להתחיל לנהל; 9 טיפים למנהל המתחיל

Spread the love

להתחיל לנהל לא דומה לשום דבר אחר. כן, גם לא להדרכה בתנועת נוער שם היית אליל וגם לא לפיקוד על חיילים שם  המשבצת הייתה  קבועה. ניהול עובדים בעולם של היום הוא מורכב וטומן בחובו הרבה אדפטציות, קריאה של דברים בין השורות ומערכות יחסים עמוקות שהן הבסיס למחוברות לארגון ואליך כמנהל. 

אז איך עוברים את טבילת האש הראשונה ומתחילים לנהל נכון כבר מהרגע הראשון?

9 טיפים שיעזרו לך לצלוח את תפקיד הניהול הראשון שלך

1. תרתמו את הצוות שלכם להתפתחות הניהולית שלכם

כבר בכניסה לתפקיד אני ממליצה לערוך ישיבת הכרות. גם אם צמחת מהצוות עצמו. שתפו את העובדים בציפיות שלכם סביב מתן וקבלת משוב, פגישות ולוגיסטיקה. תספרו להם מה אתם אוהבים ומה אתם מעריכים, כדי שיידעו מה חשוב לכם. ואם זה מרגיש לכם נח, תשתפו אותם גם בחוויה  האישית שלכם ובמחשבות שלכם. 

זה בסדר לא לדעת הכל על ההתחלה. תתייעצו עם האנשים בצוות שלכם לגבי המוצר, השירות והאופן בו דברים התנהלו במקום העבודה עד כה. אפשר גם לשאול אותם מה הם אהבו בניהול הקודם, ככה כדי שתהיה לך אינדיקציה של מה שהתרחש שם לפני שהגעת.

לוקח זמן לבנות אמון עם הצוות שלך, חשוב לתקשר החוצה את ציפיות שלך בצורה נכונה במקום להעמיד פנים שאתה יודע הכל.

2. תאפשרו לצוות שלכם להשפיע על  התפקוד הצוותי

כבר התחילת הדרך חשוב לייצר כמה ניצחונות מהירים. החותם הראשוני יאפשר לך לנהל בצורה טובה יותר בהמשך. 

היוועצו בצוות עם שאלות כמו “האם יש משהו שעלינו להפסיק לעשות”? או “מה החלק הגרוע ביותר בתפקיד שלך?” תעזור לצוות שלך להסיר את המחסומים שהם לא אוהבים  ותספק להם את הכלים לעשות שינוי. הם ירגישו שפידבק שלהם הצליח לעשות שינוי אמיתי.

הם כמובן ירגישו אסירי תודה ומלאי מוטיבציה. 

3. ההצלחה שלך = ההצלחה של הצוות

עכשיו כשאתה מנהל, ההצלחה שלך נמדדת על פי התפוקה של הצוות שלך. תמנע מכיבויי שריפות עד כמה שניתן. בניית בסיס איתן ויציב לצמיחה הוא הרבה יותר חשוב מאירוע נקודתי. 

תזכור שאתה הפכת למנהל כי אתה טוב במה שאותה עושה. יחד עם זאת, יש לך רק 7-9 שעות עבודה ביום. אל תסחף לעבודה של העובדים, למרות שלפעמים יהיה מהיר יותר פשוט לעשות את העבודה בעצמך. 

תן לעובדים שלך את הכלים להצלחה. תייעץ להם. תנחה אותם. תראה להם. אבל תאפשר להם ללמוד איך להתמודד עם דברים בפעם הבאה כשהם נתקלים באתגר.

4. תחושת הבטן חשובה, אבל המספרים מדברים בעד עצמם

להיות מנהל זה כמובן גם לעמוד ביעדים. חשוב להכין עוגנים ניהוליים שיאפשרו לך לעקוב אחרי המשימות וההתקדמות שלהן. 

תכנית עבודה אמיתית,  כזו שחוזרים אליה ובודקים אותה אחת לשבועיים. לצד תכנית העבודה, אני ממליצה להשתמש בפלטפורמה לניהול משימות דוגמת monday או trello כשיאפשרו לך לעקוב אחרי ההתקדמות של העובדים, לתזכר אותם בדברים וכמובן להקצות להם משימות חדשות. 

בכל תחילת שבוע תסגור לעצמך שעה קבועה לעבור על הנתונים ולהבין איפה המשימות עומדות ביחס ליעדים. לאחר מכן, תתקשר את ההתקדמות והפער לעובדים- אל תבנה על זה שהם עושים את הניתוח הזה בעצמם.

5. תן משוב וקבל משוב

אם תתחיל לחשוב על הצוות שלך כעל לקוחות, אתה תצליח לבנות מערכת יחסים של אמון והערכה. התפקיד שלך הוא ללמוד ולהבין על סוגיות קטנות (או מה אתה עושה טוב) במהירות האפשרית. אל תחכה לקבל משוב בסקר השנתי ואל תחכה לתת משוב פעם ברבעון.

תייצר תקשורת פתוחה עם העובדים בה אתה ממשב אותם על הדברים שאתה שבע רצון מהם וגם על דברים שהיית רוצה שהם ישפרו. עשה את זה בצורה מעצימה שתמלא את העובדים במוטיבציה.

מהצד השני, תעודד את הצוות לתת לך ביקורת. ככה אתה תוכל להשתפר על הזמן. 

6. אנשים טובים הם המשאב הכי חזק שיש לך- תשמור עליו

קשרים עמוקים ומשמעותיים עם העובדים שלך זה סופר חשוב. אני יודעת שהרבה מנהלים חוששים מהאיזון של חבר- מנהל, אני לא חושבת שצריך להיות מאוד חבריים  ולחלוק סודות אישיים כל הזמן על מנת לייצר קשרי עבודה עמוקים. 

עובדים רוצים להרגיש שלמישהו אכפת מהם. אחת הדרכים הטובות ביותר לעשות את זה היא לקבוע אחד על אחד קבוע עם כל אחד מחברי הצוות שלך. הפגישות הללו מאפשרות לעובד להתבטא בחופשיות ולך לקבל הזדמנות לשמוע מה באמת העובדים חושבים. 

7. קח לך מנטור ניהולי

ממליצה בחום למצוא מנטור. אבל כזה שמתאים לך. אפשר למצוא מישהו בתוך החברה שיוכל לעזור לך להתפתח כמנהיג, או להיעזר ברשתות החברתיות כדי לחפש מישהו שכבר עבר את הדרך שלך. ניהול הוא מלא אתגרים (כן, חפרתי על זה- תתמודדו). חוות דעת נוספת יכולה לעשות את ההבדל העצום באופן שבו אתה ניגש לפתור בעיה או להתמודד עם מכשול בדרך. מנטור ייתן לך זווית מנוסה יותר וההתפתחות שלך תהיה מהירה יותר.

8. ללמוד עוד ועוד ועוד

לעולם אל תפסיק ללמוד. בלחיצת כפתור אפשר להיחשף לכל הידע שבעולם. יש שפע של ספרים, קטעי וידאו, וובינרים, קהילות, קבוצות ועוד כדי לחדד את כישורי המנהיגות שלך.

אפשר גם ללכת למיטאפים ולהכיר אנשים אחרים שמתמודדים עם אותם הצמתים. לאחרים יש ידע והם מוכנים לתת אותו ברוב הפעמים בחינם. תנצלו את זה כדי להמשיך להתפתח.

9. תהיו פוליטיקאים

לכל ארגון  יש את התרבות הארגונית שלו. חשוב שתבין מהי הפוליטיקה אצלכם בארגון ולהתחיל לעבוד לפי הכללים שלה. רבים נוטים לחשוב שפוליטיקה ארגונית היא רעה, אבל אני כאן כדי להזכיר שאם הפוליטיקה היא בריאה, אז היא סופר חשובה. תבינו מי נגד מי ואיך דברים מתנהלים. זה יקל עליכם את הכניסה לתפקיד.

לנהל אחרים

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך