סטוריטלינג בעידן הדיגיטלי: איך לספר סיפור עם מסר חזק?

Spread the love

רוב האנשים לא שמעו על סטוריטלינג לפני העידן הדיגיטלי. כדי לבנות סיפור עם מסר חזק, חשוב להבין שלסטוריטלינג דיגיטלי יש חוקים וכללים משל עצמו והוא כבר כולל בתוכו שיווק.

שיווק וסטוריטלינג בעידן הדיגיטלי הם צוות מנצח שביחד הופכים את כל התהליך הפרסומי לטוב יותר למותג. שיווק בלי סטוריטלינג הוא כמו פיצה בלי תוספות. משעמם, אבל אפשר לאכול אותו כדי לשבוע.

הבטחות מכירות ופרסום באנרים זה פאסה. זה לא אומר שצריך להרים ידיים על שיווק ומכירות, אלא ללמוד את כללי המשחק העכשווים. 

בחיי המותג שלי אני נתקלת יותר ויותר באנשים ששואפים להשקיע בסיפור או בסיפור של המותג. מדברים על זה שלחברות יש את הכוח להגדיל את ערך המוצר או השירות שלהן פי 20 בעזרת סיפור טוב עם מסר חזק.

אדפטציה (המילה האהובה עליי) היא המפתח. מותגים קטנים וגדולים כאחד צריכים להיות קשובים לצרכי הלקוחות שמשתנים כל הזמן. גם ההתנהגות הצרכנית שלהם משתנה. המשמעות היא שצריכים להיות מודעים לשוק, להתאמות שיש לבצע בזריזות, אבל הגישה החדשנים שלהם לשיווק המותג היא חשובה לא פחות.

מזמינה אתכם להדק חגורות ולהבין מהו הקשר האמיתי בין סטוריטלינג לשיווק בעידן הדיגיטלי

1) דאטה-טלינג

נכון לכתיבת שורות אלה, יש 7.8 מיליארד בני אדם בעולם (על פי גוגל). מה שאומר שמיוצרים 1.7 מגה של דאטה בכל דקה עבור כל אדם על כדור הארץ. טירוף חושים של ממש!

הכמויות הגדולות של הנתונים הדיגיטליים הזמינים לכולנו מהווים כר פורה ליצירת סיפורים חזותיים, מרתקים וממוקדים. זה מאפשר לכולנו ללמוד המון ולייצר סיפורים מופלאים עבור המותג שלנו.

מותג שישכיל להשתמש בנתונים בכדי לספר סיפור עם מסר חזק ולאגד את הכל בצורה ויזואלית מרשימה, יוכל לתפוס את תשומת הלב של הלקוח שלו. אדם ממוצע מעבד תמונה במהירות פי 60,000 מטקסט פשוט.

נתונים הם המפתח לפיתוח תוכן טוב ובסופו של דבר לספר סיפור שמהדהד עם מסר חזק. לא תמיד צריך להסתמך על מילים שיספרו סיפור. מנהיגים בארגון והמותג שיכולים לחבר את הנקודות של הנתונים לכדי סיפור שהלקוח שלהם ירצה לשמוע, יוכלו לעשות משהו בלתי נשכח בשיווק שלהם ובמיצוב המוניטין  שלהם.

שיווק בלי סטוריטלינג הוא כמו פיצה בלי תוספות

2) מיני פרסומות- בוידיאו 🙂

תוכן ויזואלי פשוט עובד. הסרטונים ממשיכים לצמוח בקרב צוותי השיווק כדרך לספר את סיפור המותג או המוצר. מותגים המפרסמים בוידיאו נהנים מחשיפה  של כ- 40% יותר באינטרנט מאשר תוכן  של תמונה או מלל בלבד (גם בין מלל ותמונה יש שוני  בחשיפה).

צריך לזכור שטווחי הקשב הולכים ומתקצרים עבור כולם. פייסבוק השיקה מודעות של שש שניות (אפשר לקרוא עוד כאן). המגמה היא  לאפשר למותגים ועסקים לספר סיפור מרוכז לקהל היעד שלהם.  המיני- פרסומת הגיעה גם ליוטיוב עם ‘אתגר הסיפורים של שש שניות‘ (אפשר לקרוא עוד כאן ), ולאחרונה קראתי שגם טיק-טוק החדשה הצטרפה לסרטוני 6 השניות. 

הפורמט של שש השניות משתמש בגירוי הקהל ומכריח אותו לרצות לצרוך עוד. מדובר בטיזרים מבריקים שמעבירים מסר חזק. הטרנד הזה לא מתאים לכל מותג, אבל אני כן ממליצה לכם לבדוק מה הם הטרנדים העכשווים ולא להישאר מאחור.

3) קליינט-טלינג

כתיבת סיפור עם מסר חזק שנוצר על ידי הלקוחות עוזר להגביר את המעורבות, לבנות אמון ולהרחיב את המודעות למותג שלך. אפשר לבקש מלקוחות לכתוב טור בבלוג שלכם, לספר את האופן בו המותג שלכם שינה להם את החיים בוידאו או אפילו ראיון משותף. אבל תזכרו שהאותנטיות היא כלי חשוב בפני עצמו. עריכה מוגזמת היא משהו שהצרכנים של היום מריחים ממטר. תנו לזה פשוט להיות אמיתי.

שיתוף הקהל בסיפור שלכם יאפשר לכם לצבור אמון אצל קהל היעד, חיבור חזק עם הקהל הקיים ומשיכה של קהלים נוספים. הכל קשור לחווית הלקוח. זוכרים את ההיא מהשולחן מהסרט ״כשהארי פגש את סאלי״ כשהיא  אומר “I’ll have what she’s having”? אותו הדבר בדיוק. הלקוחות שלכם רוצים את החוויה שהם חושבים שיש לאחרים.

4) תחברו את הקהל שלכם

לסיפור שלכם יש כמה רבדים: הסיפור הרשמי ואת הסיפור שלכם.  

אם אתם מותג קטן ומה שאתם מוכרים הוא אתם, אל תפחדו להראות ללקוחות מי אתם באמת. 

לאחרונה נחשפתי לבלוגרית טבעונית שמעודדת לייף סטייל בריא. אפשר לראות את המתכונים הבריאים שלה, את האסנות היוגה שהיא עושה ואת ההטפה שלה לשים לב מה אנחנו מכניסים לפה.

הייתי בשוק כשגיליתי שהיא מעשנת קופסת סגריות ביום. מבחינתי לא יכלתי להאמין לה יותר.

עכשיו, מה הייתם אומרים על לייף-סטייל גורו שמודה בהתמכרות שלה ושואלת את הקהל מה עליה לעשות ואילו טיפים יש להם לתת? 

פתאום השקיפות הזו נראית לנו לגיטימית. אנחנו רוצים להיות חלק מהמסע שלה. כלקוחות, אנחנו כבר לא מצפים מהמותגים שאנחנו עוקבים אחריהם להיות מושלמים. אבל אנחנו כן מצפים מהם להיות אותנטים. שיתוף בקושי לא נתפס כחולשה, אלא כהזדמנות להכיר יותר לעומק. ונחשו מה? אנשים קונים ממי שהם סומכים עליהם.

סטוריטלינג הוא קל ברגע שמבינים אותו והוא מתלבש מדהים על שיווק.
גם על שיווק אורגני וגם על ממומן.
כדי לעשות אותו טוב, וכדי להעביר סיפור עם מסר חזק חשוב ללמוד איך לכתוב פוסטים בצורה נכונה

מכירות ופיתוח עסקי
סטוריטלינג ופרזנטציה

חקרו עוד בנושא

נגישות

רוצה שהלקוחות שלך יבינו למה לקנות *דווקא* ממך?

לחיצה על הכפתור תקרב אותך למצוא את הבידול שלך