי אתם פונים. 

השלב הראשון בבידול שלכם – מציאת הקהל והבעיה הספציפיים

קודם כל להבין אילו לקוחות אתם אוהבים. 

אני מאמינה שיש הלימה בין לקוחות שאנחנו אוהבים לעבוד איתם ובין הערך האמיתי שיש לנו לתת ללקוחות. ככל שהקהל ספציפי יותר ואנחנו פותרים בעיה יותר ספציפית, אנחנו מאפשרים לעצמנו להגדיל את המוניטין שלנו. לרוב זה לא מגיע על חשבון לקוחות אחרים. 

כלומר, אם אני מעצבת גרפית, סביר להניח שאני יכולה לעשות גם אתר, גם עמוד נחיתה, גם לוגו וגם מיתוג כולל. יכול להיות שאני גם מעוניינת לתת את כל השירותים האלה. אבל אני צריכה למצוא ולהבין למה דווקא אני. למה שלקוח יקח דווקא אותי לעבודה. 

עכשיו בדוגמא הזו זה יחסית קל, כי יש את הסגנון העיצובי שאפשר לראות אותו בעין ולפעמים הוא בעצמו מבדל. אבל אני מדברת על משהו יותר עמוק, וזה מה הערך האמיתי שאנחנו נותנים ללקוחות שלנו. 

הייתה לי לקוחה, מעצבת גרפית כפי שבטח ניחשתם. 

שאלתי אותה ״עם אילו לקוחות את זורחת?״ והיא אמרה לי שכשלקוחות מגיעים אליה עם רעיון בראש, משהו שהוא יחסית מגובש, היא נורא טובה בלהבין במה מדובר ולתרגם את זה לשפה מיתוגית ווייזואלית . וזה קורה לה בצורה הכי חזקה עם לוגואים. 

השאלה הבאה שלי הייתה ״יש הרבה אנשים שיודעים מה הם רוצים ולא יודעים להוציא את זה החוצה?״ והיא אמרה כאילו לחזק את מה שאני רוצה ״ברור, רוב האנשים שמחוברים לעסק שלהם ופונים לעיצוב מקצועי ומשקיעים בזה כסף כבר מבינים מה הסגנון או מה בערך הם רוצים״. 

מדהים! אז הבנו שיש פה דיוק שצריך לעשות.

ובאמת התחלנו לדבר אל לקוחות שיודעים מה הם רוצים ושיש להם רעיון בראש.

התחלנו להציע פתרון אנשים יצירתיים שכל הבעיה היא שאין להם ידע טכני ויכלת לתרגם את הרעיון שלהם החוצה. 

ברגע שאנחנו מבינים את הערך האמיתי שאנחנו נותנים ללקוח, שזה בדר״כ הערך הרגשי, מענה לאיזושהי בעיה שהוא מרגיש לא מובן לגביה – אז במידה ובאמת יש לנו תשובה שמכילה את החוויה הזו ופותרת אותה – יש לנו כיוון להבין למי אנחנו יכולים לעזור הכי טוב. 

לבנות בידול - שלב 1

אז מה אתם צריכים לעשות כדי להגיע לדיוק?

הבסיס לבידול שלכם מתחיל בהבנה של קהל היעד שלי, החוויה שלו והבעיה הספציפית שאיתה הוא מתמודד. 

רק כשאני, כבעלת עסק, מבינה מה הבעיה הספציפית, אני יכולה לבנות פתרון ספציפי – וספציפיות היא מילת המפתח בבידול

אם הייתם בעבר בסדנה שבה התבקשתם לבנות את קהל היעד שלכם, לרוב יצאתם עם משהו כמו ״נשים, בנות 30-45, מאזור המרכז״ – זו לא הגדרה של קהל יעד.

תחשבו כמה בעלי עסקים יכולים להגדיר את הקהל שלהם ככה, וכמה סוגים של נשים, יש בתוך הקהל הזה. 

לעומת זאת, לפעמים לא להגדיר מגדר או גיל, יכול להוביל לדיוק ממש משמעותי. למשל: סטודנטים פרפקציוניסטים שמתמודדים עם חרדת מבחנים שמשתקת אותם יומיים לפני מבחן. 

שימו לב, סטודנטים יכולים להיות גם אנשים בתואר ראשון (בני 21) וגם דוקטורנטים (בני 50). גם נשים וגם גברים. ועדיין, יש פה קהל יעד ספציפי שמתמודד עם חוויה ספציפית. 

אז נסו לדייק מי הקהל שלכם ועם מה הוא מתמודד.

זכרו – קהל ספציפי, חוויה ספציפית, בעיה ספציפית מובילים ליצירה של פתרון ספציפי. 

השלב השני בבידול – יצירת הסגנון העסקי שלנו

בואו נשים משהו על השולחן. 

אתם גונבים תוכן מאנשים אחרים. – כן, כולם עושים את זה. 

אני עשיתי את זה, הלקוחות שלי עשו את זה וגם אתם עשיתם את זה 😮 

אנחנו עושים את זה כי אנחנו במצוקה. מספרים לנו שאנחנו חייבים לייצר תוכן 3 פעמים בשבוע. שאנחנו חייבים להצטלם, לרקוד מול המצלמה – ואנחנו בלחץ. אנחנו לא סומכים על עצמנו שיש לנו מספיק מה להגיד. אז אנחנו לוקחים רעיונות תוכן מאנשים אחרים וגם האקסקיושן שלנו, דומה למה שאחרים עושים. 

וכדי להוסיף חטא על פשע, אנחנו כמעט ולא עושים אדפטציות שמאפשרות לתוכן שלנו לקבל את הגוון שלנו. 

ואז אנחנו לא עקביים והתוכן שלנו לא רק שהוא גנרי, הוא גם בסגנונות מנוגדים. 

בסופו של דבר, אנשים קונים מאנשים. 

הם קונים מאנשים שהם מתחברים אליהם ואוהבים את הסגנון שלהם. כאלה שהם מאמינים שהם יכולים לעזור להם בעזרת הפתרון שלהם. אם אין לנו קול, אנשים לא יקנו מאיתנו. וחבל, אני בטוחה שיש לכם ערך מטורף לתת ללקוחות שלכם. 

תראו, כדי להגיע למצב שיש לכם בידול אמיתי, זה לא מספיק להגיד שאתם מטפלים הוליסטיים לאנשים במשברי חיים או דולות לנשים בהריון עם סיכון. כלומר, הדיוק של קהל היעד הוא סופר חשוב וגם מה הערך של מה שאתם עושים – אבל האמון מתחיל בחיבור אליכם. לפרסונה העסקית שאתם.

כשאנשים קונים מאנשים, הם רוצים להתחבר לאנשים האלה.

הם רוצים להתחבר לסגנון שלהם. להכיר אותם יותר לעומק. להבין אם הם מאמינים להם או לא. 

בואו נקח לדוגמא פסיכולוגית.

נניח שבחרתם ללכת לפסיכולוגית שיש לה תואר שני קליני.
היא עובדת בתחום כבר 12 שנים והיא מתמקדת בטיפול זוגי. 

אתם נכנסים אליה לקלינקה והיא מקבלת אתכם לבושה בלבן, לא מאופרת כשמוזיקת רקע מרגיעה, ריח של קטורת ומזמינה אתכם להיכנס ל״מרחב הזוגי״ החדש, כלומר, הקליניקה, שם היא מזמינה אתכם לשבת על כסאות- כריות נמוכים כדי להסיר את המחסומים. 

עכשיו בואו נבחר פסיכולוגית אחרת. 

גם היא עם תואר שני קליני. גם היא 12 שנים בתחום. וגם היא מתמקדת בטיפול זוגי. 

כשנכנסים לקליניקה שלה, אז עוברים דרך מסדרון מעוצב עם תמונות בשחור-לבן וכשנכנסים לקליניקה, יש סטינג מאוד ברור של ספת מטופלים וכורסת מטפל. יש מלא עציצים, תמונות – איורים של נשים רוקדות ומלא ספרי פסיכולוגים. היא כמובן לבושה בחולצה לבנה מחוייטת, השיער שלה אסוף והיא מאופרת בעדינות. 

למי הייתם הולכים? 

שני הקצוות הדרמטיים שהראיתי לכם, זה מה שיגרום לאנשים לבוא אליכם או לא.

החיבור הזה לסגנון שלכם. לאופן שבו אתם בוחרים להציג את ״האני העסקי״ שלכם ומחברים את העשייה שלכם לעולמות התוכן הנוספים שמוקרנים מעבר לתארים והנסיון ואפילו ההתמחות, וצובעים אתכם כמעניינים ורלוונטיים.

עכשיו שימו לב, אתם לא מדברים לכולם.

ימות העולם לא הייתי הולכת למטפלת שמקבלת אותי עם קטורת. 
ובאותה נשימה – יש לי חברה שהייתה עפה על זה. 

מכירים את זה שמישהו מנסה למכור לכם משהו, הכל נשמע טוב על הנייר, אבל אתם פשוט לא מאמינים לו? אז כשאתם מגדירים את ״האני העסקי״ שלכם ומבינים איך הסגנון המוגדר הזה תורם לעסק שלכם, זה בדיוק ההפך של הדבר הזה. זה איך גם אם ההצעה שלכם לא מושלמת, עדיין מאמינים למניעים שלכם. 

כדי שהמותג שלכם יקבל את האישיות המותגית שלכם בצורה טובה ועקבית – צריך לבנות את ״קול המותג״.

הדרך לזקק אותו היא קצת מורכבת (אבל יש לי מאמר שלם בדיוק על זה – כאן) .

לבנות בידול - שלב 2

אסביר בקצרה את העקרון של קול המותג: 

נניח שאתם אנשים מצחיקים, זורמים ושכיף להיות לידכם. אתם כל הזמן מחייכים, מדברים בגובה עיניים ואנשים ממש אוהבים את האופן שבו אתם מדברים איתם. אבל אז… כשאתם כותבים אתם נשמעים מאוד מעונבים ורשמיים ולא משתמשים בהומור בכלל -הכל יבש.

יש פה סתירה. 

עכשיו, ברור שמי שאתם בחיים האמיתיים ומי שאתם דרך המותג והעסק שלכם, הוא לא אותו דבר. אין חפיפה מוחלטת. יחד עם זאת, גם למותג שלכם צריך להיות קווי אופי, טון ושפה שבה אתם משתמשים. זה מייצר וודאות ומצליח לקרב את הקהל אליכם. 

עכשיו, אין בעיה.

אתם רוצים להיות אוטוריטה רמה מעם, אני קוראת לזה סטייל ביונסה – אין בעיה. 

אם אתם רוצים להיות נערצים ולא מושגים זה ממש בסדר, אבל צריך לבנות את זה כדי שתהיה עקביות. אנשים אוהבים לדעת למה לצפות. אז גם כשעוקבים אחריכם, חשוב לדעת למה לצפות. 

תחשבו רגע על ניוזלטר שאתם רשומים אליו.

אני אקח את הדוגמא של חשבונית ירוקה – מורניניג, כי אני ממש אוהבת אותם.

הניוזלטרים שלהם צבעוניים, מעניינים, כתובים בצורה חברית וקרובה והם גורמים לך להרגיש כאילו הקולגה שלה היא זו שמוציאה לך חשבוניות. 

אם הם ישלחו לי ניוזלטרים בשחור-לבן, רשמיים ועם שפה גבוהה, זה יהיה לי מוזר. יהיה לי קשה לעכל את זה. כי זה שונה מהציפייה שלי מהמותג.

זה ממש כמו ללכת ברחוב ושמישהו ידבר איתך בצרפתית. גם אם אתם זוכרים כמה מילים מהתיכון ותדעו לתקשר עם אותו אדם, יקח לכם זמן לעשות את הסוויץ הזה מעברית. כי לא ציפיתם את זה.

הקהל שלנו לא אוהב לעבוד קשה. אנחנו צריכים להאכיל אותם בכפית וליצור וודאות בסגנון התוכן, בשפה ובאופן שבו אנחנו פונים אליהם ומשתפים אותם בתוך התוכן שלנו. זה לא אומר שאנחנו לא יכולים לעשות דברים שונה, זה רק אומר שאם אנחנו בונים את זה בצורה נכונה, אנחנו מצליחים ליצור אמון וחיבור רגשי. 

יש לי לקוחה, היא מטפלת במחלימים אונקולוגים. 

כשהיא הגיעה אליי, היא דיברה בשפה מאוד כללית של ״מטפלת״ ודיברה רחוק מהקהל שלה. בשפה שהיא חצי רשמית חצי ז׳רגונית. הבנו שקשה להתתחבר לזה. אז התחלנו לייצר לה טון חדש שבו היא נגישה יותר. מכילה יותר. נתפסת רכה. 

כמובן שיצרנו לה גם שפה עיצובית שמשלימה את זה. רק השבוע היא סיפרה לי שחוץ מזה שהמעורבות שלה בתוכן עלתה משמעותית, היא סיפרה לי שהתוכן עצמו- הסגנון – קיבלת תשבוחות ואנשים מהנטוורק שלה אמרו שהיא צריכה לייצר עוד כאלה. 

אז מה צריך לעשות כדי לבנות את ״האני העסקי״?

אני מחלקת את התשובה הזו לאינטרקציה עם הקהל ונראות ויזואלית. 

הדבר הראשון שצריך לעשות, הוא באמת להיכנס פנימה, אל הערכים שלכם, אל האני מאמין שלכם ולהבין איך כל זה הולך לבוא לידי ביטוי בעסק שלכם. 

נניח שהערכים שלי הם חופש, שקיפות ויצירתיות. 

אבל אז אני תמיד מעלה תוכן וידיאו מאיזו פינה חשוכה בבית ומשתמשת בצבעים כהים בגרפיקה שלי – המסר שיעבור לקהל הוא בדיוק ההפך. 

אז חשוב להבין איך הערכים שלנו מגיעים לידי ביטוי במילים שאנחנו משתמשים בהם, באופן שבו אנחנו מעבירים תוכן / מסרים לקהל שלנו וכמובן בצבעים שאנחנו בוחרים. 

אבל הדבר הכי חשוב, הוא להבין מה חשוב לי. 

כשאני יודעת מה הבעיה הספציפית שאני פותרת, אני יכולה לבנות אסטרטגיית תוכן וגם מוצרים שתומכים בפתרון הבעיה. למצוא להם זוויות חדשות שאחרים לא מדברים עליהם ולהראות שאני יודעת על מה אני מדברת ולבנות את האוטוריטה שלי בתחום. 

כן, זה עלול לקחת קצת זמן – אבל זה ממש שווה את זה. 

השלב השלישי בבידול – אישיות מחוץ למותג

אחד הדברים שהכי מבהילים בעלי ובעלות עסקים זה שהם יצטרכו לספר על החיים האישיים שלהם כחלק מהעסק. הם כ״כ חרדים לפרטיות שלהם, שהם עושים אחד משני דברים: או נמנעים מלפרסם כל דבר שקשור לחיים הפרטיים שלהם או שהם עושיים פיצוי וחושפים הרבה יותר מדי. את הקפה של הבוקר. את הארוחות המשפחתיות. את המשלוח מהסופר. את התבשיל הכושל… הכל. 

בעולם של היום השיתוף של החיים הפרטיים או חלק מהם, הוא חלק בלתי נפרד מהמותג שלנו.

הבעיה מתחילה כשאנחנו לא מקשרים כלום ממה שאנחנו מפרסמים לעולם תוכן של העסק שלנו או שאנחנו פשוט לא מבינים שחלק ממה שאנחנו מפרסמים יכול להיות נזק עבור העסק שלנו. למשל, ראיתי מעצבת חווית משתמש שהעלתה סדרת סטוריז על נותני שירות שעשו לה עוול. והיא השתלחה בהם. קיללה אותם. דיברה בצורה שאומרת משהו על האישיות שלה – ואף אחד לא רוצה לעבוד עם מישהי שרואים את הצד המכוער שלה. 

אז שהבנו שהצד המכוער יכול להרחיק – נבין שגם ההפך הוא הנכון.

הצד היפה יכול למשוך.

אנשים נמשכים לאנשים שהם מעריכים את העשייה שלהם, אוהבים את הלייף סטייל שלהם או שהם מתחברים לדברים שהם עושים.

דומה נמשך לדומה. 

כן, גם דומה וואנבי זה סבבה.

כשאנחנו מאפשרים לאנשים לראות מה הם התחביבים שלנו, מה הדיעה שלנו על דברים מסויימים או להכניס אותם קצת לחיים שלנו, אנחנו מאפשרים להם להכיר אותנו. אנחנו מאפשרים להם להבין מי אנחנו ולחוות דיעה אם הם מחבבים אותנו או לא. 

נחשו מה, אנשים קונים מאנשים שהם אוהבים.

אבל יותר מזה, בתוך העשייה שלנו יש עולם ערכים שלם שאותו, מבלי לשים לב אנחנו חולקים החוצה.

כשאני משתפת אוכל וכותבת בכל מקום שזה טבעוני, אני מושכת אנשים שבעלי חיים חשובים להם. ככה הגיע אליי לקוח שהוא מאמן כושר טבעוני. 

כשאני משתפת שאני נוודת דיגיטלית, אני בהכרח פותחת את שאר ההודעות שלי לאנשים ששואלים שאלות על יציאה לנוודות דיגיטלית, אבל גם מושכת לקוחות שזה הלייף סטייל שלהם. אחד הלקוחות שאני הכי אוהבת נמצא בכלל בתאילנד בנוודות דיגיטלית עם כל המשפחה. 

כשאני מתגאה בדברים טכנולוגיים שקורים לי בעסק, אני משתפת שאלכס, בן הזוג שלי עשה לי את הדברים האלה. ובסופו של דבר, יש כל מיני השלמות טכנולוגיות – שהן לגמרי ערך מוסף – שאלכס עושה עבור הלקוחות שלי. אז מלבד רק להתגאות במערכת היחסים המהממת שיש לנו, אני כבר מעבירה מסר של חדשנות ויצירת פתרונות טכנולוגיים. 

לבנות בידול - שלב 3

האישיות מחוץ למותג תעזור לכם להמשיך את הבידול שלכם.

זה לא רק מה הערך שאתם נותנים ללקוחות. זה לא רק השפה של העסק והאופי של המותג שלכם. האישיות מחוץ למותג מאפשרת לכם להיות נגישים ולאנשים ממש להתחבר אליכם. זו עוד נקודת השקה שמאפשרת לקהל רלוונטי להתחבר אליכם. להתעניין בכם ולהתעניין יותר במה שאתם עושים ובפתרון שלכם. 

תזכרו, כשלקוחות בוחרים נותן שירות, הם לא מתייחסים רק למקצועי. הם רוצים להאמין למישהו. וזה מגיע דרך האישיות שלו. במיוחד באקלים המאוד שסוע שלנו. חשוב לנו שגם נותני השירות שלנו יחלקו איתנו את ההשקפות הדומות שלנו.

וכל זה מתכנס לשילוב עולמות התוכן שלכם. 

אז איך אנחנו מראים את האישיות שמחוץ למותג, וגורמים לאנשים להתחבר אלינו, מבלי לחשוף מתי הלכנו לשירותים או למכור את הילדים שלנו בתמורה לחשיפה?

בשביל זה נוצר תרגיל “בין העולמות”..  

כדי לממש את עצמכם ולהגיע ללקוחות שבאמת מתאימים לכם, אתם צריכים להבין מה קורה ״בין עולמות״ התוכן שלכם.

קודם אני אגיד שאני מאמינה שלכל אחד ואחת מגיע לעבוד רק עם לקוחות ש: 
1. יש לנו ערך אמיתי לתת להם
2. שהם ״מהשבט״ שלנו, באותו ראש וכיף לנו לעבוד איתם
3. שמעריכים את הידע והנסיון שלנו ומוכנים לשלם לנו עליו.

כשאני אומרת ״בין עולמות״ התוכן שלכם, אני מתכוונת לצלול אל תוך עולמות ידע, עולמות תחביבים או עולמות כישורים ולראות אם אפשר לשלב אותם בתוך העשייה המקצועית שלנו בצורה שתהפוך אותנו למיוחדים, שונים בנוף. אני מאמינה שבמפגש בין העולמות חבויים להם מוצרים, רעיונות ואפילו ערכים שיכולים לדייק את העשייה שלנו. 

מדובר במודל שפיתחתי לפני ארבע שנים ועזר עד כה למאות בעלי ובעלות עסקים, להבין איך משלבים את התשוקות שלהם ועולמות התוכן הנוספים שלהם לתוך העשייה המקצועית שלהם. 

ככה מטפלת NLP שהיא גם רקדנית, יצרה טיפול מיוחד בתנועה.
ככה פסיכולוגית שאוהבת אומנות ולמדה אוצרות, יצרה תערוכת צילום על דימוי גוף בקליניקה שלה. 

אז מה צריך לעשות כדי לבנות להבין את האישיות מחוץ למותג?

בתכלס, יש לכם כבר את התשובה לשאלה הזו בתוככם. 

אנחנו חייבים להבין שאנחנו, כקהל, תמיד נמשך לנותני שירות שאנחנו מרגישים שאנחנו מכירים אותם. שאנחנו יודעים עליהם עוד דברים שהם לא עסקיים. 

המפתח הוא להבין מה מעניין בחיים שלנו, וגם מה יכול לתמוך בעשייה שלנו.

אם אני מורה ליוגה, אני יכולה לשתף מה אני אוכלת כדי לתמוך בגוף, אילו תרגילים אני עושה כדי להוריד חרדה ואילו עוד סוגים של ספורט אני עושה כדי להיכנס לתנוחות מורכבות. 

אם אני מעצבת אתרים, אני יכולה לשתף מה נותן לי השראה, איך אני ממשיכה ללמוד כדי להתפתח, אבל גם איך הבית שלי נראה, תובנות על חוויות משתמש בחנויות… וואט אבר שמעניין אותי ותומך בעשייה שלי. 

ואולי הכי חשוב – תחשבו מה אתם עושים מעניין או מה מעניין בכם, שיכול למשוך עוד אנשים לעקוב אחרי התוכן שלכם. כי אם אתם עושים אמבטיות קרח או ריקוד באצ׳טה או מטיילים בעולם – העוקבים יגיעו כי אתם מעניינים וישארו כי ״האני העסקי״ שלכם נותן להם ערך. 

רוצים ללמוד לבנות את הבידול שלכם?
בואו לספארק!

חיזוק המותג והאוטוריטה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך