הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
מה לא נאמר על הסטוריטלינג?
טוענים שהוא אמנות העברת המסר (לא אני), שהוא יכול להציל כל מצגת. אני טוענת שכשיש סטוריטלינג טוב- בכלל לא צריך מצגת.
אבל איך תדעו איך להשתמש בסטוריטלינג בצורה נכונה?
יש לזה שתי תשובות: התוצאה שאתם רוצים להשיג והאישיות שלכם.
לכל אחד מאיתנו יש סגנון דיבור שונה, ביטויים שגורים ואנרגיה אחרת איתה אנחנו מאירים את החדר. כדי לדעת איזה סגנון סטוריטלינג מתאים לכם, חשוב להבין מה החוזקות איתן אתם מגיעים.
בתואר הראשון היה לי מרצה מדהים לפילוסופיה של מדעי המדינה. הוא היה יכול לספר בחן סיפורים על קאנט ואדם סמית׳, לשלב הומור- והכל בקלילות יוצאת דופן. כל מי שאי פעם למד פילוסופיה, אתיקה או מדעי המדינה, יודע שאף אחד מהנושאים האלה לא קליל. ובכל זאת… המרצה שלי עשה את זה עם חיוך, תיבל בפיקנטיות וזרק נקודות של צחוק.
בתואר השני שלי, הייתה לי מרצה מעולה לאסטרטגיה. היא הייתה מספרת על הלקוחות שלה ועל הפתרונות שהיא מצאה להם בנחישות ועוצמה, והיא הצליחה לרתק אותי בתיאורים שלה. מאוד מוזר לי לנסות אפילו לחשוב אותה שוזרת הומור ובדיחות בהרצאות שלה, והיא באמת לא הייתה צריכה.
תכירו את עצמכם, את החוזקות שלכם, את מבנה האישיות שלכם ותבינו מה מתאים לכם. האם אתם יודעים מצחיקים? דרמטיים? סוחפים? או אולי מים שקטים חודרים עמוק?
חשוב להתאים את האופן בו אתם מספרים משהו, לאישיות שלכם. בלי קורלציה, זה פשוט לא יעבוד.
הדבר שאתם הכי רוצים להימנע ממנו, זה שתספרו סיפור בסגנון שלא מתאים לכם, ואז זה פשוט יהיה מוזר.
עם כל הכבוד לזה שאנחנו צריכים להבין מה מתאים לאישיות שלנו, קהל היעד שלנו חשוב לא פחות. לא משנה עד כמה אני אדם רציני, אם אני הולכת להעביר הרצאה בפני ילדים, אני אצטרך להקליל קצת את ההגשה שלי. ואם אני מרצה בפני קהילת רופאים, אשתמש בשפה יותר מקצועית (תלוי בנושא)- הבנתם לאן אני חותרת…
קודם ננסה להבין מה התוצאה שהיינו רוצים להשיג, מהם המסרים העיקריים שלנו ורק אז נחשוב איך לבנות את הסיפור שלנו בצורה שתעיף לכולם את הסכך!
אני מזמינה אתכם לחשוב מה ׳הכאב׳ של קהל היעד שלכם, למה הם באים לראות אתכם ואיך אתם יכולים להעביר להם את המסר שלכם + לייצר להם פתרון.
אסור לשכוח שאנשים אוהבים לצחוק. שימוש בהומור יכול לקחת כמעט כל נושא ולהפוך אותו למשהו ששווה להקשיב לו. תבדקו עם עצמכם עד כמה מתאים לכם לשלב הומור. אבל אנשים גם אוהבים להתרגש, להסתקרן וללמוד על דברים ייחודיים. תבינו מה מכל הדברים האלה מתאים לסגנון שלכם ולמטרות של הסיפור שלכם.
מטריצה זו מילה משעשעת, לכן השתמשתי בה- אבל רצינות, תעבדו עם טבלה שבה כתוב שלב אחר שלב, מה קורה בסיפור שלכם. תצמדו למבנה של סטוריטלינג ותזכרו שלפעמים פחות, זה בעצם הרבה יותר.