הקווין-לטר מלא בערך על שיווק ומיתוג לעסקים וארגונים…
נשמח לשתף אותך במלא טיפים ותוכן איכותי
כולנו רוצים לתת הרצאה מטריפה שתעשה אפקט ׳וואוו׳ שיהיה קשה להתעלם ממנו. נדמה שכל מה שאנשים מדברים עליו הוא ״הרצאה בסגנון טד״. מחפשים מנטורים, מוציאים לא מעט כסף.
אז מה זה טד בעצם?
טד זה מיזם בינלאומי שנותן פלטפורמה לרעיונות שמועברים באמצעות הרצאות קצרות שמשלבות בין היתר גם סטוריטלינג. ההרצאות מועברות בדרך כלל באמצעות מרצים מוכשרים וכריזמטיים מלוות במצגת ממוקדת כשהמרצים עומדים על שטיח אדום עגול ומהפנטים אותנו בעזרת המילים ושפת הגוף שלהם.
גם אתם יכולים להעביר הרצאה ממוקדת וסוחפת בסגנון טד!
אני כאן כדי לאפשר לכם לעשות את זה בצורה אותנטית ונכונה. מוכנים?
לא צריך לבחור בנושא שאף אחד לא דיבר עליו לפני כן. כן חשוב לבחור נושא שיש לך עליו נקודת מבט חדשנית או ייחודית. בדומה לכתיבת מאמר מצוין, כך גם בהרצאת טד. הכל קשור למציאת זווית חדשה ומשכנעת.
אוסיף ואומר שלפעמים מה שמעניין היא דווקא האינטגרציה בין כמה דיסיפלינות. אנחנו, כולנו, אנשי הגם וגם. יש לנו כ״כ הרבה מידע בכ״כ הרבה תחומים- זה הזמן לחדש לאחרים.
הקהל שלך הוא הגיבור. אני אומרת את זה בכל הרצאת סטוריטלינג. גם כאן חשוב לזכור שהנושא שלך לא אמור לשרת אותך, הוא צריך לשרת את הקהל שלך. כשמתכוננים להרצאה בסגנון TED, תתממקדו במה שהקהל שלכם יכול להרוויח מהרעיון או הגישה החדשניים שלכם. אם תענו מהר על השאלה ״למה שיהיה להם אכפת?״ תצליחו למשוך את הפוקוס שלהם לזמן ארוך יותר.
זה נשמע פשוט- זה לא. תאמינו לי. כתיבת הרעיון שלך במשפט אחד, תעזור לך לא לסטות ממנו. הטריק האמיתי הוא להשתמש במשפט הזה כמגדלור אליו ניתן להתייחס לאורך כל ההכנות להרצאת טד שלכם. תוודאו שוב ושוב שכל מה שאתם כותבים ומשתפים תומך בנקודה העיקרית שאתם מנסים להעלות. כל דבר שאינו תומך ברעיון המרכזי- צריך להגלות להרצאות אחרות.
סיפורים מעניינים יותר את הקהל וישאירו אותם להתעניין בנושא שלך. סיפורים שבנויים טוב הם זכירים, מעלים את רמת הסקרנות או מעוררים רגש אחר שהצלחתם לבחור מראש.
כן כן, בעזרת הסיפור שלכם אתם יכולים להחליט אם הקהל שלכם יתרגש, יתעצבן, יפחד ועוד רגשות רבים על הקשת. סיפור שאינו בנוי בצורה נכונה הוא מתכון לאבד את הקשב של הקהל די מהר. גם לנתונים יש סיפור לספר, לא רק מה שהוא אינטואיטיבי חוויה שלכם. רק צריך לחפש.
אנשים לא מחפשים שלמות ודמויות שאי אפשר להזדהות איתם. להפך, הם מחפשים אנשים כמוהם שעברו תהליך ושהסיפור שלהם יעורר אצלם משהו. בחרתם נושא? הבנתם למה צריך להיות לקהל שלכם אכפת? אחלה. עכשיו תחברו אותם למה לכם אכפת ואיך הגעתם לנושא הזה. זרקו כמה אנקדוטות אישיות או שתיים המדגימות את הערכים האישיים שלכם ואת הקשר שלכם לנושא. החיבור שיהיה לקהל והעומק שזה ייצור עבורו יעשו הבדל משמעותי בהרצאה שלכם.
שיחת ה- TED שלכם צריכה להיות אוניברסלית כדי שכל הקהלים יתחברו. הכרתי מרצה קצת פלצן למיינדפולנס. אבל הצלחנו לגרד את החיבור האישי שלו לנושא אחרי שהודה שהתרגול עזר לו להתגבר על חרדה. ביצירת ההרצאה שלו, החלטנו לשתף את זה. אבל מתוך הבנה שלא כולם חווים חרדה משמעותית, החלטנו לקחת את זה צעד אחד קדימה ושזרנו בעיות אוניברסליות שמיינדפולנס יכול לפתור, כמו לעזור לאנשים להתמקד טוב יותר בעבודה, להיות נוכחים יותר עם משפחותיהם או לגלות תשוקות שמעולם לא ידעו שהיו להם. ככל שהמסר שלך יותר אוניברסלי, כך אנשים יותר יתחברו אליו.
כאן תוכלו לקרוא עוד על איך לבנות הרצאה טובה
בהצלחה 🙂