הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
כדי ליצור מערכת כזו שעובדת ומתאימה לעסק ספציפי צריך מנהל או מנהלת שיווק עם נסיון, יצירתיות ויכלת לנהל אחרים – כי אין סיכוי שאדם אחד ידע לעשות את הכל. התפקיד של מנהלת השיווק היא לוודא שהחזון והאסטרטגיה ברורים, ומשם לבנות תכנית עבודה לאיך הכל הולך לצאת לפועל.
מנהלת שיווק חיצונית או CMO חיצוני, אם תרצו, היא זו שמובילה בנייה אמיתית של מותג ומוודאת שכל המשפכים השיווקיים מקדמים את המותג, המוניטין שלו וכמובן תומכת במערך המכירות שלו.
למעשה, מדובר במנהלת שיווק בכירה שמביאה איתה אסטרטגיה, ניסיון ואחריות מלאה על כל מה שקורה בעולם השיווק שלכם, בלי שתצטרכו לדאוג לקפה במשרד או לטופס 101.
תכל’ס? זה הפתרון הכי חכם לעסקים שרוצים לשדרג את השיווק שלהם – בלי להוציא הון על משרה בכירה מלאה.
בואו נפרוט את זה לדברים הפרקטיים.
CMO חיצונית היא מנהלת שיווק בכירה במשרה חלקית, שמביאה איתה גישה פרקטית, אסטרטגית וחסרת פשרות. היא יכולה לנהל ולבנות מערך שיווקי לכל העסק, למחלקה ספציפית או למוצר חדש
כשאני לוקחת ניהול פרויקט או ניהול שיווקי של עסק – אלה הדברים שאני עושה.
למרות שכשרוב האנשים שומעים ״שיווק״ הם חושבים על רשתות חברתיות, אני חייבת להגיד שאני לא רואה בפרסום ברשתות החברתיות מטרה.
הרשתות החברתיות זה עוד כלי שנועד לעזור לנו לממש את האסטרטגיה השיווקית שלנו.
ולכן, הדבר הראשון שאני שואלת – היא מה אנחנו רוצים להשיג?
אם העסק וותיק, צריך גם לשאול – מה עשינו עד עכשיו שעבד? ומה עשינו עד עכשיו ועבד פחות טוב?
המטרה של העסק יכולה להיות הרחבת קהל הלקוחות, שיפור המכירות או חיזוק המותג שלהם.
לא משנה מה המטרה, ממנה אנחנו למעשה נגזור אחורה כדי להבין בדיוק מה הם המשפכים השיווקיים שנצטרך לבנות והדיוקים במסרים, במסעות הלקוח וכו…
הדרך לאותם משפכים שיווקיים ומסרים מדויקים, עוברת דרך דיוק של קהל היעד.
נדוש ככל שזה יהיה, אני לא יכולה לכתוב על בניית סיסטם מבלי להגיד שהכוכב האמיתי של הכל הוא הקהל.
כשאנחנו מבינים מי הלקוחות שלכם, מה מעניין אותם, ואיך לדבר בשפה שתגרום להם לפעול – רק אז אפשר לכתוב עבורם ולחבר אותם לעסק.
ההכרות עם הקהל היעד עוזרת לנו לא רק לדייק את המסרים, אלא גם להבין באילו פלטפורמות אנחנו צריכים לפעול. כן, ברור שלחברות גדולות יש גם פייסבוק, גם אינסטגרם, גם טיקטוק, גם ניוזלטר, גם יוטיוב – יש להם הכל. אבל עדיין צריך להבין מה הם הערוצים הרווחיים ביותר ואלה שמצליחים להמיר את השיווק לתנועה של לקוחות מתעניינים. ואת הנקודה הזו צריך לחזק.
יותר מזה, אני מאמינה גדולה ביצירת רשימות תפוצה ודיוור דרך המייל.
זו דרך מדהימה לא להיות תלויים באף אלגוריתם של רשת חברתית כזו או אחרת, ועדיין להיות בקשר עם הלקוחות ולוודא שהם נחשפים לתכנים שלנו.
אחת המשימות האהובות עליי כ- CMO חיצונית זה לעזור לעסקים ללטש את הנראות הדיגיטלית שלהם.
לא, זה לא רק העניין הויזואלי והמיתוגי, אלא זה לבנות שפה שלמה – טרמינולוגיה ומסרים שמתחברים לייצוגים עיצוביים.
כלקוחה, אני ממש אוהבת להיות באתרים שאני מרגישה שמדברים אליי ומציעים לי משהו שאני בשמחה מורידה או רוכשת. אבל מה שאני אוהבת עוד יותר, זה שאם הורדתי מדריך – הוא ממשיך את השפה של האתר. אם קניתי מוצר, אז המייל אישור נראה כחלק אינטגרלי מהמותג. בקיצור, שהכל מתחבר להכל בצורה שמרגישה שלעסק יש עולם משלו, ואני ברת מזל שנתנו לי להיכנס אליו.
וזה בדיוק מה שאני יוצרת עבור המותגים שאני עובדת איתם.
נכסים דיגיטליים יכולים להיות אתרים אפקטיביים שמניעים לפעולה, מצגות מכירה ושיווק שמובילות (בלי מאמץ כמובן) את הלקוחות לבחור דווקא בכם ודפי נחיתה וסיקוונסים אוטומטיים שדואגים שכל לקוח יידע בדיוק מה הצעד הבא.
כמנהלת שיווק, אני אמנם לא יודעת לעשות הכל – אבל אני מבינה בהרבה מאוד תחומים.
אני מבינה בעיצוב, אוטומציות, שיווק ממומן, ניתוח נתונים, בניית אתרים, חווית משתמש… הבנתם את הפואנטה.
ולכן, חלק מהתפקיד הוא להיות אחראית על ניהול הספקים האחרים.
לוודא שהכל מתכנס לעבר המטרה שהצבנו ונעשה באותה השפה של המותג.
אגב, זה לא באמת משנה אם מדובר בפרויקט קטן כמו כתיבת מדריך חינמי (ויצירה של כל המשפך השיווקי שלו) או גדול כמו השקת קמפיין מודעות למותג – CMO חיצוני מנהל את הכל.
אני מנהלת את כל הפרויקטים שלי בתכנת Notion, אבל כמובן שניתן להתחבר למערכות ניהול פרויקטים של הלקוחות ולהתאים את העבודה למה שנח עבורם – העיקר שיהיה מקום שמראה בשקיפות מה ההתקדמות של הפרויקט והמשימות.
אחד היתרונות הגדולים ביותר של מנגנוני שיווק חכמים – זה שאחרי שהגדרנו אותם פעם אחת – הם פועלים כל עוד נרצה בזאת.
כמנהלת שיווק חיצונית, אני מנסה להבין מה יכול לקרות באופן אוטומטי, בלי תשומת הלב של הלקוחות שלי. הודעות שנשלחות ללקוחות בזמן מוגדר או אחרי שעשו פעולה כזו או אחרת. הכנסה לסיקוונס של דיוור אחרי שהורידו מוצר חינמי. קבלת הצעה שמתאימה להעדפות שלהם בחנות האון-ליין – את כל הדברים האלה, שהופכים את המאמצים השיווקיים לסיסטם שעובד אוטומטית – אני מאפיינת כחלק ממסעות הלקוח הנחוצים עבור קהל היעד.
אבל כל זה מתנקז לדבר אחד – התייעלות ולמידה מנתונים.
כדי לוודא שאנחנו בכיוון הנכון, חשוב מאוד לראות שהנתונים מצביעים על עלייה – יותר אנשים קוראים את התוכן שלנו, יותר אנשים יוצרים איתנו קשר, יותר אנשים רוכשים מאיתנו… אנחנו רוצים יותר. ואנחנו רוצים שהעלייה הזו תהיה עקבית ומתמשכת. אם היא לא כזו, צריך לחזור חזרה למשפכים השיווקיים ולדייק אותם.
חיסכון בזמן ובכסף
עם CMO חיצוני, אתם לא צריכים לנהל לבד את כל הפאזל השיווקי המורכב שלכם.
אתם מקבלים מומחה (מומחית במקרה שלי) שמביא איתו ניסיון מוכח ושיטות עבודה מסודרות – בלי לבזבז זמן או משאבים על ניסוי וטעייה.
פרספקטיבה מקצועית מבחוץ
CMO חיצוני לא שקוע בתוך השגרה היומיומית של העסק.
הוא מביא איתו מבט רענן שמזהה איפה אפשר לייעל, לשפר, ולהגיע לתוצאות טובות יותר.
שירות גמיש ומותאם אישית
לא משנה אם אתם עסק קטן עם שלושה עובדים או סטארט-אפ בדרך להשקעה, CMO חיצוני מתאים את השירות לצרכים, המטרות והחזון שלכם. ואם אין לכם כאלה, הוא יעזור לכם לדייק אותם כדי שתתחילו לצמוח.
דוגמה קטנה מלקוח שעבדתי איתו:
אחד הלקוחות שלי היה מותג לייבוא אישי ומסחרי. מלבד הייעוץ שהוא נתן ללקוחות שלו, היה לו גם קורס דיגיטלי. למעשה, בתוך הייעוץ הוא היה fully booked. הוא הרגיש שכדי להגדיל הכנסות, הוא חייב להתחיל למכור את הקורס הדיגטלי שלו בסקיילים גדולים יותר. הלקוח הגיע עם אתר מיושן ועמוד מכירה מאוד אינפורמטיבי, אבל שלא מדבר לא גרפיקה ולא מסרים מדויקים לקהל היעד שלו. ולמרות זאת, אחוז ההמרה שלו עמד על 4%. כלומר, על כל 100 אנשים שנכנסו לעמוד – 4 רכשו. בגלל שמדובר בקורס של כמעט 7,000 ש״ח, הרבה מהלקוחות היו גם פונים אליו טלפונית – מה שהיה מבזבז לו את הזמן ורק חלק קטן היו רוכשים, כלומר, הסליקה לא הייתה אוטומטית.
מה שעשינו, היה לאפיין את הרוכשים של הקורס – מי שכבר קנו את הקורס, ולבנות סביבם פרסונה.
לאחר מכן, דייקנו את המסרים של הקורס, הערך ואיך התוכן הולך לעזור ללקוחות בנקודות הכאב והצורך שלהם. בנינו את דף הנחיתה הזה מחדש – גם עיצבנו אותו, וגם בנינו לא חווית משתמש ברורה ומסע שמוביל למסקנה – כדאי לי לרכוש את הקורס הזה.
במקום להוביל את המשתמשים ישירות לעמוד המכירה – החלטנו לתת להם טעימה.
המתעניינים קיבלו את הפרק הראשון בחינם למייל שלהם, ומשם עברו לעמוד המכירה.
כלומר, הוספנו עוד שלב של חימום הלקוחות, לפני הצעת המכירה.
אחוז ההמרה של עמוד המכירה עלה ל-13% – עכשיו על כל 100 אנשים, היו 13 רכישות ומספר האנשים שרצו לשוחח בטלפון ירד דרמטית.
הדוגמה הזו מראה שאפשר להיעזר בניהול שיווקי עבור מוצר או שירות ולא עבור על העסק.
לפעמים זה כל מה שצריך כדי להתחיל לייצר שינוי בהכנסות. ובאמת, במקרה של הלקוח שלי, הייתה עלייה דרמטית בהכנסות בעקבות אחוזי המרה גבוהים יותר וירידה בתקציב השיווק הממומן.
אם קראתם עד כאן ואתם מרגישים שהגיע הזמן להפסיק לנחש ולהתחיל לפעול – אתם כבר בדרך הנכונה.
כמנהלת שיווקית אני נכנסת כשותפה אמיתית לעסקים וארגונים. הזווית החדשה בשילוב עם מתודות של שיווק ומכירה, עוזרים לי לבנות סיסטמים שיווקיים מדויקים שמתורגמים לתוצאות עסקיות כמו מכירות והגדלת קהלים.
רוצים לדעת עוד?
דברו איתי.
השיווק שלכם יכול להיראות אחרת – וזה מתחיל בצעד קטן.